368 találat a(z) Varga Mihály cimkére

Kormányinfó: a háborús helyzet miatt késik a 2025. évi költségvetés, átütemeznek beruházásokat, jelentős mezőgazdasági és otthonkorszerűsítési támogatások Cikk

Csak az amerikai választások, november 5-e után nyújtja be a következő költségvetési törvényt a kormány – derült ki a mai kormányinfón, amelyen Gulyás Gergely, Nagy István és Varga Mihály miniszterek és Vitályos Eszter kormányszóvivő tájékoztatta a szerdai kormányülésről az újságírókat.

Lassan tér magához a magyar gazdaság Cikk

Idén már növekedésbe vált a magyar gazdaság a tavalyi visszaesés után. A kilábalás sebessége azonban várhatóan elmarad a korábban remélttől a 2023-ról örökölt áthúzódó hatás és a gyenge külső konjunktúra miatt. Az infláció mértéke jelentősen mérséklődik 2024-ben, és ezzel párhuzamosan a jegybanki alapkamat is tovább csökken – vélik az Erste elemzői.

Varga Mihály a költségvetésről Cikk

Az idei év a gazdasági növekedés erősítésének az éve, a költségvetés helyzete továbbra is stabil – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Varga Mihály: megérkeztek az első összesítések a 2023-as év költségvetési adatairól Cikk

Megérkeztek az első összesítések a tavalyi, 2023-as év költségvetési adatairól – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

Varga Mihály: 300 milliárd forint uniós forrás érkezett Cikk

Újabb, csaknem 300 milliárd forint uniós forrás érkezett csütörtökön Magyarországra - jelentette be a közösségi oldalán csütörtökön Varga Mihály pénzügyminiszter.

Varga Mihály: minden eddiginél gyorsabb számlanyitási lehetőségek Cikk

December 11-én indul a mainál jóval egyszerűbb és gyorsabb azonnali online értékpapírszámla-nyitás – jelentette be Varga Mihály a Magyar Államkincstár (MÁK) pénztártermében tartott sajtótájékoztatón. A pénzügyminiszter elmondta: a kincstári szolgáltatás minden, ügyfélkapuval rendelkező magyar magánszemély számára rendelkezésre áll, mindössze néhány percre csökken a számlanyitás időtartama. Ezzel párhuzamosan megújul a Webkincstár és MobilKincstár alkalmazás is.

Elindult a regisztráció a nemzeti adókonzultációra Cikk

Szakmai párbeszédre és tudásátadásra hívja az adóvilág mértékadó szakembereit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV): az idei év végén ismét megrendezik a nemzeti adókonzultációt. A november 30-ai rendezvény tematikája a NAV digitalizációs törekvései, online szolgáltatásai, adatvezérelt kockázatelemzései és az adózókat támogató szemlélet új irányai köré szerveződik – írja honlapján a NAV.

Több mint 6 milliárd forintos beruházás a Hungaropharmánál Cikk

Az elmúlt évek válságai során bebizonyosodott, hogy a gazdaságpolitika szuverenitásának és az önellátás erősítésének kulcsszerepe van a sikeres kilábalásban – jelentette ki Varga Mihály a Hungaropharma Zrt. automatizált magasraktárának csütörtöki átadóján, Budapesten.

Vállalatvezetőkkel egyeztet Varga Mihály: fókuszban a globális minimumadó Cikk

Egyeztetést kezdeményez Varga Mihály pénzügyminiszter a globális minimumadóról szóló uniós irányelv hazai átültetéséről magyarországi nagyvállalatok vezetőivel – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) hétfőn az MTI-vel.

Bankadó: Kocsis Máté reagált Varga Mihály hiánycsökkentő bejelentéseire Cikk

Az idei hiány magasabb lesz a GDP 3,9 százalékára tervezettnél, de alacsonyabb a tavalyi 6,2 százaléknál, ennek érdekében a kormány kész kiadáscsökkentő és bevételnövelő intézkedéseket bevezetni – írja a Közgazdász-vándorgyűlésről tudósítva a hvg.hu.

További bankadó jöhet? Cikk

A Fed tegnap esti közleménye alaposan elrontotta a hangulatot a tőzsdéken, számottevő csökkenéssel zárták a kereskedést az irányadó amerikai indexek, ma reggel a főbb ázsiai indexek is 1 százalék körüli mínuszban állnak és az európai börzéken is csökkenéssel indul a nap, írja a portfolio.hu.

Nyugdíjemelés: nem indokolt a módszerről egyeztetni a pénzügyminiszter szerint Cikk

Az ellátások értékállóságának megőrzésére érdekében nem indokolt egyeztetni az emelés módszeréről – írta a nyugdíjas szervezeteknek a pénzügyminiszter, olvasható a nepszava.hu-on.

Nyugdíjemelés, családtámogatás, extraprofitadók, GDP-növekedés, hiány – Varga Mihály a 2024. évi költségvetés tervezetéről beszélt a kormányinfón Cikk

A mai kormányinfón Varga Mihály pénzügyminiszter beszámolt a Költségvetési Tanács által már elfogadott 2024. évi költségvetés tervezetéről, benne a nyugdíjak, a családtámogatás, az extraprofitadók, a hiány és a GDP-növekedés várható alakulásáról.

Adóbevétel: egyre kevesebb áfát tudnak elsíbolni a csalók Cikk

Magyarország tudta a legnagyobb arányban fehéríteni gazdaságát az OECD és az EU felmérései szerint – büszkélkedett Varga Mihály pénzügyminiszter a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége (VJASZSZ) mai ünnepi közgyűlése után tartott rendezvényen.

Van kiút az inflációs csapdából? Orbán Viktor a gazdasági évnyitón Cikk

Az infláció letörése és a recesszió elkerülése – két látszólag egymásnak ellentmondó feladat áll a kormány előtt – írja a hvg.hu. A gazdaságpolitika irányítói, Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hagyományos évnyitóján beszélnek arról, hogyan is képzelik ezek megoldását. Egy dologban azonban szakítottak a hagyománnyal: idén második éve nincs jelen a találkozón a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cserepótló ingatlan, illeték

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Szálláshely-szolgáltatás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink