286 találat a(z) Románia cimkére

A román kormányfő leváltotta az adóhatóság elnökét Cikk

Viorica Dancila román miniszterelnök csütörtökön leváltotta Ionut Misát, az adóhatóság elnökét a pénzügyminiszter javaslatára.

Banki kapzsisági illetéket, az energetikai és a távközlési cégekre különadót vezet be Románia Cikk

Jövő év január elsejétől hatályos pénzügyi és adóügyi intézkedések egész sorát – köztük a bankok által fizetendő úgynevezett kapzsisági illeték bevezetését – tartalmazó sürgősségi rendeletet fogadott el a román kormány a múlt héten.

Új nyugdíjtörvény: a méltánytalan különbség megszüntetését ígérik Romániában Cikk

Új nyugdíjtörvényt fogadott el szerdán a román parlament, amely a különböző öregségi járandóságok között fennálló méltánytalan különbségeket akarja megszüntetni.

Differenciált minimálbért vezettek be Romániában a felsőfokú végzettségűek számára Cikk

Differenciált minimálbért vezettek be Romániában 2019. január elsejétől kezdődően a felsőfokú végzettséggel és legalább egy éves munkaviszonnyal rendelkező munkavállalók számára – jelentette be a pénteki kormányülésen Viorica Dancila miniszterelnök.

A bejelentett élettársi kapcsolatról terjesztettek törvénytervezetet a román parlament elé Cikk

Az élettársi kapcsolat bejegyzését lehetővé tevő törvénytervezetet terjesztettek kormánypárti és ellenzéki képviselők szerdán a román parlament elé, néhány héttel az után, hogy az alacsony részvétel miatt érvénytelenül zárult a férfi és nő házasságán alapuló családfogalom alkotmányba iktatásáról rendezett népszavazás.

A férfi és nő házasságán alapuló családfogalom alkotmányba iktatásáról döntenek Cikk

A férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alaptörvénybe iktatásáról dönt Románia csaknem 19 millió választópolgára a szombaton és vasárnap megrendezendő kétnapos alkotmánymódosító népszavazáson.

Kedvezményes áfakulcsot vezetnek be az idegenforgalomra Romániában Cikk

Kedvezményes, 5 százalékos áfát vezet be november 1-jétől az idegenforgalmi szolgáltatásokra a román kormány, erről csütörtökön döntött a bukaresti kabinet – jelentette be Nelu Barbu kormányszóvivő.

Több földgázt termelhet ki Románia, új jogszabályt fogadott el a szenátus Cikk

A román szenátus első házként ismét megszavazta a fekete-tengeri földgáz kitermelését szabályozó törvényt, ezúttal olyan formában, ami kedvezőbb a kitermelésben érdekelt vállalatok számára.

Óriási a munkaerőhiány, külföldi dolgozókra hajt Románia Cikk

Egymillió dolgozó hiányzik a munkaerőpiacról Romániában – közölte pénteken Eugen Teodorovici pénzügyminiszter. A tárcavezető ezt javasolja, töröljék azt a 2010-ben hozott rendelkezést, amely szerint a munkáltatók kötelesek átlagbért fizetni a külföldről érkezett dolgozóknak.

Afrikai sertéspestis Romániában: a Fekete-tengernél terjed a kór Cikk

Már több mint 61 ezer házi sertést pusztítottak el Romániában a hatóságok az afrikai sertéspestis (ASP) rohamos terjedésének megfékezése érdekében, túlnyomó többségüket a Fekete-tenger és a Duna-delta térségében, ahol sokkal agresszívebb a járvány, mint a magyar határral szomszédos megyékben – közölte a román állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság (ANSVSA).

EU-s országban vásárolt ingatlan Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar kft. Romániában szándékozik ingatlant vásárolni. Ott szeretné bérbe is adni. Milyen feltételekkel teheti meg? Köszönettel:

Házi disznókban is kimutatták az afrikai sertéspestist Romániában Cikk

Megerősítette az afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét a Román Állategészségügyi Hatóság a Bihar megyei Kiskereki település egyik kis létszámú házisertés-állományában. A kitörés körül felállított 10 kilométeres sugarú megfigyelési körzet Magyarországra, Hajdú-Bihar megyébe is átnyúlik, az érintett területen azonban sertést nem tartanak – közölte honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

10 százalékos nyugdíjemelés Romániában Cikk

Július 1-jétől 10 százalékkal nőnek a nyugdíjak Romániában, a garantált minimálnyugdíj értéke pedig 20 százalékkal emelkedik – erősítette meg csütörtökön Viorica Dancila román miniszterelnök.

Vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség a volt román miniszterelnök-helyettes ellen Cikk

Vádat emelt a román korrupcióellenes ügyészség Sevil Shhaideh volt miniszterelnök-helyettes ellen, aki Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök egyik bizalmasa.

Áru (sátor) behozatala Magyarországra Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nonprofit alapítvány gyerekek nyári sátras táboroztatásával foglalkozik. Egy romániai hasonló alapítványtól az idei nyárra kapna KÖLCSÖN 5 darab sátrat (katonai jellegű, nagyobb sátrak). A sátrakért a magyarországi alapítvány munkatársai mennének ki kisteherautóval, majd a nyár végén vissza is vinnék a romániai alapítványnak. Kérdésem: ilyenkor milyen kísérő dokumentum(okra) van szükség, hogyha út közben, a határnál megállítja őket a magyar vagy a román rendőrség, igazolni tudják, nem értékesítésre stb. hozzák a sátrakat, hanem csak kölcsönadásról van szó, és a sátrakat használat után visszaadják/viszik? Segítségüket köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Kiva – ingatlanértékesítés

Szipszer Tamás

adószakértő

Ebrendészet

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs