19 találat a(z) India cimkére

Sürgősen lépniük kell az európai országoknak: le kell szorítani az energiaárakat Cikk

Sürgős fellépés nélkül tovább nő a különbség az európai, valamint az ázsiai és egyesült államokbeli energiaárak között, az uniós jogalkotóknak gyorsan kell cselekedniük a versenyképes energiaszektor megteremtése és klímavédelem érdekében is – hívja fel a figyelmet tanulmányában a BusinessEurope (Európai Munkaadói Szövetség).

Fogtechnika három országból vesz igénybe szolgáltatást Kérdés

Arany érme ATM-ből Cikk

A világon elsőként India egyik városában lehet ATM-ből is aranyat vásárolni.

Óriási mennyiségű metánt bocsátanak ki a hulladéklerakók Cikk

Óriási mennyiségű metánt bocsátanak ki a hulladéklerakók világszerte, a bomló élelmiszerhulladékból a Buenos Aires-i, delhi, mumbai és lahori lerakókban a bolygó felmelegedéséért felelős gáz szabadul fel – derül ki egy új kutatásból.

Nemzetközi ügylet Kérdés

Az EU és India közös kereskedelmi és technológiai tanács létrehozásáról állapodott meg Cikk

Közös kereskedelmi és technológiai tanács létrehozásáról állapodott meg hétfőn Újdelhiben az Európai Unió és India.

Vámok az Indonéziából és Indiából származó acéltermékre – így védi a kínai acéltámogatásokkal szemben a piacot az EU Cikk

A kínai nyersanyagexportra vonatkozó korlátozások ellen, valamint a határokon átnyúló kínai acéltámogatások elleni küzdelem jegyében az Európai Unió kiegyenlítő védővámokat vezetett be az Indonéziából és Indiából származó, hidegen hengerelt rozsdamentes acélból készült termékek uniós behozatalára.

EU-n belüli értékesítés harmadik országból Kérdés

Nemzetközi ügylet áfakezelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben kérem segítségét: egy magyar kft. Indiából importál árut, melyet egy cseh kft.-hez szállítanak, ahol ezt összeépítik más alkatrészekkel. A szállítás két részletben fog történni: az első részlet 2 mintadarabot tartalmaz, majd a második 30 db árut. Összeszerelés után a magyar kft. a 30 db végterméket dokumentációval együtt megveszi a cseh kft.-től és eladja egy orosz kft.-nek úgy, hogy közvetlenül oda szállítják. A vámkezelés kérdése még nem dőlt el véglegesen, de az a legvalószínűbb, hogy Csehországban szeretné a vámkezelést intéztetni a magyar kft., illetve felvetődött, hogy ez Németországban történne. Kérdésem arra irányul, hogy az ügyletet áfa és vám szempontjából hogy kell kezelni, milyen teendők merülnek fel, be kell-e regisztrálni valamelyik országban áfa hatálya alá? Hogyan változik mindez, ha Magyarországon keresztül történne a fuvarozás? Hogy tudja igazolni a magyar kft., hogy a cseh cégnél lévő termék az ő tulajdona? Segítségüket előre is köszönöm.

Indiából vásárolnának kft.-től gépet Kérdés

Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e rá lehetőség, hogy nem pénzben, hanem áruban fizessék ki a kft.-nek a gép értékét.? Van-e ennek áfavonzata? Kell-e kétnyelvü szerződés a barter ügyletre?

Közvetlen légi járat indulhat Indiába Budapestről Cikk

Közvetlen járatot indít Budapest és az indiai gazdasági élet központja, Mumbai között a világ egyik legnagyobb légitársasága, a Turkish Airlines – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Budapesten rendezett magyar-török üzleti fórum szünetében újságírók előtt. Jelezte, a szükséges tárgyalásokat haladéktalanul megkezdik a Turkish Airlinesszal és az indiai hatóságokkal.

Adóíveket küldtek a hatóságok a kriptodeviza-piaci befektetőknek Cikk

Kriptodevizapiaci befektetők százezreinek küldtek ki adóbevallási íveket Indiában, miután egy országos felmérésből kiderült, hogy 17 hónap alatt több mint 3,5 milliárd dollár értékű tranzakciót hajtottak végre virtuális devizákkal.

Külföldi dolgozó Magyarországon: mikor, hol adózik? Cikk

A kiküldöttek indiai cég alkalmazásában jönnek Magyarországra. Járulékot Indiában fizetnek, onnan kapják a jövedelmüket. Ha a magyarországi tartózkodásuk ideje nem éri el vagy nem haladja meg a 183 napot, nem fizetnek adót Magyarországon. Ez a korlát minden esetben a tárgyévre vonatkozik? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.

Nincs még vége az olajbiznisznek, tovább nő a kereslet Cikk

Az elkövetkező huszonöt évben még emelkedni fog a világ olajkereslete, elsősorban a gépjárművek növekvő száma miatt, ami 2040-re a jelenleginek közel a duplájára, kétmilliárdra emelkedik – jelentette be a kőolajat-exportáló országok szervezete, az OPEC bécsi központja.

Áfa Kérdés

Indiai partnerünk csak fűnyíró alvázat szeretne vásárolni magyar székhelyű társaságtól. Az alvázat a magyar cég egy kínai cégtől vásárolja, és adja el az indiai partnernek, erről az indiai partnernek is tudomása van. Közvetlenül Kínából szállítanák Indiába a magyar székhelyű társaság által a kínai cégtől megvásárolt, és az indiai cégnek értékesített fűnyíróalvázat. Tehát a magyar cégnek számlázna az eladó kínai cég, a magyar cég számlázna az indiai vevő részére, az áru útja Kína–India, Magyarországra nem kerül az áru. Előre fizetne az indiai vevő a magyar társaságnak. Kérdéseim: – A szerződéskötéskor mire kell különösen odafigyelni, hasonló ügyletek esetében milyen paritás a szokásos? – Milyen számlát kell befogadni és kibocsátani, hol, mely sorokban kell szerepeltetni az áfabevallásban? – Számvitelileg hogyan kell elszámolni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Költség-továbbszámlázás

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Jogdíj továbbhárítása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Üdülő áfalevonási jog

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink