11 találat a(z) Dunaferr cimkére

Megjelent a „lex akkugyár” magyarázó rendelete: az akkugyárakat kizárja, de nemcsak a Dunaferre vonatkozhat Cikk

Megjelent a sokat vitatott, „lex akkugyár” néven elhíresült kormányrendelethez írt magyarázó utasítás, ám ez ellentmond annak a korábbi kormányzati közlésnek, miszerint a szabályok alóli kivételezés kizárólag a Dunaferr megmentése érdekében történik – írja a hvg.hu.

Minisztériumi indokolás a Dunaferr fizetésképtelenségéről Cikk

A Dunaferr a korábbi külföldi menedzsment felelőtlensége, és az elhibázott szankciók miatt vált fizetésképtelenné. A több ezer munkahely megvédése érdekében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium aktív szerepet vállalt a gyár megmentésében, de a megjelent hírek félrevezetőek, ugyanis a Liberty Steel Group jelenleg még nem gyakorol tulajdonosi jogokat a magyar vállalat felett – közölte a minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

Döntött a kormány: megkezdődik a Dunaferr dolgozóinak januári bérkifizetése Cikk

A kormány Mészáros Lajos, Dunaújváros parlamenti képviselőjének javaslatára arról döntött, hogy hat hónapon keresztül kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét. Ez több mint 16 milliárd forintos átmeneti segítséget jelent, a januári béreket így már a következő napokban megkapják a dolgozók – közölte az MTI.

Fél éven át a kormány fizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét: 16 milliárd forintot meghaladó mentőövet dobtak Cikk

Orbán Viktor Facebook oldalán bejelentette, hogy az elkövetkező hat hónapban a kormány átvállalja a Dunaferr dolgozóinak járó bérek kifizetését.

Elrendelte a Dunaferr felszámolását a Fővárosi Törvényszék Cikk

A Fővárosi Törvényszék haladéktalanul, már a vonatkozó rendelet hatálybalépésének napján intézkedett a Székesfehérvári Törvényszék által szerdán az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. mint adós ellen kezdeményezett felszámolási eljárásban – közölte a budapesti bíróság csütörtökön az MTI-vel.

Munkaidő-csökkentésre kényszerül a Dunaferr Cikk

Levelet írt a munkáltató a Dunaferr-dolgozóknak, eszerint ha nem változik a helyzet, csökkenteniük kell egyes munkavállalók munkaidejét. A cégvezető azt is írja, az áprilisi fizetések időben megérkeznek majd – olvasható a hvg.hu-n.

Megállapodtak a béremelésről a Dunaferrnél Cikk

A kollektív szerződés megkötésére jogosult szakszervezetek megállapodtak a bér- és szociális juttatások idei emeléséről az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentjével, amely visszavonta a 2019 októberében bejelentett csoportos létszámcsökkentési szándékát – közölte a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke csütörtökön az MTI-vel.

Lesz-e elég gázunk télen? A miniszter válaszol Cikk

Elegendőek a gáztartalékok a téli hónapokra, a tárolókban 4,3 milliárd köbméter, a biztonsági készletben 1,2 milliárd köbméter gáz áll az ország rendelkezésére – közölte Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén.

Sztrájkbizottság alakult a Dunaferrnél Cikk

Sztrájkbizottságot alakított a Dunaferrnél a Mozdonyvezetők Szakszervezete helyi tagcsoportja. Az érdekképviselet az alacsony bérek, az ennek következtében létrejött munkaerőhiány, és a megmaradt dolgozókra háruló megnövekedett igénybevétel miatt kezdeményezett augusztusban kollektív munkaügyi vitát, de a munkáltató eddig még tárgyalóasztalhoz ülni sem volt hajlandó. Forró ősz következik?

Bérvita demonstrációval Dunaújvárosban Cikk

A középtávú bérmegállapodás szerinti 1,7 százalékos alapbéremelésnél magasabb bérnövekedést követelt a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség szerdai dunaújvárosi demonstrációján megjelent mintegy 150 dolgozó.

Dunaferr és adókedvezmény: lezárták a vizsgálatot Cikk

Az Európai Bizottság lezárta a legnagyobb magyar acélgyártó vállalkozás, a Donbass/Duferco csoport részét képező Dunaferr részére adókedvezmény formájában nyújtott beruházási támogatás kapcsán 2008 áprilisában indított mélyreható vizsgálatot - értesít az Európai Bizottság sajtóközleményében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed új munkaviszony esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Iparűzésiadó-előleg módosítása önellenőrzéssel

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink