37 találat a(z) Magyar Posta cimkére

Csoportos létszámleépítés a Magyar Postánál Cikk

A Magyar Posta munkavállalóinak bértárgyalásán rendszeresen megjelenő négy nagyobb szakszervezet egyike sem kapott előzetes értesítést a munkáltatótól arról, hogy csoportos leépítésre készülnek. Bár törvényi kötelezettség nem terheli a Magyar Postát emiatt, a szakszervezetek szerint szerencsésebb lett volna, ha ők és a kollégák nem a médiából vagy az azzal körülbelül egyidőben kiadott, belső hálózaton közzétett hírből, hanem mondjuk közvetlenül tőlük értesültek volna az 1200 főt érintő csoportos munkavállalói elbocsátásról – írja a telex.hu.

Jubileumi jutalom Kérdés

MKB: részvényátvétellel folytatódik a bankfúzió Cikk

Az MKB Bank Nyrt. közgyűlési felhatalmazással csaknem 100 milliárd forint összkibocsátási értékű, dematerializált törzsrészvényt vett át az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Banktól – olvasható a Magyar Bankholding Zrt. irányította bankfúzióról szóló tájékoztatásban, amelyet hétfőn tettek közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Elektromos kerékpárokkal érkezhet majd a nyugdíj Cikk

Az év végéig legalább 1200 elektromos rásegítésű kerékpárt kapnak a postások, és 2023-ban további 500 jármű érkezhet – tudatta a Magyar Posta Zrt. szerdán az MTI-vel.

Legyen körültekintő! Ne dőljön be a Posta nevében küldött adathalász üzeneteknek! Cikk

Ismét adathalász leveleket és SMS-eket küldenek a Magyar Posta nevében. Vigyázat: bankkártyája adatai és a bankszámláján lévő pénz kerül veszélybe, ha a káros e-mail hivatkozására kattint vagy adatokat ad meg! – figyelmeztet a Magyar Posta a honlapján

Alkatrész vásárlása az eBay-ről továbbértékesítési céllal Cikk

Hogyan történik a vámkezelés, ha egy kft. eBay-ről vásárol alkatrészt, amelyet tovább szeretne értékesíteni? Érinti-e a beszerzés a BIREG-kötelezettséget? Olvasói kérdésre Antretter Erzsébet a Niveus Consulting Group igazgatója válaszolt.

Adathalászat: a Magyar Posta nevével élnek vissza kiberbűnözők Cikk

A Magyar Posta nevével visszaélő adathalász üzenetek miatt adott ki figyelmeztetést ma a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI).

A Magyar Posta nevében csalók próbálnak adatokat lopni Cikk

Csalók megtévesztő, a Magyar Posta nevét és arculati elemeit, logóját használó, veszélyes e-mailt és SMS-t küldenek, erről érkezett több bejelentés a postához – hívta fel a figyelmet szerdán a társaság.

Július 1-jétől új díjszabás a posta vámügynöki szolgáltatásaiért Cikk

A Magyar Posta megújítja vámügynöki szolgáltatásának díjazását július 1-jétől, amikortól megszűnik az Európai Unión kívülről rendelt, 22 eurónál kisebb értékű termékek áfamentessége, és vámeljárás, valamint áfafizetési kötelezettség lép fel – közölte a társaság.

A Magyar Posta arculati elemeit használják adathalászok Cikk

A Magyar Posta arculati elemeit felhasználó, kéretlen elektronikus levelekben elrejtett információgyűjtő kémprogramra hívja fel a figyelmet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete. A rendőrség azt közölte: a levél nyelvezete eltér a megszokott hivatalos formulától, és már a megszólítás is gyanút ébreszthet.

Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár Cikk

2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra, olvasható a NAV honlapján.

Magyar Posta: búcsúzunk a távirattól és a világfax szolgáltatástól Cikk

A Magyar Posta Zrt. április 30-án, 174 év után kivezeti portfóliójából a belföldi távirat és a Posta-Világfax szolgáltatást.

A Magyar Posta több piacról is kivonul Cikk

Kivezeti szolgáltatási portfóliójából a posta júliustól a címezetlen reklámkiadványok terjesztésének minden típusát, így a kereskedelmi, az ingyenes sajtótermékek és a politikai reklámkiadványok terjesztését is – közölte a Magyar Posta szerdán az MTI-vel.

Megszűnt a Posta egyik szolgáltatása Cikk

2020. október 1-jétől a postahivatalokban már nem kaphatók a fővárosi és környéki közösségi közlekedés igénybevételéhez szükséges BKK-jegyek – írja a napi.hu.

Felkészülés a karácsonyi csomagözönre: a NAV és a Magyar Posta közös közleménye Cikk

A koronavírus-járvány miatt még inkább szükséges, hogy időben rendeljen, aki külföldről, különösen az Európai Unión kívülről szeretne karácsonyi ajándékot vásárolni. A mielőbbi kézbesítéshez a pontos cím mellett javasolt a telefonszám és az e-mail-cím megadása is. A Magyar Posta és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hasonlóan a korábbi évekhez, felkészült a karácsonyi forgalomból adódó többletfeladatokra, hogy az ügyfelek minél rövidebb idő alatt juthassanak hozzá a megrendelt csomagjaikhoz. Érdemes az online rendeléskor figyelembe venni a küldeményekre vonatkozó vámszabályokat, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Katás munkaerő-támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Egyesület – hipa

Szipszer Tamás

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs