33 találat a(z) Közösség cimkére

Ha új közlekedési eszközt vásárolna vagy adna el a Közösségen belül, ezekre figyeljen! Cikk

Friss információs füzetet jelentetett meg a NAV az új közlekedési eszközök – bizonyos gépjárművek, hajók és repülők – Közösségen belüli beszerzésének és értékesítésének adózási vonzatairól, valamint az adómentesség lehetőségeiről.

Vadászati jog haszonbérbe adásából származó jövedelem Kérdés

Az infláció felett növekedtek a közösségi nem pénzügyi vállalatok pénzügyi eszközei és kötelezettségei 2022-ben Cikk

Megjelentek a közösségi (állami, önkormányzati) tulajdonú vállalatok éves pénzügyi számláinak 2022-es adatai, közölte honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

BKK: márciustól azonnali jegyérvényesítés a BudapestGO-ban Cikk

Márciustól azonnal lehet jegyet érvényesíteni a BudapestGO alkalmazásban a fővárosi közösségi közlekedésben; a mobiltelefonos fizetés során is használt technológiának köszönhetően 4 lépéssel kevesebb és 10 másodperccel rövidebb lesz a jegyérvényesítés és a bérletbeolvasás – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Külföldi rendezvény áfa Kérdés

BKK: autóbuszok közlekednek a fogaskerekű helyett télen Cikk

Téli pihenőre megy a fogaskerekű az energia- és gazdasági válság miatt. Az ideiglenes üzemszünet a tervezett tavaszi pályafelújítás végéig tart, és ennek köszönhetően több mint 120 millió forintot spórol Budapest közösségi közlekedése, emellett a szakemberek a kötelező karbantartást is elvégezhetik a járműveken. A járat helyett a kibővített menetrend szerint közlekedő 21-es, 21A, 212-es, 212A, 212B és 221-es autóbuszokkal lehet utazni – tette közzé honlapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Demonstráció miatt közlekedési korlátozásokra kell számítani péntek délután és este Cikk

Demonstrációt tartanak október 14-én, pénteken 16:00 és 20:30 között a Hősök tere–Andrássy út–József Attila utca–Széchenyi István tér útvonalon. A tüntetés miatt az érintett szakaszon korlátozásokra kell számítani, melyek a közösségi közlekedést is érintik – tette közzé honlapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Kibővíti nemzetközi kutatói csoportját és elérhető adatbázisait a Twitter a félretájékoztatás elleni védekezés jegyében Cikk

A Twitter több adatot fog azon külsős kutatók részére bocsátani, akik az online dezinformációt és annak kezelését tanulmányozzák a cég által alapított nemzetközi szakmai csoporton keresztül. Az adatbázisok mellett magát a kutatócsoportot is kibővítik, elősegítve ezzel a mikroblogok megosztására alkalmas közösségi médiafelület átláthatóságát – jelentették be a cég csütörtöki sajtótájékoztatóján a Twitter képviselői, közölte az MTI.

Lezárásokra kell készülni az augusztus 27-ei tűzijáték miatt Cikk

Az augusztus 27-ei tűzijáték miatt forgalomkorlátozásra és lezárásokra kell készülni a belvárosban, amelyek érintik a közösségi közlekedést is – tette közzé honlapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Egyesület közösségen belüli szolgáltatás igénybevétele Kérdés

Termékexport Kérdés

Közösségi használtszemélygépkocsi-beszerzés áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem a szíves állásfoglalását az alábbi ügyben. Közösségi használt személygépkocsi beszerzés. Németországból használt elektromos személygépkocsi vásárlás történt. A vevő magyar cég, az eladó német cég, közösségi adószámmal rendelkeznek, így áfát nem tartalmazó német számla került kiállításra. Ebben az esetben a magyar vállalkozásnak az áfát a bevallásban meg kell állapítania és be kell fizetnie? Köszönöm a szíves fáradozását. Üdvözlettel. P. Sándor

Kiállítás szervezése közösségi országban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyar kft legókiállításokat szervez. Lehetősége van Szlovákiában egy kiállításra. Itthon nyugtákat ad a magánszemélyeknek, számlát az adóalanyoknak, 27%-os áfával. Hogyan működhet ez Szlovákiában? Mi az adókulcs?

Szochokedvezmény Kérdés

Tisztelt Adózóna! A munkaerőpiacra lépők kedvezményével kapcsolatban szeretnék segítséget kérni: jelenleg a NAV automatikusan kiállítja a jogosultságról az üzenetet, melyet cégkapura megküld. Kérdésem, ha az érintett munkavállaló külföldi társaságnál (EU-s ország) dolgozott a magyarországi belépést megelőzően, akkor is jogosult-e a kedvezményre? A szocho törvény Tbj. biztosítottsági fogalmat említ mint előzmény, ebben szeretnénk segítségüket kérni, a külföldi, közösségi tagállamban fennállt munkaviszony nem számít annak? Köszönöm szépen!

Egyre népszerűbb az autómegosztó szolgáltatás Cikk

A tavaly januári indulás óta már hárommillió kilométert tettek meg a Mol Limo autói, egy év alatt több mint 40 ezer felhasználó regisztrált a budapesti autómegosztó szolgáltatásra – közölte a Mol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jövedéki termék értékesítése fesztiválon

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

2017 előtt kötött céges biztosítások adója

Surányi Imréné

okleveles közgazda

SZÉP-kártya 2024.01.01-től

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink