738 találat a(z) TB cimkére

Tb- és szochofizetési kötelezettség Kérdés

Felszolgálási díj Kérdés

Fehér kártyás adózása Cikk

Adott egy fehér kártyával rendelkező, 2023 januárjától Magyarországon élő orosz állampolgár. Moldovában van egy egyéni vállalkozása. Jövedelme egy USA-ban regisztrált cégtől van, megbízási szerződés alapján USD-ben. Hogyan alakul az adózása, járulék és szja tekintetében? Olvasói kérdésre Horváthné Szabó Beáta adószakértő válaszolt.

Egyetemi tanuló – szakmai gyakorlat tb Kérdés

Mezőgazdasági őstermelő adózása 2023-ban Cikk

Információs füzetet jelentetett meg a mezőgazdasági őstermelőkre, az őstermelők családi gazdaságára és a családi mezőgazdasági társaságra vonatkozó szja-, járulék- és áfaszabályokról honlapján a NAV.

A nap kérdése: kell-e járulékot fizetni a rokkantsági ellátásban részesülő, öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött munkavállaló után? Cikk

Társadalombiztosítási szempontból nyugdíjasnak minősül-e a rokkantsági ellátásban részesülő, öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött munkavállaló? Olvasói kérdésre Széles Imre tb-szakértő válaszolt.

Itt vannak a 2024. január 1-jétől fizetendő járulékok Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztató anyagot tett közzé honlapján a 2024. január 1-jétől fizetendő járulékokról.

Svájci-magyar jövedelemadózás Kérdés

Az Adózóna válaszol: miként kerül megállapításra a nyugellátás? Cikk

Hogyan befolyásolja a szolgálati idő és a kereset a nyugellátás összegét? Mit tehet a minimálbéres egyéni vállalkozó vagy a kisadózó, hogy nyugdíja megfelelő mértékű legyen? Mitől függ az öregségi nyugdíj összege? Széles Imre társadalombiztosítási szakértőt hallhatják.

Átalányadózó egyéni vállalkozó táppénzen: így kell járulékot fizetnie Cikk

Az átalányadózó egyéni vállalkozó adó- és társadalombiztosítási kötelezettségeinek a megállapítása során a bevételből kell kiindulni, amelynek keletkezése gyakran eltérhet a munkavégzés tényleges időszakától. Így nem ördögtől való az sem, hogy a keresőképtelenség időszaka alatt a vállalkozó bevételt szerez. Írásunkban ennek a helyzetnek a járulékfizetéssel kapcsolatos vonzatával foglalkoznunk, röviden kitérve a táppénzjogosultságra is.

Elektromos autó Kérdés

Külföldi állampolgár tb-kötelezettsége Kérdés

Harmadik állam polgárának tébéje Magyarországon Cikk

Társadalombiztosítási szempontból ki tekinthető harmadik állam polgárának? Milyen járulék- és szochoszabályokat kell rá alkalmazni? Összefoglaltuk az előírásokat.

Szolgálati járandóság és az ekho Kérdés

Átalányadózó év közben főállásúból mellékállású lesz Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink