139 találat a(z) SZÉP-kártya cimkére

SZÉP-kártya visszautalása Kérdés

Tisztlet Szakértő! A 2013. évi SZÉP-kártyára utalt összegek 2015. május 31-én lejárnak. Erről az értésítést a munkáltatók meg is kapták, vagy kapják. A fel nem használt összegeket a munkáltatónak utalják vissza, melyet egyéb bevételként könyvel le. Kérdésem a járulékokra, adókra vonatkozna. Mi lesz azokkal a közterhekkel, amelyeket a munkáltató ezen juttatások után kifizetett? Válaszát köszönve, tisztelettel: Gubányiné Szalai Katalin

Szép-kártyás fizetés bizonylatolása Kérdés

Egy kft. sportszolgáltatással foglalkozik, konditermet működtet. A vevők Szép-kártyával történő fizetésekor a kifizetett összeget nem ütik be a pénztárgépbe. A Szép-kártya terminál kiad egy bizonylatot a Szép-kártyás fizetésről. Az áfaanalitikába, illetve az áfabevallásba a Szép-kártya leolvasóból kinyomtatott napi zárások alapján könyveli le a napi bevételt – minden Szép-kártyás fizetést tételesen külön. Az egyénenkénti kifizetésekről, tranzakciókról nem készül sem számla, sem nyugta a pénztárgépből. A kifizetések jóváírása, a pénzügyi teljesítés a bankkivonatokon van feltüntetve, ezek alapján történik a Szép-kártyás vásárlások kiegyenlítése (pénzügyi rendezése). A Szép-kártyás értékesítéseket be kell-e ütni az online pénztárgépbe? A Szép-kártyás értékesítéseket be kell-e majd vallani 2015. január 1-jétől havonta a PTGSZLAH nyomtatványon? Köszönöm válaszukat! Földházi Szilvia

Cafetéria részmunkaidőre Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném kérdezni, hogy a nem 8 órában foglalkoztatott munkavállalóknak arányosítani kell-e a juttatásokat például Erzsébet-utalvány és Szép-kártya esetében? Előre is köszönöm.

Felhasználatlan SZÉP-kártyák: mi lesz a megfizetett adókkal? Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatót adott ki a a fel nem használt SZÉP-kártyák megfizetett adójának, egészségügyi hozzájárulásának kezeléséről, tovább a visszakapott összeg elszámolásáról.

Az ő aláírásukat kérte a Fidesz Cikk

A Fidesz Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Igazgatósága kezdeményezésére érdekvédelmi szervezetek képviselői közös nyilatkozatot írtak alá az Európai Bizottság döntése miatt veszélybe került Erzsébet-program jövőjének megvédéséért - közölte a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pénteken az MTI-vel.

Figyelem! Május 31-éig használhatók fel a 2012-ben utalt SZÉP-kártya pénzek! Cikk

Alig egy hónap maradt a SZÉP-kártyákon lévő 2,7 milliárd forint lejáró összeg elköltésére! A Nemzetgazdasági Minisztérium ismét felhívja az érintett kártyabirtokosok figyelmét a 2012-ben utalt és még el nem költött juttatás felhasználásának közelgő, május végi határidejére. A szabályozás értelmében a pihenőkártyákra tavalyelőtt utalt pénzt május 31-éig lehet elkölteni, ezt követően a kártyán lévő felhasználatlan összeget a kártyakibocsátó bankok visszautalják a munkáltatóknak, vagyis azok a kártyabirtokosok számára elvesznek.

Cafeteria: a SZÉP-kártya és az Erzsébet-utalvány a legnépszerűbb Cikk

Az idén a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP), valamint az Erzsébet utalvány volt a cafeteria-rendszer legnépszerűbb eleme, és míg nyugdíjpénztári juttatást egyre kevesebben választanak - derül ki a c1 cafeteria, béren kívüli juttatási rendszereket működtető cég legfrissebb felméréséből.

Mire jó a SZÉP kártya és hol lehet felhasználni? Cikk

Számos munkáltatónál választható cafeteria-juttatás a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) számlára utalt támogatás, és egyre többen választanák ezt a juttatási formát, ha a felhasználását nem korlátozná, hogy több szolgáltatónál – különösen a kisebb vállalkozásoknál – még nem lehet vele fizetni. Sok cég még nem ismerte fel a SZÉP-kártya előnyeit, így például azt, hogy növeli a forgalmat, mert a tapasztalatok szerint az emberek kártyás-vásárlással többet költenek. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Mától változnak a SZÉP-kártya felhasználásának feltételei Cikk

Változnak a SZÉP kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályai vasárnaptól. A felhasználás során erősebben preferálják a sporttevékenységeket.

NGM: július végéig a munkáltatók 49 milliárd forint juttatást adtak SZÉP-kártyán Cikk

A munkáltatók 48 milliárd 597 millió forint értékben adtak juttatást a dolgozóiknak Széchenyi Pihenő (SZÉP) Kártyán, amelyből a kártyatulajdonosok 17 milliárd forintot meghaladó összegben használtak fel július végéig - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Módosulhat a SZÉP-kártya kibocsátásának és felhasználásának szabálya Cikk

A kormány áttekinti a Széchenyi Pihenőkártya Kártya (SZÉP-kártya) rendszerének eddigi tapasztalatait, az év során beérkezett módosítási javaslatokat, ezek mérlegelését követően pedig előkészíti a kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló kormányrendelet módosítását - közölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy képviselői kérdésre adott írásbeli válaszában.

Szép-kártya: legfontosabb kérdések és válaszok Cikk

Mennyibe kerül a SZÉP Kártya? Ugyanúgy fizetek vele, mint egy bankkártyával? A Pénzcentrum.hu a SZÉP Kártyával kapcsolatos legfontosabb kérdésekre válaszol, úgymint, hogy kinek adható oda, mit kell tenni ha ellopják és mennyire biztonságos PIN kód nélkül?

Étkezési utalványok: így lehet választani 2012-ben Szakértői Kommentár

A munkáltató évente akár 360 ezer forint kedvezményes adózású étkezési juttatást is adhat a munkavállalónak, ha a telephelyén üzemi étkezde működik.

PwC: drágultak a béren kívüli juttatások januártól Cikk

Az idén drágultak a béren kívüli juttatások, január 1-től ugyanis meg kell fizetni utánuk a 10 százalékos egészségügyi hozzájárulást, és bár a juttatási elemek bővültek, a válság miatt nehezen lehet élni az új lehetőségekkel a PricewaterhouseCoopers tanácsadó cég szerint.

A SZÉP-kártya rendszeréhez az MKB is csatlakozott Cikk

Az MKB Bank is csatlakozott a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) rendszeréhez, az első kártyát kedden Budapesten sajtótájékoztató keretében adta át Erdei Tamás, a bank elnök-vezérigazgatója és Szőllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Környezetvédelmi termékdíj

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Belföldi fuvar euróban történő elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close