488 találat a(z) adóbevallás cimkére

Bevallás baleseti adóról Esemény

Bevallás adókról, járulélokról Esemény

Levél jön a NAV-tól. Ezt teheti vele Cikk

Idén több mint 375 ezer adózó kérte a NAV közreműködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésében. A hivatal az adózóknak a bevallási ajánlatot április 30-áig postázza, illetve az Ügyfélkapuval rendelkezőknek elektronikusan küldi. A munkáltatók szintén április 30-áig adnak igazolást az szja-bevallás elkészítéséről azoknak, akik azt kérték.

Külföldi munkabérről adóbevallás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Párom Szlovákiában, dolgozik kell-e neki itt Magyarországon bármilyen bevallást készítenie az ott szerzett bérről? És ha igen, milyen nyomtatvány szükséges? Válaszát előre is köszönöm!

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Szünetelő egyéni vállalkozás megszüntetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyéni vállalkozás tevékenységét 5 éve szünetelteti. Az öt év hamarosan lejár. Tevékenységét nem kívánja folytatni, meg szeretné szüntetni. Kérdésem, hogy kell-e, és milyen adóbevallásokat beadnia a megszűnéskor, tekintve, hogy azok egyébként is nullásak lennének, mivel tevékenységet nem folytatott? Üdvözlettel várom válaszát.

Adóbevallási teendők halál esetén Kérdés

Egy közúti balesetben elhunyt személy munkaviszonyban állt, ingatlan-bérbeadással foglalkozott és evás egyéni vállalkozása is volt, melyet ötödik éve szüneteltetett. Ilyen esetben az utolsó év adóbevallását a NAV készíti el, de ehhez az örökösnek is kell adatot szolgáltatni. A munkaviszonyhoz rendelkezésre áll a munkáltató által kiállított kilépő lap, az ingatlan-bérbeadáshoz a tárgyévi kiállított számlák, az egyéni vállalkozásról nem sikerült anyagot fellelni. Az elhunyt adózásával kapcsolatban milyen teendői vannak ilyen esetben az örökösnek? Van-e külön teendője az egyéni vállalkozás megszűnésével kapcsolatban?

Adók, járulékok bevallása Esemény

Havi bevallás baleseti adóról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Adóreformot ígér a kormány Cikk

Az adózók érdekeit szem előtt tartó adórendszer kialakítását jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, és a Joint Venture Szövetség (JVSZ) társelnöke a szervezet vállalatvezetői fórumán. A várhatóan 2017-ben életbe lépő adózási rendszer nagyobb önállóságot biztosítana a megbízható adózók számára életszerűbb határidőket alkalmazna, valamint növelné a NAV pénzügyi felelősségét is az adózóval szemben.

A NAV szeme mindent lát Cikk

Két év múlva már mindenkinek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készítheti el az adóbevallását – derül ki az origo.hu birtokába került dokumentumból, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) készített az adózás új rendjéről.

Így védje ki a buktatókat a fejlesztési tartalék képzésénél Cikk

A fejlesztési tartalék képzésének számos előnye van, de óriási hátrányokat okozhat az előírások ismeretének hiánya. Bemutatjuk, hogyan kerülje el az elkövethető hibákat.

Ez kell a söralátétes bevalláshoz és a telefonos adóügyintézéshez Cikk

A személyijövedelemadó-bevallás legegyszerűbb módja az adónyilatkozat, amit „söralátét-bevallásként” is emlegetnek. Ezt – egyebek mellett – akkor lehet választani, ha a munkáltató által levont adó, adóelőleg, és a ténylegesen fizetendő adó különbözete nem több ezer forintnál, írja közleményében a NAV.

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tevékenységi kör bővítése

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Áfa – önellenőrzés

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi utas áfa

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close