103 találat a(z) Tállai András cimkére

Így alakítják át a NAV-ot Cikk

Megváltozik az adóhatóság vezetési modellje, egy államtitkár és négy helyettes-államtitkár fogja irányítani – mondta Tállai András a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Egyesülete (MPGEE) éves szakmai konferenciáján csütörtökön Sümegen, a szervezet tájékoztatása szerint.

Kormánybiztos szervezi át a NAV-ot Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervezeti átalakításával összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztossá nevezték ki Tállai Andrást, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkárát – közölte az NGM.

Jön az újabb adócsomag, sokaknak nem kell adóbevallást benyújtani Cikk

Jövőre több mint 1,5 millió, 2017-től pedig mintegy 3,8 millió magánszemély adózónak nem kell az adóbevallást benyújtania, helyettük a dokumentumot az adóhatóság készíti majd el – közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

NAV-átalakítás: megszólalt Tállai Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átszervezése kapcsán még nem született végleges tervezet, ezért érthetetlen a szakszervezet "támadása" – közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkár vasárnap az MTI-vel, reagálva a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezetének kifogásaira.

Megvannak Tállai helyettesei Cikk

Már megvannak Tállai András miniszterhelyettes, államtitkár, adóhivatali vezető helyettesei – értesült a hir24.hu.

Tállainak négy széke lesz Cikk

Varga Mihály részletekben közöl információkat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átalakításáról, ezúttal az is kiderült, hogy Tállai András nemcsak miniszterhelyettes, az NGM parlamenti államtitkára és az adóügyért felelős államtitkár lesz, hanem egy személyben az adóhivatal elnöke is, írja a napi.hu.

Új államtitkárok az NGM-ben Cikk

Új államtitkárok kinevezését javasolja a tárcához Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Tállai pozícióhoz kötné a NAV vezetését Cikk

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára igent mondana, ha felkérnék, hogy államtitkárként felügyelje az adóhivatalt.

Változnának az adótörvények Cikk

A személyi jövedelemadóról, illetve és az adózás rendjéről szóló törvény módosításával kapcsolatos összevont vitával és napirend utáni felszólalásokkal zárult a parlament csütörtöki ülésnapja.

NAV: megszólalt az átalakításról a miniszter Cikk

Önálló adóügyi államtitkárság létrehozásáról "folyik gondolkodás" a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) – válaszolta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövőjét firtató kérdésre szombaton sajtótájékoztatón.

Jön az adóügyi minisztérium? Cikk

Tállai András államtitkár NAV-elnöki kinevezésére elsősorban akkor kerülhetne sor, ha az adóhatóságból önálló adóügyi minisztériumot hoznának létre. Van azonban probléma a kiszemelt elnök kinevezésével: Tállainak le kellene mondania képviselői mandátumáról, és egy új időközi választástól ódzkodnak a Fideszben – értesült a Figyelő.

Lebuktatja a csalókat az ekáer Cikk

Eredményes és sikeres az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) bevezetése, a rendszer hozzájárul a magyar gazdaság fehéredéséhez, már több uniós tagállam adóhatósága is érdeklődött a NAV-nál a bevezetés tapasztalatairól – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára kedden Budapesten a tárca sajtótájékoztatóján.

Ez van az adócsomagban Cikk

A parlament elé csütörtökön benyújtandó adótörvény-javaslat különlegessége, hogy az elmúlt tíz év legrövidebb adócsomagja, alig több mint 30 paragrafusból áll, és az adócsökkentés költségvetését megalapozandó nem tartalmaz új adót vagy adóemelést, a közterhek vagy mérséklődnek, vagy nem változnak - mondta Tállai András államtitkár csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Turizmusfejlesztési hozzájárulás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Visszaigényelhető áfa engedményezése kapcsolt félre

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Induló vállalkozás kkv-besorolása

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs