506 találat a(z) adóbevallás cimkére

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Az adóbevallásokhoz és banki adatokhoz is hozzáférnek majd a titkosszolgálatok Csehországban Cikk

A nemzetközi terrorizmus és a korrupció elleni harc erősítése érdekében szélesebb jogköröket kapnak a cseh titkosszolgálatok. A kormány által kidolgozott és a parlament két háza által a közelmúltban jóváhagyott törvénymódosításokat Milos Zeman köztársasági elnök kedden aláírta – közölte Jirí Ovcácek elnöki szóvivő.

Adóbevallások törölt adószám esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy törölt és már nem aktív adószámmal rendelkező egyéni vállalkozó esetén a könyvelő mint meghatalmazott hogyan tudja a záróbevallásokat benyújtani? Az adószám törléséről csak később szereztem tudomást, így már az adószám kitöltése esetén visszautasítja a NAV rendszere az elektronikusan beküldött bevallásokat. Ha csak a magánszemély adóazonosítóját tüntetem fel, akkor pedig nem tudom kitölteni az egyéni vállalkozás megszűnésére vonatkozó pontokat a bevallásokban. Köszönöm, Kovács Éva

Adózás rendje Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2014. évi építményadó bevallást (adatszolgáltatást) a bevallási határidő után adtuk be. A bevallás alapján kivetette az önkormányzat a fizetendő adót. Utána viszont egyszerűsitett ellenőrzést végzett a 2014. évi évi építményadó tekintetében, és az általa kivetett összegre még 50 százalékos adóbírságot is kivetett. Véleményem szerint ez az eljárás nem jogszerű, mivel a bevallás (igaz, hogy határidő után) még az ellenőrzés megkezdése előtt a rendelkezésükre állt, hiszen ez alapján tudták kivetni az a fizetendő adót. Az Art. szerint a bevallani elmulasztott, és adóhiánynak mínősűlő összeg után lehet adóbírságot kiszabni. Önök szerint?

Bevallás környezetterhelési díjelőlegről Esemény

Bevallás adókról Esemény

Bevallás baleseti adóról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Adók bevallása Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Talált pénz kkv-knak adóbevallás előtt Cikk

Csökkenthetik társasági adójuk alapját a kis- és középvállalkozások, ha számbaveszik beruházásaikat, és minden tekintetben megfelelnek e kedvezmény előírásainak.

Még nincs készen az adóbevallása? Tárt kapukkal várja a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat – közölte a NAV.

Béren kívüli juttatás adózása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egyik cégnél béren kívüli juttatásként, 76 067 forint önkéntes nyugdíjpénztári befizetést illetve 14 000 forint Erzsébet-utalványt kap a dolgozó (rendes munkavállaló), ez összesen 90 067 forint. Ezzel 04.12-ére elérte a 200 ezer forintos kedvezményes adózású korlátot. Hogyan kellett volna a március havi bevallást/számítást elkészíteni? (Természetesen figyelembe lett véve a minimálbér 50 százaléka, illetve az Erzsébet-utalvány 8 000 forintos kedvezményes adózása.) Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi cég munkavégzése Magyarországon munkaügyi szempontból

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

2020. évi CXL. törvény értelmezése

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close