461 találat a(z) adóbevallás cimkére

Adószámos magánszemély adóbevallása Kérdés

Itt a lista az egyesületek adóbevallásairól Cikk

Mikor, és milyen bevallásokat kell benyújtania egy újonnan alakult, illetve egy végelszámolás alá kerülő egyesületnek? – kérdezte két olvasónk. Pölöskei Pálné okleveles adószakértő és okleveles könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

Így segít az internet az adóbevallásban Cikk

Idén is elérhető a szolgáltatás az adóhatóság honlapján, amely lehetővé teszi a 2014. évi személyi jövedelemadó bevalláshoz szükséges Java- és ÁNYK programok, az elektronikus űrlapok, továbbá a bevallások aktív súgójának egyidejű letöltését és telepítését.

Egyesület bevallási kötelezettségei Kérdés

Ingatlan-bérbeadás utáni adózás Kérdés

Adók bevallása Esemény

Adók bevallása Esemény

Adók, járulákok bevallása Esemény

Adók bevallása Esemény

Adók bevallása Esemény

Jelentős változások jönnek 2015-ben az adózás rendjében Cikk

Több ponton is módosítaná a kormány az adózás rendjéről szóló törvényt az új adócsomagban. Egyebek mellett változik a tételes adóbevallási kötelezettség esetében az egyedi számlákat érintő értékhatár 2 millió forintos szabálya, a munkáltatói adó-megállapítási szabályok határideje, az automata berendezéseket üzemeltetők bejelentési kötelezettsége, az elévülésre vonatkozó szabály és a kapcsolt vállalkozások fogalma is.

Bevallás baleseti adóról Esemény

2014. november 17.

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

2014. november 12.

Reklámadó-mizéria: még mindig vitatott, ki számít megrendelőnek Cikk

Továbbra is egymásnak ellentmondó állásfoglalások jelennek meg a reklámadó fizetésére kötelezettek körével kapcsolatban. Az egyik kérdés, hogy ki köteles adót fizetni a Magyarországon nem letelepedett, reklám közzétételére alkalmas internetes felületeken megjelenő reklámok után, s vitatott továbbá az ügynökségeken keresztül megrendelt reklámokhoz kapcsolódó adófizetés kötelezettjének személye is. Ügyelni kell arra, hogy a kapcsolt vállalkozásokként bejelentettek köre nem feltétlenül azonos a reklámadó szempontjából kapcsoltnak minősülő körrel, s a korábban hibás 1494-es bejelentési nyomtatvány új verzióját használják az érintett adózók.

Reklámadó: újabb határidő a vállalkozások nyakán Cikk

Míg augusztus 20-áig a reklámok közzétevőinek kellett nyilatkozniuk reklámadó-kötelezettségükről, szeptember 20-án azon vállalkozásoknak kell bevallást beadniuk, amelyek augusztus 15. és 31. között reklámközzétételről szóló számlát fogadtak be.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Súlyadó

Szipszer Tamás

adószakértő

Üzletrészbevonás kiva hatálya alatt

Szipszer Tamás

adószakértő

Pótbefizetés kft.-nél

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

2019 október
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X