9 találat a(z) Mexikó cimkére

Új szabadkereskedelmi megállapodást kötött Amerika, Kanada és Mexikó Cikk

Aláírták az új amerikai-kanadai-mexikói szabadkereskedelmi egyezményt helyi idő szerint kedden délután a mexikói fővárosban.

Drogbárók ingatlanait árverezték el Mexikóban Cikk

Drogbáróktól lefoglalt luxusingatlanokat árvereztek el vasárnap Mexikóban, amiből 56,6 millió mexikói peso (mintegy 844 millió forint) bevételre tett szert a mexikói költségvetés.

Folytatódik a vámvita Mexikó és az Egyesült Államok között Cikk

Mexikó és az Egyesült Államok egyelőre nem tudott megállapodni abban, hogy előbbi kellő mértékben visszaszorítja az amerikai határra érkező illegális bevándorlók számát, és ebben az esetben Donald Trump amerikai elnök eláll attól a tervétől, hogy június 10-étől ötszázalékos vámot vet ki minden mexikói árura.

Elhalasztva a döntés az EU-t, Kanadát és Mexikót érintő védővámok bevezetéséről Cikk

Donald Trump amerikai elnök harminc nappal elhalasztotta az Európai Uniót, Kanadát és Mexikót érintő védővámok bevezetéséről szóló döntést – jelentette be hétfőn a Fehér Ház Washingtonban.

Áfa területi hatályán kívüli szállásszolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk mexikói szállást tervez értékesíteni magyar magánszemélyek részére. 1/ Amennyiben ehhez a szállást egy német adóalanytól vásároljuk meg, kell-e a német adóalanytól beszerzett mexikói szállásra EU-s szolgáltatás igénybevétele címén áfát bevallanunk és befizetnünk, vagy tekintettel a tényleges teljesítés (Mexikó) helyszínére, az az áfa területi hatályán kívül esőnek minősül, és nem terheli áfafelszámítási kötelezettség a beszerzett szolgáltatást? Amennyiben fel kell számítani az áfát, akkor a továbbértékesítésre tekintettel levonásba is helyezthető-e? A magánszemélyek részére áfa felszámításával kell értékesítsük a mexikói szállást, vagy adómentesen értékesíthető? 2/ Változna-e az áfa megítélése, ha a szállást közvetlenül mexikói partner adóalanytól szereznénk be? 3/ Amennyiben utazási csomag részeként kerülne a szállás értékesítésre, úgy más megítélés alá esik-e az áfa felszámítása tekintetében a közösségi vagy a harmadik országbeli adóalanytól beszerzésre kerülő szállás? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Nagy változtatásokat szorgalmaz a NAFTA-tárgyalásokon az USA Cikk

Az Egyesült Államok jelentős változtatásokat szorgalmazott az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény (NAFTA) szerdán megkezdett újratárgyalásán.

Háromnapos munkahét – kipróbálná? Cikk

Egy mexikói milliárdos kipróbálja, hogy a rövidebb munkaidővel járó kevesebb stressz növeli-e a hatékonyságot. A svédországi Göteborgban is hasonló kísérletbe kezdtek – írja a hvg.

Szigorú büntetés jön a vesztegetőkre, korrupcióellenes csomagot írt alá az elnök Mexikóban Cikk

Mexikó elnökének, Enrique Pena Nietónak az aláírásával törvényerőre emelkedett kedden az eddigi legszigorúbb korrupcióellenes intézkedéscsomag az országban. Ezzel egy időben Nieto arra kényszerült, hogy bocsánatot kérjen felesége 2014-es ingatlanbotránya miatt.

Kettős adóztatás elkerülése: egyezmény Mexikóval Cikk

Aláírták a magyar-mexikói kettős adóztatást elkerülő egyezményt, a hatálybalépéshez szükség van a két ország törvényhozásának ratifikálásra is - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szerdán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített ipaalap, székhelyáthelyezés

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Dohánytermékek értékesítése

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Elhatárolt veszteség

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs