468 találat a(z) INFLÁCIÓ cimkére

A kormány a legtöbb probléma forrása a magyar gazdaságban Cikk

A Kopint-Tárki legfrissebb elemzése szerint a magyar gazdaság teljesítménye gyenge-közepes lesz 2024-ben. A fő kockázati forrás a költségvetés, amelynek óriási hiánya egyre nyomasztóbban telepedik rá a gazdaságra. Az infláció az év végére emelkedni fog, az euró árfolyama pedig átlépi a 400 forintos szintet – írja az azenpenzem.hu.

Júniusban 4,9 százalékra lassult az infláció Romániában Cikk

Júniusban 4,9 százalékra csökkent az éves infláció Romániában – közölte csütörtökön az Országos Statisztikai Intézet (INS), tájékoztatott az MTI.

Infláció júniusban: éves szinten átlagosan 3,7 százalékot jelentett a KSH Cikk

Júniusban átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg a fogyasztói árak az egy évvel korábbi szintet. Májushoz viszonyítva átlagosan nem változtak az árak, az élelmiszereké 0,3 százalékkal csökkent – közölte ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Áremelkedés Magyarországon: a hivatalos infláció 4,5-szeresét érzékelik a fiatal vásárlók Cikk

A 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal – ezt mutatja a K&H Ifjúsági indexe. A második negyedévben átlagosan 18 százalékos drágulásról számoltak be, ami nem mutat jelentős változást az első negyedéves felmérésben szereplő 19 százalékos átlaghoz képest, ugyanakkor jóval meghaladja a hivatalos statisztikákban szereplő májusi 4 százalékos áremelkedést.

Intrum: javuló fizetőképesség, egyre nagyobb szakadék Budapest és a vidék között Cikk

2024 első negyedévében csupán egyetlen régióban csökkent a lakosság fizetőképessége, így a következő negyedévben várhatóan valamivel könnyebben tudják a magyarok teljesíteni esedékes pénzügyi kötelezettségeiket. GDP alapján azonban egyre nagyobb a szakadék Budapest és a vidék között – írja sajtóközleményében az Intrum.

Tényleg megállt a drágulás? – ez a hvg.hu havi bevásárlókosara Cikk

A kormány folytatja a sikerpropagandát az inflációval kapcsolatban, megnéztük, mi az igazság – írja a hvg.hu.

Vége a lakossági reálkamatnak, folytatódik a kamaterózió Cikk

Négy hónap után májustól bizonyosan nem vernek rá a lakossági lekötött betétek átlagkamatai az inflációra. Ráadásul a kamatcsökkentések folyamatosak, ám így is lehet a korábbiaknál jobb ajánlatokat találni a piacon – hívta fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

Bedőlt lakossági hitelek: mindenre számítottak a bankárok, csak erre nem Cikk

Két évvel ezelőtt, amikor a háború kitört, az infláció meglódult és már a járvány miatt bevezetett moratóriumok nagy része is véget ért, arra számított a magyar bankszakma, hogy hét év után először újra egy jelentős bedőlési hullám veszi kezdetét a lakossági hiteleknél, és 2024-ben fogjuk elérni az új, az előzőnél persze alacsonyabb nemteljesítési csúcsot. Ma 2024-et írunk, de a várt portfólióromlásnak nyoma sincs, ami persze nem jelenti azt, hogy ne lennének figyelmeztető jelek, mutatjuk a számokat – írja a portfolio.hu.

Hétfőtől megszűnik a kötelező akciózás a boltokban Cikk

Egy évet élt a kormány infláció elleni csodafegyvere – írja a hvg.hu.

A magyar szülők harmada nem eszik eleget, hogy a gyerekének jusson étel Cikk

Bár tavalyhoz képest javult a honfitársaink anyagi helyzete, 2,5–3 millió magyar szegénynek tekinthető. A lakosság jelentős részének még egy 100 ezer forintos váratlan kiadás is felborítaná az életét, és egyre inkább figyelnünk kell a bolti árakra – olvasható az Egyensúly Intézet szegénységkutatásában, írja a 24.hu.

A nagy szolgáltatók tesznek keresztbe az inflációcsökkenésnek – de miért? Cikk

Az infláció már régen lecsengett volna a világban és Magyarországon is, ha a szolgáltató cégek a nagy mohóságukban nem emelnék meg utólag extrém mértékben az áraikat – nagyjából ezt a képet festik fel a szakértők, amikor az infláció makacs, ragadós természetéről beszélnek. Van az állításban igazság, de érdemes árnyalni képet – írja a portfolio.hu.

Infláció 2024: itt az MNB legfrissebb előrejelzése Cikk

A negyedéves gazdasági előrejelzésben ismertetett adatok szerint az MNB az idei inflációt a 3-4,5 százalékos sávba várja, amely 0,5 százalékponttal alacsonyabb a márciusi előrejelzéshez képest. A jövő évi és a 2026-os prognózison nem változtatott a jegybank, mindkét évben 2,5-3,5 százalék közötti fogyasztóiár-index növekedéssel számol – közölte Balatoni András, a jegybank igazgatója a júniusi Inflációs jelentést bemutató mai online sajtótájékoztatóján.

8 százalék feletti az infláció Oroszországban Cikk

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint az áprilisi 7,8 százalék után májusban 8,3 százalék volt az éves infláció Oroszországban.

Több lenne most az átlagnyugdíj, ha nemcsak az inflációt, hanem a béreket is követné? Cikk

A Bankmonitor szakértői kiszámolták, mennyi lenne most az átlagnyugdíj, ha nem csak az inflációt, hanem részben a béreket is követnék a nyugdíjak.

Itt vannak a friss inflációs adatok Cikk

2024. májusban a fogyasztói árak átlagosan 4,0 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat. Áprilishoz viszonyítva átlagosan 0,1 százalékkal csökkentek az árak, a járműüzemanyagoké 4,4 százalékkal esett vissza, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi rendezvény

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Megbízási díjas költségtérítése

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Távmunka az USA-ban

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink