93 találat a(z) MÁV cimkére

Sztrájkot fontolgatnak a mozdonyvezetők Cikk

A mozdonyvezetők nem hagyják magukat átverni, augusztus végén döntenek egy lehetséges sztrájk időpontjáról, közölte a Mozdonyvezetők Szakszervezete az Országos Sajtószolgálattal.

Szombattól újraindul a vonatforgalom, változik a közlekedési rend a Budapest–Vác–Szob vonalon Cikk

Július 30-tól változik a közlekedési rend a Budapest–Vác–Szob vonalon. Nagymaros és Szob között egy vágányon, módosított menetrend szerint megindulhat a vonatközlekedés, mert a júniusi esőzés okozta károk helyreállítása a tervezettnél gyorsabb ütemben haladt. A Metropolitan, Báthory, Hungária EuroCity és a Metropol EuroNight vonatok ismét az eredeti útvonalon, a Nyugati pályaudvarig, illetve onnan közlekednek. A helyreállítási munkálatok a másik vágányon tovább folytatódnak, várhatóan augusztus közepére végeznek vele a szakemberek – írja a mavcsoport.hu.

Csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak – akadozhat a vasúti közlekedés a rendkívüli hőség miatt Cikk

Fennakadást okozhat a rendkívüli hőség a vasúti közlekedésben, akár nagyobb késések is lehetnek – közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

Jó közlekedést ígér a Balatonra az ország minden tájáról a szaktárca Cikk

Az idei nyári menetrend célja, hogy a Balaton felé ne csak Budapestről kínáljanak megbízható, ütemes kiszolgálást, hanem kihasználva, hogy a MÁV és a Volán már egy cégcsoportban működik, az ország minden tájáról biztosítsanak oda eljutási lehetőséget – mondta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Társasház albetétek összevonása Kérdés

A nyári menetrend lép életbe a MÁV-nál és a Volánnál Cikk

A nyári menetrend a Volánbusznál június 16-án, a vasútnál pedig június 18-án lép életbe, a turisztikai helyeket sűrűbben kiszolgáló menetrendek augusztus 28-áig lesz érvényben – közölte MÁV pénteken az MTI-vel.

TIM: országos hatáskörű közlekedésszervezőként megalakult a Nemzeti Közlekedési Központ Cikk

Országos hatáskörű közlekedésszervezőként megalakult a Nemzeti Közlekedési Központ – közölte a Technológiai és Ipari Minisztériumhoz (TIM) pénteken az MTI-vel.

Május 16-ától sűrűbben járnak a Balatonhoz a vonatok Cikk

Már a nyári vakáció előtt egy hónappal, május 16-ától sűríti a Balatonhoz induló vonatforgalmat a MÁV-Start, és a járműfejlesztések, felújítások eredményeképpen magasabb színvonalú szolgáltatást nyújt – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön a budapesti Déli pályaudvaron, az életbe lépő változásokról tartott sajtótájékoztatón.

Változik a hétvégén néhány vonat menetrendje Cikk

Május 7-én és 8-án a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső közötti harmadik vágány építéséhez kapcsolódó munkálatok miatt változik a menetrend – közölte honlapján a Mávcsoport.hu.

Vonaton vagy buszon felejtett valamit? Így találhatja meg! Cikk

Május 2-ától közös adatbázisba kerülnek a MÁV–Volán-csoport vonatain és autóbuszain elhagyott tárgyak, amelyek tulajdonosai az éjjel-nappal elérhető MÁVDIREKT-nél érdeklődhetnek, olvasható a MÁV-csoport honlapján.

Döntöttek a V0 teherforgalmi vasútvonal nyomvonalsávjáról Cikk

Kiválasztották a V0 teherforgalmi vasútvonal nyomvonalsávját, az új teherforgalmi folyosó Budapestet délről elkerülve kelet-nyugati irányban biztosít majd összeköttetést meghatározó ipari és gazdasági központok között – jelentette be Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter mai sajtótájékoztatóján.

Óraátállítás vasárnap Cikk

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják. Az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonat menetrendjét befolyásolja, valamint a Volánbusz néhány hajnali járatát is érinti – tudatta a MÁV-Volán-csoport pénteken a honlapján. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) arra hívta fel a figyelmet, hogy vasárnap hajnalban változik egyes éjszakai járatok menetrendje.

Módosított menetrend, vonatpótló autóbuszok egyes vasútvonalakon Cikk

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják majd az utasokat – közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

Március 10-én zsúfoltak lesznek a vonatok – sztrájkot hirdetnek a mozdonyvezetők Cikk

A vasutasok 10 százalékos bérfejlesztésről állapodtak meg tavaly. 43 ezren, vagyis a dolgozók többsége most ennél is többet kap, legalább havi bruttó 40 ezer forinttal magasabb összegre számíthat, mint egy évvel korábban. Erről alig néhány hete egyeztek meg, hogy oldják a bérfeszültséget, amely az idei 19,5 százalékos minimálbér-emelés miatt alakult ki – közölte az RTL Híradó vasárnap

Január 7-éig elfogadják a vonatokon és a helyközi buszjáratokon a decemberi dolgozó- és tanulóbérleteket Cikk

A decemberi dolgozó- és tanulóbérleteket január 5. helyett 7-éig fogadják el a vonatokon és a helyközi buszjáratokon, megkönnyítve az utasok sorban állás nélküli bérletvásárlását az új év első napjaiban – közölte a Mávinform a honlapján szerda reggel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Ekho

Széles Imre

tb-szakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Iratselejtezés

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs