49 találat a(z) Egyesült Királyság cimkére

Ajánlat az Egyesült Királyságban tartózkodó uniós állampolgároknak Cikk

Az Egyesült Királyság kész a Brexit után a jelenlegiekkel nagyjából megegyező jogokat biztosítani több mint 3 millió EU-polgárnak, ha előzőleg már legalább öt éve a szigetországban tartózkodtak – ezt a meglepetésszerű ajánlatot tette csütörtök este, az uniós csúcs első napján Theresa May, brit miniszterelnök.

Itt a Brexit forgatókönyve: a britek nem maradnak az EU egységes belső piacának tagjai Cikk

Az Egyesült Királyság nem maradhat az Európai Unió egységes belső piacának tagja, miután kilépett az EU-ból – jelentette ki Theresa May, brit miniszterelnök a Lancaster House-ban, a brit kormány exkluzív londoni rendezvényközpontjában tartott beszédében. Ugyanakkor London "a lehető legnagyobb mértékű hozzáférést" kívánja elérni az uniós belső piachoz a brit EU-tagság megszűnése után.

A lelki nyugalmat is beígérik a Brexit-biztosítással Cikk

Kiegészítő Brexit-biztosítást kínál az AIG biztosító csoport az Egyesült Királyságban dolgozó európai, illetve az EU-ban dolgozó brit vállalatvezetőknek a tartózkodási engedélyekkel kapcsolatosan esetleg felmerülő jogi eljárások költségeire.

Külföldre költözik a házaspár: így kell járulékot és adót fizetniük Cikk

A feleség az év első két hónapjában Magyarországon volt munkavállaló, március óta az Egyesült Királyságban dolgozik. A férj szeptemberig gyeden volt, ezt követően költözik a felesége után. Saját tulajdonú magyar cégének ügyvezetője, mely tevékenységet a gyed alatt nem látta el, ezt követően díjazás nélkül végzi az ügyvezetést. Az Egyesült Királyságban saját cég alapítását tervezi, amelyben dolgozna. Magyarországi ingatlanukat bérbe adnák. Felmerül a kérdés: hol, és hogyan kell adózniuk és járulékot fizetniük?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkabérutalás rossz bankszámlaszámra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Térítésmentes átadás áfabevallása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close