278 találat a(z) Varga Mihály cimkére

Újabb könnyítést ígértek a katásoknak Cikk

Tizenkét millió forint lehet a legkisebb vállalkozásoknál az adómentesség felső összeghatára az áfában – mondta Varga Mihály az MTI-nek adott nyilatkozatában.

Új törvényben lesznek az uniós vámjog végrehajtási szabályai Cikk

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden benyújtotta a parlamentnek az uniós vámjog végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot.

Varga szerint magasabb bérrel kell az országban tartani a munkaerőt Cikk

Varga Mihály szerint már megvan a lehetőség arra, hogy a magasabb bérrel, magasabb jövedelemmel a munkaerőt az országban lehessen tartani, illetve a hiányzó munkaerő átképzéssel is pótolható részben a közfoglalkoztatottak, részben a munkanélküliek köréből – írja a napi.hu.

Munkaerőpiaci megállapodás a Világbankkal Cikk

A nemzetgazdasági miniszter a közgyűlésen technikai segítségnyújtási megállapodást írt alá Világbank Európáért és Közép-Ázsiáért felelős alelnökével, Cyril Mullerrel. – közölte az NGM.

A miniszter kiszámolta: ennyit nyernek a vállalkozások Cikk

Két és fél százalékponttal csökkennek a vállalkozásokat érintő közterhek, amennyiben az Országgyűlés megszavazza Varga Mihály kedden benyújtott törvényjavaslatát; a nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek elmondta: beváltotta a reményeket a tavaly aláírt novemberi hatéves bérmegállapodás, ezért indítványa értelmében jövő januártól 2 helyett 2,5 százalékponttal lesznek kisebbek a munkáltatói adók.

Meglepetés: nagyobb mértékben csökken a szocho és az eho jövőre! Cikk

Jövőre 19,5 százalékra mérsékelné a kormány a szociális hozzájárulási adó (szocho), az egészségügyi hozzájárulás (eho), valamint a kifizetőt terhelő egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) mértékét a korábban törvénybe iktatott 20 százalék helyett – derül ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter parlament elé terjesztett törvényjavaslatából.

Terítéken a Google-adó és az adóelkerülés megfékezése Cikk

Az adóelkerülésről és a Google-adóról tárgyaltak az uniós pénzügyminiszterek Luxemburgban. Egyetértettek abban, hogy a digitális cégeket is meg kell adóztatni – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Magyarország kitart az áfacsalókat eredményesen kiszűrő rendszere, az ekáer mellett – szögezte le az ülést követően Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Devizakötvény-csere: csaknem felére csökkent kamatterhek Cikk

Újabb sikeres adósságkezelési eszközt vezetett be Magyarország – jelentette be Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy az ügylet keretében rövid hátralévő futamidejű és magas kamatozású dollárkötvényeket cseréltek 10 éves, rekord alacsony kamatozású eurókötvényre. A devizaarány ezzel nem változik, és jelentősen olcsóbbá vált az államadósság finanszírozása – ismertette a miniszter bejelentését az NGM.

Mindössze ennyi kellene az átláthatósági minősítéshez Cikk

Tisztának, vagyis átláthatónak minősülne az a szervezet, amellyel Magyarország például vállalkozási, lakásbérleti stb. szerződést köt – fedezte fel egy törvényjavaslatban a 444.hu.

Varga: csapást mért az adóelkerülőkre a kormány Cikk

Az online korszak 2014-es bevezetése óta Magyarországon 7,2 százalékponttal csökkent az áfarés. Az Európai Bizottság tanulmánya szerint sikeresek és eredményesek a kormány gazdaságfehérítő intézkedései, amelyeknek köszönhetően feleakkora az adóelkerülés Magyarországon, mint a régió országaiban – tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t.

Kilenc helyezést javított Magyarország a versenyképességi ranglistán Cikk

Kilenc helyezést lépve előre a 60. helyen áll Magyarország a World Economic Forum (WEF) globális versenyképességi ranglistáján – közölte az NGM Varga Mihály miniszter értékelését a szervezet szerdán megjelent felméréséről.

A munkáltatói járulék további csökkentését tervezi a kormány Cikk

A kormány azt tervezi, hogy jövő januártól a munkáltatói járulékok további fél százalékpontos csökkentését kezdeményezi; ezzel 2018-ban 2,5 százalékponttal lesznek alacsonyabbak a vállalkozásokat érintő közterhek – jelentette be Varga Mihály csütörtökön Budapesten, a Nemzeti Versenyképességi Tanács őszi első tanácskozása után, sajtótájékoztatón.

Hatéves bérmegállapodásról tárgyalnak a Versenyképességi Tanácsban Cikk

Folytatja munkáját csütörtökön az üzleti szféra, a gazdasági szervezetek, valamint a tudományos élet elismert képviselőit tömörítő Versenyképességi Tanács – közölte Varga Mihály az MTI-vel.

2,1 milliárd forintos állami támogatást kapott a kecskeméti paradicsom-feldolgozó üzem Cikk

Az ipar húzóágazatai között ott van a magyar élelmiszeripar is, így ezen a területen különösen fontos a teljesítmény növelése – jelentette ki Varga Mihály az Univer Product Zrt. paradicsom-feldolgozó üzemének átadásakor Kecskeméten. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a magyar gazdaság növekedési pályára állt, a kormány célja, hogy a bővülést mindenki közvetlenül megtapasztalhassa, az emberek, a családok lehetőségei szélesebbek legyenek, és egyre bátrabban tervezhessenek a jövőre nézve.

A bérek és a nyugdíjak emeléséről üzent a miniszter Cikk

Aki bérunióról beszél, az igazából adóemelést akar, a bérek közötti különbség eltüntetéséhez ugyanis jelentős adóemelésre lenne szükség – nyilatkozta a Magyar Időknek a nemzetgazdasági miniszter.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Webhosting számla

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Fordított vagy egyenes adózás?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlanértékesítés (új vagy használt?)

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close