6 találat a(z) FELIR-kód cimkére

Kerülje el a bírságot! A Nébih segít az őstermelői árusításkor nyilvánosan kihelyezendő, kötelező feliratokban Cikk

Számos ponton változtak tavaly az őstermelői tevékenység és a termékek értékesítésének szabályai. Megszűnt például az őstermelői igazolvány, helyette FELIR azonosítót és Nébih tevékenységazonosítót kell igényelni, majd ezeket megjeleníteni a szabályos árusításhoz. Az előírásoknak megfelelő vásárlói tájékoztatásban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) új, online „plakátgeneráló” lehetőséggel segíti az őstermelőket. A funkció a többi élelmiszerlánc szereplő számára is elérhető, olvasható a Nébih honlapján.

Szabályozzák a kedvtelésből tartott állatokkal kereskedést Cikk

A kedvtelésből tartott állatokkal kereskedés regisztrációköteles – FELIR azonosítóhoz kötött – tevékenységgé válik április 1-jétől – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A kormányrendelet fontos lépés az állatkínzó kutyaszaporítók, illegális kisállatkereskedők tevékenységének visszaszorításáért, felszámolásáért folyó munkában.

Magánszemély élelmiszerláncban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni abban a kérdésben, hogy amennyiben a felesbérleti szerződés alapján a bérleti díjként kapott terményt értékesíti a magánszemély, szükséges-e FELIR azonosítót kérnie, illetve kell-e élelmiszerlánc-felügyeleti díjról évente bevallást adnia? A magánszemély nem rendelkezik adószámmal, nem gazdasági tevékenység keretében értékesíti a terményt. Az éves díja nem éri el az ezer forintot. Válaszát előre is köszönöm! TÍmea

Nébih - FELIR Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cég, melyet könyvelek, egy egészségügyi segédeszközöket forgalmazó kft. Fő tevékenységi köre 4646 Gyógyszer, gyógyászati termék nagykereskedelem. Ennek keretében elsősorban hazai kórházak, magánpraxist vezető orvosok részére értékesít gyógyászati segédeszközöket, melyeket a közösség más tagállamából szerez be, így ő az első hazai forgalmazó. A cég által forgalmazott termékek között megtalálható a 38089490 VTSZ számú fertőtlenítőszer is (melyet a kórházak a kórtermek feltőtlenítésére használnak), mely beleesik az EKAER 2. számú Egyéb kockázatos termékek körébe. Ahhoz, hogy ezt a terméket az ekaeren keresztül jelenteni tudja a cég FELIR-számot kell kapnia, melynek előfeltétele, hogy bevallást tegyen a Nébihen keresztül. A Nébih-bevallást kitöltve több kérdés is felmerült bennem: – Ebben az esetben a cég által végzett kereskedelmi tevékenység kiskereskedelemnek vagy nagykereskedelemnek minősül? A Nébih-bevallás kiemeli, hogy kiskereskedelemnek elsősorban a lakosság számára történő értékesítés számít. Ebben az esetben erről nem beszélhetünk, viszont a kórházak már tovább nem értékesítik a terméket, hanem felhasználják a tevékenységük ellátásához. Kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy a cég tevékenysége a vázoltak alapján beleesik a „6. Állatgyógyászati termék előállítása és forgalmazása” kategóriába vagy a „9. Fenti kategóriák szerint elkülönítve nem nyilvántartott, illetve nem besorolható” kategóriába tartozik? Előre is köszönöm válaszukat! Földházi Sz.

Láncügylet Kérdés

Tisztelt Szakértők! Az ügyletnek 3 közösségi tagállambeli szereplője van (A-B-C/). Az A tagállamból közvetlenül C (magyar) tagállamba kerül elszállításra a termék. A számlázás útja A-B, majd B- C. A fuvarozást a B szervezi. A B társaságnak nincs Magyarországon gazdasági célú letelepedése, nincs telephelye, nincs bérelt raktára, rendelkezik viszont magyar adószámmal. A kérdésem az, hogy a B adóalany számlázhat-e a C adóalany felé magyar adószámával, magyar áfamértékkel. Tekintettel arra, hogy a termék élelmiszer, kell-e FELIR számmal rendelkeznie a B adóalanynak? Köszönettel.

FELIR-kód Kérdés

A 4711 TEÁOR számú (Élelmiszer jellegű bolti vegyes kereskedelem) tevékenységű cégnek (mikrovállalkozás) kell-e FELIR-kóddal rendelkeznie a termékek értékesítéséhez? A nagybani piacon árul.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kata öregségi nyugdíj mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Áttérés katáról átalányadózásra

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadó választása kata után

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs