11 találat a(z) Mt cimkére

Rabszolgatörvény – az Mt. január elsejétől hatályos módosításai Cikk

Január 1. napján hatályba lépett a munka törvénykönyve nagy felháborodást kiváltott, „rabszolgatörvény” néven elhíresült módosító rendelkezése, melyben biztosított lehetőségek kihasználása a munkavállalók "kizsigerelését" eredményezné, veszélyeztetve az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételét. Ezt súlyosbítja a 36 hónap elteltével történő elszámolás lehetősége. Vannak azonban követelményei a rendelkezések alkalmazásának, melyek a munkavállaló hozzájárulásán vagy kollektív szerződés előírásán múlnak. Bár egymással nem mellérendeltségi viszonyban álló felekről van szó, a lehetőségeihez képest most mindenkinek még inkább át kell gondolnia, mit ír alá, mihez járul hozzá. A munkaerőhiánnyal küzdő munkahelyeken most kellene kihasználni az alkupozíciót.

Távolléti díj, szabadság: ezek az új szabályok augusztustól Cikk

Az Országgyűlés elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely többek között módosítja a Munka Törvénykönyve távolléti díj számítását. Ennek értelmében távollét (például szabadság) esetén a munkabér nem változik a munkanapok számától és a távollét időtartamától függően. Az új szabályozás 2013. augusztus 1. napján lép hatályba és visszamenőleg nem hatályos, azaz először a 2013. július hónapjára járó munkabérek kiszámításakor alkalmazható. Emellett módosulnak a szabadság kiadásának egyes szabályai is, amelyek részben 2013.augusztus 1-én, illetve 2014. január 1-én lépnek hatályba.

Módosulhatnak a szabadság kiadására vonatkozó szabályok Cikk

A T/11028. számú javaslat pontosítja az általános munkarendben foglalkoztatott munkavállalók szabadságának kiadására vonatkozó szabályokat. A hatályos szabályozástól eltérően választást biztosítana a munkáltatónak arra, hogy az adott naptári évben egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén is az általános szabályok szerint kívánja-e kiadni a munkavállaló számára a szabadságot . Ebben az esetben szabadságot – a beosztás szerinti heti pihenőnap és a munkaszüneti nap kivételével – valamennyi naptári napra ki kellene adni és a napi munkaidő alapján – a beosztás szerinti napi munkaidőtől függetlenül – kellene a szabadságra járó díjazást elszámolni.

Így módosítanák a Munka törvénykönyvét Cikk

Az új Munka törvénykönyvét (Mt) is érintő, „egyes törvényeknek a távolléti díj számításával és a közpénzek szabályozásával összefüggő módosításáról” szóló T/11028. számú törvényjavaslat a jogértelmezési kérdések rendezése érdekében kezdeményezi a távolléti díj számítására vonatkozó szabályok módosítását.

Munkajog szeminárium – 20% kedvezmény az Adózóna előfizetőknek! Cikk

Miért ajánljuk a HVG-Nexon Munkajogi konferenciáját? Mert itt mindent megtudhat az Új Munka törvénykönyve gyakorlati alkalmazásáról a munkáltató szemszögéből, a változások értelmezéséről a törvényalkotó oldaláról, valamint a szolgáltatókat érintő kérdésekről.

Új Munka törvénykönyve: újabb fricska a dolgozóknak Cikk

Az új Mt. hatályba lépésével a közalkalmazottak jogállásáról (Kjt.) szóló törvény is több lényeges elemében módosult. A változások iránya egyértelműen a két jogviszony közelítését jelzi. Megszűnt az a közalkalmazottakat védő garanciális előírás, mely szerint csak a fegyelmi eljárás szabályainak betartásával lehetett őket fegyelmi vétség esetén elmarasztalni. Mi változott még?

Jelentős változásokat hoz az új Mt. egyes cégek gyakorlatában Cikk

Alig néhány hónapja maradt a cégeknek arra, hogy felkészüljenek a Munka Törvénykönyvének új szabályaira. Sok vállalatvezető mostanáig nem szembesült azzal, hogy az új szabályozás egyes elemei jelentősen megváltoztatják majd a munkaviszonyok kezelését. A bevásárlóközpontokban működő vállalkozásoknak például teljesen át kell alakítaniuk az eddigi gyakorlatukat.

Az NGM szerint többen dolgozhatnak legálisan jövőre Cikk

A következő év a foglalkoztatás szempontjából is nehéz év lesz Magyarországon, de továbbra is cél, hogy 2020-ra egymillió új, adózó munkahely jöjjön létre az országban - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Nemcsak végkielégítés jár majd a munkavállalónak, ha kirúgják - módosított tervezet Szakértői Kommentár

Az új Munka Törvénykönyvének (Mt.) tervezete a terminológia bizonyos változtatása mellett több tartalmi újdonságot is magában foglal. A kevés, munkavállalók számára kedvező változás egyike, hogy jogviszony váltáskor amennyiben a munkavállaló nem fogadja el a továbbfoglalkoztatási ajánlatot (Pl.nem akar közalkalmazott lenni) a végkielégítésen kívül a felmondási időre (felmentési idő)járó távolléti díjra is jogosulttá válik.

A jogellenes munkáltatói felmondást támogatja az új Mt. Cikk

Az új Mt.

Van olyan eset, amikor a dolgozó nem kap szabadságot, hiába jár neki Cikk

A Munka Törvénykönyve tervezetében a szabadság mértéke a jelenlegihez képest csökken, a szabadság kiadására vonatkozó szabályok hátrányosan változnak. A Conforg Oktató és Tanácsadó Kft. 2011. szeptember 15. napján rendezett konferenciáján dr. Gyulavári Tamás egyetemi docens erről és elsősorban a jelenleg hatályos szabályozásról tartott előadást és konzultációt. Az előadó részletesen ismertette, hogy milyen esetekben jár szabadság, számos eseti bírósági döntéssel, kollégiumi állásfoglalással illusztrálva.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Meghiúsult ügylet előlegének rendezése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szálláshely-szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close