112 találat a(z) Orbán Viktor cimkére

Orbán: ez a béremelések kormánya Cikk

A jelenlegi kabinet a béremelések, minimálbér-emelések kormánya a gazdasági ésszerűség határain belül - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a LIGA Szakszervezetek vezetésével folytatott keddi budapesti megbeszélése utáni sajtótájékoztatón.

Orbán: "saját magunkat kell legyőznünk" Cikk

A miniszterelnök szerint az ország ma erősebb, mint 2008-ban volt, nagyobb a mozgástere, ezért nem szorul rá arra, hogy a négy évvel ezelőttihez hasonló, "rossz megállapodást" kössön a Nemzetközi Valutalappal (IMF). Magyarországnak a saját problémái miatt egyébként nem is lenne szüksége biztosításihitel-típusú IMF-megállapodásra, arra az uniós problémák miatt van szüksége - mondta Orbán Viktor hétfőn, az őszi parlamenti ülésszakot megnyitó beszédében, amelyben bejelentette azt is: pénzügyi ombudsmani hivatal felállítását javasolja.

Orbán az IMF-tárgyalásról: lesz megállapodás Cikk

A miniszterelnök szerint lesz megállapodás a magyar kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF), valamint az Európai Unió között, de nem azon feltételek alapján, amelyek csütörtökön napvilágot láttak; a kabinet ezért a következő hét-tíz napban alternatív IMF/EU-tárgyalási pozíciót dolgoz ki - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Orbán: 2013-ban 95 ezerre emelik a közmunkások számát Cikk

Jövőre 95 ezerrel emeli a közmunkások számát a kormány - mondta a kormányfő a Vas Népének. Orbán Viktor a kedden megjelent interjúban leszögezte, hogy a legfontosabb ügynek a Munkahelyvédelmi Akcióterv végrehajtását tekinti jelenleg. A kormányfő a Tranzit - Fesztivál a határon elnevezésű kőszegi közéleti rendezvénysorozat alkalmával nyilatkozott a megyei napilapnak.

Orbán: 5,5 millió adófizetőre van szükség Cikk

Orbán Viktor szerint a jelenlegi 4 millió helyett 5-5,5 millió magyar munkavállalóra és adófizetőre van szükség a következő egy-két évben ahhoz, hogy ne maradjon törékeny Magyarország gazdasága.

Mi hiányzik az offshore-vagyonoknak? Cikk

Orbán Viktor újfent az offshore-pénzek hazahozatalának fontosságát hangsúlyozta egy rendezvényen. Ugyanakkor a lassan csordogáló külföldön fialtatott forintok visszaterelésének felgyorsítására valószínűleg nem elég a tavaly bevezetett adóamnesztia – alacsony adókulcs és stabil adórendszer is szükséges lenne.

Megszólalt Orbán családpolitikai tanácsadója: gyermekvállalás, szocpol, nyugdíj Cikk

Átgondolná a szociálpolitikai támogatás (szocpol) rendszerét, a nyugdíjak meghatározásánál is figyelembe venné a felnevelt gyerekek számát és bevezetné a nagycsaládos-igazolványt Orbán Viktor kormányfő családpolitikai tanácsadója, Révész Máriusz, aki minderről a csaladhalo.hu portálon csütörtökön megjelent interjúban beszélt.

Orbán a munkahelyvédelmi tervről: egységes a nemzet Cikk

Orbán Viktor szerint nemzeti egység alakult ki a munkahelyvédelmi akciótervvel kapcsolatban. A miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kéthetes konzultációsorozatáról, a tranzakciós illetékről, az IMF/EU-tárgyalásokról, és arról is beszélt, hogy hétfőtől várhatóan szabadságra megy.

Orbán szigorúbb, "zaklatásmentes" adóbeszedést akar Cikk

A kormányfő 2013-re szeretné elérni, hogy 300 ezer embert foglalkoztassanak közmunkában, a végső cél pedig az, hogy ha mindenki számára elérhető a közmunka, akkor ne kapjon szociális segélyt az, aki fizikailag munkaképes - Orbán Viktor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének csütörtöki kibővített elnökségi ülésén - kéthetes konzultációsorozata záró állomásán - emellett beszélt a hitelezési helyzet kilátásairól, az államadósságról és a bürokrácia csökkentéséről is.

Orbán: "végig fogom vinni ezt a munkahelyvédelmi akciótervet, kétség ne legyen felőle" Cikk

Orbán Viktor szerint kormánya egy új gazdasági rendszert épít fel, és ezt most már a gazdasági élet szereplői is érzékelik.

Semjénnek 4 kérése van Orbánhoz Cikk

A családi adókedvezmény bővítését, a családok csődvédelmének bevezetését, a szociális adócsökkentés megvédését, valamint a rokkantellátásból kikerültek egészségügyi állapotuknak megfelelő újrafoglalkoztathatóságának megteremtését kéri a KDNP a kormánytól a ciklus hátralévő felében - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn, azt követően, hogy pártja budapesti székházában fogadta Orbán Viktor kormányfőt, a Fidesz elnökét.

Alkotmányellenes a bírák nyugdíjazásának szabályozása, de a "rendszer marad" Cikk

Alkotmányellenes a bírák nyugdíjazásának szabályozása, ezért azt a hatálybalépés napjára visszaható hatállyal megsemmisítette az Alkotmánybíróság (Ab) hétfőn.

A bankszövetség egyetért a banki különadó kivezetésével Cikk

A Magyar Bankszövetség egyetért a banki különadó kivezetésével - kommentálta Orbán Viktor miniszterelnök kijelentését Sütő Ágnes, a szervezet kommunikációért felelős területi vezetője.

Korábban kivezethetik a bankadót, de egyelőre sok a bizonytalanság Cikk

Elemzők szerint egyelőre nem lehet megítélni a bankadó esetleges korábbi kivezetésének reálgazdasági hatásait, azonban abban egyetértenek, hogy a bankadó és a tranzakciós illeték párhuzamos jelenléte már meghaladná a bankok teherviselő képességét.

Orbán: állandó adókkal váltjuk ki az eddigi válságadókat Cikk

Mivel az Európai Unió nem fogadta el a válságadók hosszú távú fenntartását, e terheket a kormány olyan új adókkal váltja ki, amelyek állandó elemei lesznek a magyar gazdaságpolitikának - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az InfoRádiónak adott keddi interjúban, amelyben szólt arról is, hogy a Takarékbankban való állami szerepvállalás csak az első lépése egy "átfogó hadműveletnek".

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társasház

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Tőkebevonás kezelése kilépő tag miatt

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ültetvény

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close