11 találat a(z) Bécs cimkére

Patinás helyen kapnak oltást az osztrákok Cikk

Az osztrák elnök kedden megnyitotta bécsi rezidenciáját a koronavírus elleni oltást megszerezni kívánó emberek előtt.

Bécsi tréning közép-kelet-európai startupoknak Cikk

Magyar cégek is jelentkezhetnek arra a kéthetes bécsi tréningre, amelyet az EIT Manufacturing és a Bécsi Gazdasági Ügynökség novemberben tart a gyártással foglalkozó közép-kelet-európai startupoknak – közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája az MTI-vel.

Csaknem 8 és fél évnyi átlagbér kellene egy új, 70 négyzetméteres lakás megvásárlásához Cikk

Az átlagos bruttó fizetések alapján a leghosszabb időszakot 15,2 évet a szerbeknek kellett dolgozniuk ahhoz, hogy új, 70 négyzetméteres lakást vehessenek, ehhez Magyarországon tavaly 8,4 évnyi bruttó átlagkereset kellett – írta a Deloitte európai lakóingatlan-piaci (Deloitte Property Index) tanulmányában, amit hétfőn juttattak el az MTI-nek.

Enyhítés Ausztriában, de Bécsben marad a maszkviselési kötelezettség Cikk

Az Ausztriában július 22-étől életbe lépő országos enyhítésekkel ellentétben Bécsben továbbra is érvényben marad a maszkviselési kötelezettség – jelentette be Michael Ludwig, a főváros polgármestere kedden.

Vasúti fejlesztés: gyorsabban lehet vonattal Budapestről Bécsbe utazni Cikk

A Budapest és Bécs közötti vasúti kapcsolatot a biztosítóberendezések, a központi forgalomirányítási és egyéb rendszerek összesen 25,6 milliárd forint értékű fejlesztése fogja gyorsítani, miután megszületett a kormánydöntés az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) uniós pénzügyi alap legutóbbi kiírásában nyertes vasútfejlesztési projekt finanszírozásáról – közölte az Innovációs és Technológiai Minsztérium.

Új vasúti járat indul a Budapest-Bécs-Brünn-Prága útvonalon Cikk

A RegioJet július 31-étől új, naponta kétszer oda-vissza közlekedő vasúti járatot indít a Budapest-Bécs (Wien)-Brünn (Brno)-Prága (Praha) útvonalon – közölte a cseh magántulajdonú vasúttársaság hétfőn az MTI-vel.

Budapest Béccsel vetekszik a lakásbérleti díjak összehasonlításában Cikk

Bár Budapesten egész Európában az egyik legnagyobb mértékben nőttek az ingatlanok bérleti díjai tavaly, a magyar fővárosban, nemzetközi összehasonlításban, még mindig viszonylag alacsonyak a díjak; a jó állapotú, jól felszerelt lakásokat tekintve Budapest közvetlenül Bécs mögött szerepel az európai nagyvárosokat nézve – közölte az Eurostat elemzése alapján a Duna House az MTI-vel.

Diplomata – mentesség szja alól Kérdés

Tisztelt Szakértő! Elnézést hogy újra felteszem a kérdésemet. Bécsben dolgozó magyar állampolgár diplomata Magyarországon vásárol ingatlanokat, kell-e a bérbeadásból származó jövedelme után itthon szja-t fizetnie? Az Ön válasza szerint igen, viszont a NAV az alábbi választ adta (mely szerint csak a fogadó államban azaz Ausztriában kellene fizetnie más államban nem), és most nem tudom milyen tanácsot adjak az ügyfélnek. A diplomáciai kapcsolatokról Bécsben, 1961. április 18-án aláírt nemzetközi szerződés kihirdetéséről szóló 1965. évi 22. törvényerejű rendelet (Bécsi Egyezmény) 34. Cikke értelmében a diplomáciai képviselő mentes minden személyes vagy tárgyi, országos, regionális vagy községi adó és illeték alól, kivéve: a) az áruk vagy szolgáltatások árába rendszerint belefoglalt közvetett adókat; b) a fogadó állam területén fekvő, magántulajdonban álló ingatlan után járó adókat és illetékeket, hacsak a kérdéses ingatlant nem a küldő állam javára, a képviselet céljára tartja; c) a fogadó állam által kirótt örökösödési illetéket, nem érintve a 39. Cikk 4. bekezdésének rendelk. d) a fogadó államban levő forrásból eredő magánjövedelem után járó adókat és illetékeket Tekintettel arra, hogy csak a fogadó államban lévő ingatlan hasznosításából származó jövedelem adókötelezettségét írja elő a hivatkozott rendelkezés, ezért amennyiben a diplomáciai képviselőnek nem ott van ingatlana, hanem másik államban, akkor az abból származó jövedelme mentes az adókötelezettség alól. Köszönöm!

Bécsben dolgozó diplomata lakásbérbeadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném a tanácsát kérni. Megkeresett egy ügyfél, aki Bécsben diplomataként dolgozik, magyar állampolgár, ingatlanokat vásárol Magyarországon, a lakásokat bérbe adja. Az a kérdésem, hogy vonatkozik-e rá az adómentesség az önálló tevékenységből származó jövedelem utáni szjafizetésre (mivel áfa- és egyéb adómentességet élvez minden más területen). Köszönöm a választ!

Átmeneti tiltás az Uberre Bécsben Cikk

A bécsi kereskedelmi bíróság ideiglenesen megtiltotta személyszállító tevékenység folytatását az Uber internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó amerikai vállalatnak, mondván, megsérti a tisztességes verseny szabályait.

Gondolná, hogy Bécsben így építenek elektromos töltőállomásokat? Cikk

Lakossági részjegyek értékesítésével kívánja finanszírozni az elektromos töltőállomás-hálózat bővítését Bécs.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Csed – naptári napi alap

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Munkabér módosítása gyes alatt

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Katás beltag

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs