356 találat a(z) Varga Mihály cimkére

Nyugdíjemelés, családtámogatás, extraprofitadók, GDP-növekedés, hiány – Varga Mihály a 2024. évi költségvetés tervezetéről beszélt a kormányinfón Cikk

A mai kormányinfón Varga Mihály pénzügyminiszter beszámolt a Költségvetési Tanács által már elfogadott 2024. évi költségvetés tervezetéről, benne a nyugdíjak, a családtámogatás, az extraprofitadók, a hiány és a GDP-növekedés várható alakulásáról.

Adóbevétel: egyre kevesebb áfát tudnak elsíbolni a csalók Cikk

Magyarország tudta a legnagyobb arányban fehéríteni gazdaságát az OECD és az EU felmérései szerint – büszkélkedett Varga Mihály pénzügyminiszter a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége (VJASZSZ) mai ünnepi közgyűlése után tartott rendezvényen.

Van kiút az inflációs csapdából? Orbán Viktor a gazdasági évnyitón Cikk

Az infláció letörése és a recesszió elkerülése – két látszólag egymásnak ellentmondó feladat áll a kormány előtt – írja a hvg.hu. A gazdaságpolitika irányítói, Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hagyományos évnyitóján beszélnek arról, hogyan is képzelik ezek megoldását. Egy dologban azonban szakítottak a hagyománnyal: idén második éve nincs jelen a találkozón a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György.

Lemondott Varga Judit, Varga Mihály, Lantos Csaba, Lázár János, Nagy István, Navracsics Tibor és Szijjártó Péter egyetemi kuratóriumi tisztségéről Cikk

A háromnapos, Sopron-Bánfalvára kihelyezett kormányülésről számolt be a mai kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvő.

Varga Mihály: péntektől érkeznek a nyugdíjprémiumok és a nyugdíj-kiegészítések is Cikk

Péntektől érkeznek a nyugdíjak a nyugdíjprémiummal és a nyugdíj-kiegészítéssel együtt. Összesen több mint 620 milliárd forint jut el a nyugdíjasokhoz – írja Varga Mihály Facebook-bejegyzésében.

A nyugdíjemelésekről tájékoztatta Varga Mihály az Idősek Tanácsát Cikk

A kormány idén összesen 14 százalékkal növelte a nyugdíjakat és a jövő év elején további emelés jön – jelentette ki Varga Mihály az Idősek Tanácsa ülésén. A pénzügyminiszter kiemelte: bár háborús válság és szankciós infláció vesz minket körül, és a világgazdasági kilátások is kedvezőtlenek, a kormányra számíthatnak a nyugdíjasok, továbbra is megvédi a nyugdíjak értékét.

Adóegyszerűsítéseket lebegtetett meg a pénzügyminiszter Cikk

Varga Mihály pénzügyminiszter a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) konferenciáján adóegyszerűsítésekről, gyármentő programról és az energiaigényes kis- és középvállalkozások számára támogatási lehetőségekről beszélt, olvasható a hvg.hu oldalán.

3,6 milliárd forintos beruházás Jászberényben Cikk

A kormány döntött arról, hogy a háborús válság ellenére minden megkezdett fejlesztést be kell fejezni, jelenleg 9400 milliárd forint állami beruházás van folyamatban – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Szatmári Kft. új, automatizált raktárának alapkőletételén, Jászberényben.

Varga Mihály: szeptember 29-étől érhető el az új állampapír Cikk

Csütörtöktől érhető el az új állampapír, amely 11 százalék feletti kamatozással jól jövedelmező, biztonságos, kamatadómentes befektetést jelent a családoknak – olvasható a pénzügyminiszter közösségi oldalán.

Varga Mihály: hamarosan 20 százalék lesz az infláció, egy évig recesszióban lesz az ország Cikk

A pénzügyminiszter nem is annyira mondta, mint mutatta a Közgazdász Vándorgyűlésen, mekkora válság vár Magyarországra: az idei év utolsó negyedévétől 2023 utolsó negyedévéig recesszió, 20 százalékon tetőző, és 2023 közepéig alig mérséklődő infláció, az idei évre a vártnál sokkal nagyobb költségvetési hiány – írja a hvg.hu.

5 milliárd forintos beruházással új sajtüzem épült Szekszárdon Cikk

A háború okozta infláció és energiaválság következtében minden eddiginél fontosabb az önellátás erősítése, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztése – jelentette ki Varga Mihály a Tolnatej Zrt. új üzemének átadó ünnepségén. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a magyar élelmiszeripari vállalkozások a háborús válság ellenére is növelték beruházásaikat, az év első felében több mint 170 milliárd forintot fordítottak fejlesztésekre.

Hitelminősítés – A Fitch Ratings megerősítette Magyarország besorolását Cikk

Kedvező, hogy a Fitch Ratings a háborús válság és az európai recessziós félelmek ellenére is megerősítette hazánk besorolását, és stabil kilátás mellett továbbra is befektetésre ajánlja Magyarországot – írta Varga Mihály pénzügyminiszter szombat reggel Facebook-oldalán.

Varga Mihály az energiatározók feltöltéséről, a globális minimumadóról, az EU-s támogatásról Cikk

Az energiaellátás bizonytalanságai, a megemelkedett energiaárak és az infláció veszélyezteti az európai gazdaságok rendes működését, az energiatározók feltöltése ezért kulcskérdés lesz a következő hónapokban – jelentette ki a magyar pénzügyminiszter ma Brüsszelben.

Varga Mihály: dolgoznak a kata átalakításán Cikk

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) azt kéri a kormánytól, hogy számolja fel a kisadózó vállalkozások tételes adójával (kata) kapcsolatos visszaéléseket – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán közösségi oldalán, miután tárgyalt a köztestület vezetőivel.

Varga Mihály: a jövő évi költségvetés a rezsi- és a honvédelem költségvetése lesz Cikk

A jövő évi költségvetés a rezsi- és a honvédelem költségvetése lesz: 670 milliárd forinttal Rezsivédelmi Alapot, 842 milliárd forinttal Honvédelmi Alapot állítunk fel. A költségvetési hiányt 3,5 százalékra, az államadósság szintjét 73,8százalékra javítjuk, 4 százalék körüli gazdasági növekedéssel számolunk – írja Facebook oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Beruházási költségek utólagos aktiválása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Tb-audit és adatvédelem

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Átálányadó és munkaviszony csed, gyed

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs