103 találat a(z) Tállai András cimkére

Ezért buzdít a bevallás mielőbbi beküldésére Tállai Cikk

Nem érdemes utolsó pillanatra hagyni az adóbevallás elküldését, különösen annak a 800 ezer magánszemélynek nem, akiknek visszajár pénz, vagy jóváírás a pénztári számlájukon; az adóhivatal ugyanis legkésőbb a beküldéstől számított 30 napon belül fizeti ki a visszajáró összeget – tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Ezért választják a kisadózást Cikk

Az elmúlt három évben a kisvállalati adó (kiva) hatálya alá tartozó vállalkozások száma majdnem megduplázódott, míg a kisadózók tételes adóját (kata) fizetők száma közel 120 ezerrel nőtt, a két adónem legutóbbi módosításai révén 24-26 milliárd forinttal több maradhat az érintett vállalkozásoknál – írta a Világgazdaság szerdán a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adatai alapján.

Még kérhető adóbevallási tervezet a NAV-tól Cikk

Az eddigi adatok alapján 300 ezren kérték, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) küldje meg adóbevallási tervezetüket. A postázást már csak bő két hétig lehet kérni sms-ben, a NAV honlapján vagy telefonon – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Némelyek akkor is megúszhatják a büntetést, ha nem vallották be jövedelmüket Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az amerikai társhatóságtól kapott pénzintézeti számlainformációkat veti össze az adózók bevallási adataival. Most az érintettek mentesülhetnek a szankciók alól, hiszen a revizorok támogató eljárás keretében önellenőrzési ajánlattal keresnek meg mintegy másfélezer adózót – tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az MTI-t.

Hatalmas béremelés a NAV dolgozóinak három lépésben Cikk

Az életpályamodell újabb, 5 százalékos fizetésemelést biztosít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dolgozóinak, amit már meg is kaptak – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az MTI-nek.

Kreatív lesz az adóbeszedésben a NAV Cikk

Az idei évben még feszítettebb lesz az adóbevételi terv végrehajtása, 2017-ben 682 milliárd forinttal több adóbevételt kell elérni, mint a 2016. évi előirányzat volt – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Felmentették a NAV főigazgatóját Cikk

Tállai András, az adóhivatal vezetője felmentette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás főigazgatói pozíciójából Marsi Márta Erzsébetet – idézi a Magyar Nemzet értesülését a napi.hu.

Önkéntesen olcsóbban rendezheti adóját Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2016-ban ellenőrzés helyett önellenőrzésre buzdította a szabályokat tévesen alkalmazó adózókat. A segítő jellegű ellenőrzés eredményeként 2600 adózó önként rendezte 5,7 milliárd forintnyi kötelezettségét, így mentesült az adóhatósági szankcióktól – mondta Tállai András az MTI-nek.

Adókban és illetékekben a bejegyzett élettársak jogai azonosak a házastársakéval Cikk

Az ombudsman fellépése nyomán a bejegyzett élettársak immár a házastársakéval azonos adó- és illetékkedvezményre jogosultak. A bejegyzett élettársakat is megilletik mindazon adójogi kedvezmények, amelyeket a törvény a házastársaknak biztosít.

A NAV főnökének mennie kell? Cikk

Úgy tűnik, a kormánynál betelt a pohár: Tállai András januárban távozik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) éléről. Az mno.hu adóhatóság belső ügyeit jól ismerő forrásai tényként kezelik, hogy megválnak a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős államtitkári posztját is betöltő Tállaitól,

NAV-osok kaptak elismerést Cikk

Elismeréseket adott át a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hivatásos állományú tagjainak és kormánytisztviselőinek Tállai András, a NAV vezetője az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából – közölte az adóhatóság csütörtökön.

Átalakítják az illetékrendszert Cikk

Több adójogszabály módosulhat a következő években – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezetője csütörtökön a Nemzeti Adókonzultáción.

Jön az új adóeljárási kódex Cikk

Olyan új adóhatóságunk van, amely immár képes arra, hogy saját eszközeivel segítse a magyar gazdaság fejlődését – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az első Nemzeti Adókonzultáción. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a legjelentősebb adótanácsadó cégek által szervezett tanácskozáson Tállai András miniszterhelyettes, a NAV vezetője elmondta: a cél egy versenyképes, ügyfélbarát és nemzetközi összehasonlításban is modern adóhatóság kialakítása, amelytől nem félnek, hanem partnernek tekintik az ügyfelek.

Még szigorúbban büntetnék a tiltott szerencsejáték szervezőit, reklámozóit Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ezentúl nemcsak a tiltott online szerencsejátékot szervezőkkel szemben lép fel, de az illegális oldalak népszerűsítésében, reklámozásában részt vevők is szigorú, akár büntetőjogi szankcióra is számíthatnak – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára pénteken az MTI-nek.

Itt az útmutató az egységes vámokmány kitöltéséhez Cikk

Tállai András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetője a NAV honlapján rendelkezett az egységes vámokmány kitöltéséről. útmutatóját.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Polgári jogi társaság

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Németországi tankolás elszámolása itthon

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs