6 találat a(z) Stabilitás Megtakarítási Számla cimkére

Stabilitás megtakarítási pénszámla Kérdés

Tisztelt Szakértő! El kívánom adni a cégemet. A vételárat befizethetem-e a fenti számlára, vagy ha nem, mik a kedvező adózás lehetőségei?

Szorul a hurok a nagy adóelkerülők körül! Így menekülhetnek meg Cikk

Négy hónapig még rendkívül kedvező feltételek mellett lehet hazahozni és legalizálni a külföldi bankszámlákon tartott összegeket, amelyeknek eddig a töredékét helyezték el az érintettek az eltitkolt jövedelmek kifehérítését szolgáló stabilitás megtakarítási számlákon (smsz). A külföldi bankszámlákon tartott összegek hazahozatalára és kifehérítésére ösztönöz az is, hogy 2017 szeptemberétől már a magyar adóhatóság is értesülni fog a más országokban – köztük több kedvelt adóparadicsomban – elhelyezett adózatlan jövedelmekről.

Vagyonosodási vizsgálat kijátszva? Mosó Mesterek Mosodája Cikk

A NAV pénzügyi nyomozói a minap füleltek le egy bűnszervezetet irányító nyíregyházi ügyvédet. A „vállalkozó szellemű” férfi cégtemetőt is működtetett. Ennek és egy – 1993 óta szökésben lévő – olasz maffiafőnök viselt dolgainak ürügyén nagyító alá vesszük a törvényes pénzmosás új szabályait. Magyarországon ugyanis ilyen is létezik, amelynek hallatán még talán a Cosa Nostra hírhedt vezére is elismerően bólogatna.

Adózatlan pénze van? Olcsón tisztára moshatja Cikk

Ha van az embernek legalább 5 millió forint adózatlan, illetve "ismeretlen eredetű" pénze, júliustól már viszonylag rövid megtakarítási felhalmozási időszak után rendkívül kedvező adózással legalizálhatja. A Stabilitás Megtakarítási Számla másik újdonsága, hogy az ide helyezett összegek a türelmes, befektetéseik hozamára várni képesek számára sem lesznek adómentesek.

Adatszolgáltatás Esemény

Adatszolgáltatás Esemény

Október 13.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó főállásban vagy mellékállásban

Lepsényi Mária

adószakértő

Egyéni vállalkozó elhalálozása

Lepsényi Mária

adószakértő

Lakás bérbeadása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 október
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5