14 találat a(z) adóvonzat cimkére

Kupon adózása 2022 Kérdés

Egyesület részére adomány Kérdés

Jacht behozatala Kérdés

Szállítói előleg kivezetése, ha eltűnt a szállító Kérdés

Engedményezés Kérdés

Áthelyezési költség Kérdés

Követelés elengedése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bt. elengedné követelésének egy részét egy katás egyéni vállalkozó felé, aki egyben munkavállaló is a bt.-ben; a kölcsönt egyéni vállalkozóként kapta. Milyen adó-, járulék-, illetékvonzata van a követelés elengedésének? Be kell-e jelenteni a NAV-nak? Mit könyvelek a bt.-nél és az egyéni vállalkozónál? Van-e adóalap-növelő tétel? Hogyan kell dokumentálni az eseményt? Köszönettel: Nikolett

Jóváhagyott osztalék: mikor kell visszavonni? Cikk

Mit tehet a cég a jóváhagyott osztalékkal, ha olyan veszteséges, hogy negatívvá vált a saját tőkéje? Olvasói kérdésre Szolnoki Béla, az Adózóna szakértője válaszol.

Munkábajárás bérletének adóvonzata Kérdés

Van egy Kft aminek a székhelye Dunaharasztin van, de a cégnek Budapesten vannak munkái, így dolgozók is közvetlenül oda mennek dolgozni a lakóhelyükről. Az egyik dolgozó Martonvásárhelyen lakik. Megvásárolja Martonvásár és Tétényliget közötti távolságra a vonatbérletet és a budapesti bérletet. A budapesti bérlettel tovább tud utazni a vonaton, mint Tétényliget. Ebben az esetben mindkét bérletet kifizethetem adómentesen. Vagy, ha nem térítem meg neki 100 %-ban, akkor esetleg adómentesen kifizethetem? Amennyiben mindenképpen kell adózni a bérlet után, akkor milyen adót kell fizetni és hány százalékban? Kötelező a budapesti bérletet is térítenem a dolgozónak?

Mit kell tenni félbehagyott beruházás eladásánál? Cikk

Az utóbbi időszakban egyre többször találkozni olyan esettel, amikor a gazdasági megfontolásokkal vagy a pénzügyi helyzet módosulása miatt arra kényszerülnek a beruházók, hogy a korábban ésszerűnek látszó ingatlan beruházásaikat befejezés nélkül eladják, a projektjeikből idő előtt kiszálljanak. Ilyenkor számos adózási és számviteli kérdés merülhet fel, egy ilyen eset tanulságait tekintettük át. Hogyan követi az eseményt a számvitel és hogyan kell számlázni, illetve elszámolni az általános forgalmi adó?

Családi fotók értékesítése Kérdés

Archívumunk számára járműveket ábrázoló fotókat (legtöbbször családi képek)szeretnénk vásárolni magánszemélyektől 5-30 ezer forint értékben. Nyilván lesz olyan is akitől több alkalommal is. Az eladó kifizetésekor kell-e valamilyen címen levonni összeget?

Üdülési csekk kontra SZÉP kártya: költségek, adóvonzat Cikk

A cafeteria rendszerek gyakorlati alkalmazásának legforróbb témája 2011 nyarán az üdülési csekk és az őt leváltó Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) témája. A munkáltatók szemszögéből prioritás az új juttatási elem helyes alkalmazásának megismerése, illetve az évközi váltás zökkenőmentes megoldása. Bár egyre több és több információ lát már napvilágot a témával kapcsolatban, még mindig sokan bizonytalanok a jövőt illetően.

Online póker: hogyan kell adózni utána? Cikk

Ki és hogyan fizeti meg az online kaszinóban nyert pénz után az adót? Olvasónk kérdésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai válaszolnak.

Elszámolható költségek és adóvonzataik Cikk

A K+F tevékenységet hogyan számolhatja el a cég és milyen adóvonzatai vannak? Összefoglaltuk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Telefon elvétele munkahelyen

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Tevékenység bővítése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs