134 találat a(z) MÁV cimkére

Így alakul a húsvéti menetrend Cikk

Érdemes megtervezni a húsvéti utazást – közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel a közlekedési változásokról beszámolva. Jelezték, hogy ha szükséges, több kocsival indítják az InterCity-vonatokat.

MÁV-Volán-csoport: változik a menetrend Cikk

A nemzeti ünnep napján, március 15-én és a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban; módosul a menetrend is – közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.

MÁV-Volán csoport: új tarifarendszer március 1-jétől Cikk

Március 1-jén indul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere. A MÁV-Volán csoport tájékoztató weboldalt indított a www.ujtarifa.hu címen az új bérlet- és kedvezményrendszerről, a 24 órás napijegyekről, a fővárosi agglomerációt érintő közlekedés változásáról – közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

Németországi vasúti sztrájk: érinti a MÁV nemzetközi vonatközlekedését is Cikk

A német vasúton a szerda hajnali 2 órától kezdődő és hétfő 18 óráig tartó munkabeszüntetés miatt korlátozások várhatók, így jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani – közölte a Mávinform a MÁV csoport honlapján hétfőn a német vasúttársaság tájékoztatása alapján.

Jönnek a 24 órás napijegyek az országos közlekedésben, a Budapest-bérlet alku tárgya Cikk

Március 1-jétől változik a tarifarendszer az állami közlekedésben, a vármegyebérleten és az országbérleten kívül minden más eddig használt bérletet megszüntetnek – közölte Lázár János építési és közlekedési miniszter mai, Debrecenben tartott sajtótájékoztatóján.

Változik a busz- és vonatközlekedési rend szilveszterkor és újévkor Cikk

Szilveszterkor és újév napján változik a MÁV-START, a Volánbusz és a HÉV járatainak közlekedési rendje – közölte a MÁV-Volán-csoport pénteken az MTI-vel.

Változik a menetrend az ünnepi időszakban Cikk

A közlekedési társaságok járatai karácsonykor és az év végén, újévkor megváltozott rend szerint járnak – közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel.

MÁV: felsővezeték-szakadás miatt jelentős késések lehetnek Cikk

Leszakadt egy felsővezeték, és ráesett Rákos állomás után egy Hatvanból a Keleti pályaudvarra tartó elővárosi vonatra, és emiatt füstölni kezdett a mozdony – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel hétfőn. A felsővezeték-szakadás miatt 40 percet is késhetnek a vonatok a gödöllői és az újszászi vonalon.

Késések, rövidített útvonalak a vasúton Cikk

Hemzsegnek a MÁV-csoport mai hírei a késésekről és a rövidített útvonalakról.

Új menetrend a Volánbusznál és a MÁV-nál december 10-étől Cikk

Országszerte számos módosítást vezet be menetrendjén a Volánbusz december 10-étől – tájékoztatta szerdán az MTI-t az állami társaság.

Magyarországon áthaladó vonatokat is érint a német vasutassztrájk Cikk

Több, Magyarország területén áthaladó vonatot is érint a német vasúton korlátozásokkal járó munkabeszüntetés – tájékoztatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága szerdán az MTI-t.

MÁV: jövő pénteken zárul a győri fővonal felújításának második üteme Cikk

A Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom vonalon a decemberig tartó felújítás legnehezebb, második üteme november 17-ig tart, addig szünetel a vonatközlekedés Tatabánya, illetve Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Tatabánya és Budaörs között; kizárólag pótlóbuszok szállítják az utasokat – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

Vasúti menetrend-változások a novemberi hétvégeken Cikk

Ferencváros és Budapest-Kelenföld között pályakarbantartási munkálatokat végeznek novemberben hétvégenként (november 11-12., 18-19., 25-26.), emiatt a székesfehérvári, a pécsi, a kaposvári vonal távolsági járatai, valamint az S36-os és a G12-es vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Egyes módosítások már péntek esti járatokat (Railjet, S36) is érintenek. Két hétvégén a székesfehérvári vonalon is lesz korlátozás.

Késések, menetidők, vágányszámok: okostelefonon is láthatók a vasútállomások kijelzői Cikk

Okostelefonon is megjeleníthetők a vasútállomások kijelzőinek adatai, vagyis a rendkívüli helyzetek okozta forgalmi változások, menetidők, vágányszámok, figyelmeztetések – olvasható a MÁV közleményében.

Óraátállítás szombatról vasárnapra: így változik a menetrend a MÁV és a Volánbusz járatain Cikk

Október 29-én kezdődik a téli időszámítás, vasárnap három órakor az órákat hajnali kettőre állítják vissza. Az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonatot érint, a menetrendet emiatt nem kellett módosítani. Az óraátállítás a Volánbusz alábbi járatait is érinti. A MÁV-HÉV járatait az óraigazítás nem érinti – tájékoztatott a Mávinform a mavcsoport.hu-n.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozás külföldön

Nagy Norbert

adószakértő

Társasági adó, önellenőrzés

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink