25 találat a(z) Art cimkére

Szolgáltató hatóság? Ebben segít a NAV Cikk

Az új adózás rendjéről szóló törvény külön fejezetet szentel a NAV által nyújtott szolgáltatásoknak. Ezek egy részének szabályai a korábbi törvényben elszórtan helyezkedtek el, mások pedig újonnan megjelenő szolgáltatások. Nézzük a részleteket!

Ilyen büntetésekre számíthatunk jövő évtől az új Art. alapján Cikk

A napokban került az Országgyűlés elé az adózás rendjéről szóló új törvény tervezete. A törvényjavaslat alapján jövő évtől mégsem emelkedne a késedelmi pótlék és az önellenőrzési pótlék mértéke, viszont egyszerűsödne a mulasztási bírság szabályozása.

Számlázó programok online bekötése, áfaösszesítő július 1-jétől Kérdés

Art. 38. § (3a) – állásfoglalás kérése Kérdés

EKÁER, ahogyan végre érthető lesz! Cikk

Megjelent a HVG kiadó új terméke, az EKÁER a gyakorlatban.

Így minősített érvénytelennek egy adásvételt a bíróság Cikk

Egy adóvizsgálat kapcsán indult közigazgatási peres ügyben adózó (a későbbi felperes) árut értékesített külföldre. Vásároltak, fizettek, szállítottak - a bíróság mégis érvénytelennek minősítette az adásvételt.

A pénzforgalmi áfázás árnyoldala Szakértői Kommentár

Bár a 2013-tól életbe lépett új, pénzforgalmi áfázás lehetőségére a 90-es évek közepétől várnak a magyar vállalkozók, viszonylag kevesen éltek vele. Azok közül pedig akik ezt választották, és közbeszerzési vagy egyéb pályázatokban, nagyobb projektekben vesznek részt, csak remélhetik, hogy nem kerülnek hátrányba döntésük miatt.

Pénztárgép használat szabályai Kérdés

dr. Verbai Tamás, új szakértő az Adózónán Cikk

A legfontosabb Art-változások 2013-ban Szakértői Kommentár

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) módosítása egyrészt tovább bővíti az adóhatóság bevethető eszköztárát az adóelkerülés és a feketegazdaság ellen, másrészt a módosítások az adóeljárás egyszerűsítését és adminisztrációs terhek csökkentését célozzák. Az új szabályok egy része az egyes adónemeket, különösen az általános forgalmi adót (lásd külön cikkeinket is) érintő változásokkal függ össze. Cikkünk a SZAKma újság „Első kézből” adókonferenciáján dr. Windisch László, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője által elmondottakat foglalja össze.

Fontos módosítás az Adózás rendjéről szóló törvényben Cikk

Nem először fordul elő, hogy a jogalkotó a jogszabályszöveg módosításával szünteti meg a NAV önkényes és téves jogértelmezéseit. 2013. január 1-jétől a határozat jogerőssé válását követő 15. napon a NAV jogszerűen végezhet végrehajtási cselekményt, inkasszót nyújthat be a számlavezető bankhoz..Mit jelent mindez a gyakorlatban?

Nem boldogul a NAV a pofátlan végkielégítésekkel: százezrek is visszajárhatnak Cikk

Nagyon sokan nem vállalták a kockázatot és a szakmai aggályok ellenére benyújtották a pofátlan végkielégítéseket terhelő különadó bevallásukat. Nem is sejtik, hogy ha 2010-ben még el tudtak helyezkedni vagy más jövedelmet tudtak szerezni, akkor akár 1 millió forint is visszajárhat a megfizetett különadóból. Ennek oka, hogy a NAV által rendszeresített kifizetői adatszolgáltatás nyomtatvány nem felelt meg a törvényi rendelkezéseknek. A NAV által beszedett összegből önellenőrzéssel több százezer forintot szerezhetünk vissza jogszerűen.

Elképesztő ítélet született a Fővárosi Törvényszéken Cikk

Elképesztő ítélet született a Fővárosi Törvényszéken egy vagyonosodási ügyben.A bíró ugyanis a szóbeli ítélet kihirdetése után olvassa el a jogszabályt. Mi történt pontosan? Összefoglaltuk.

A NAV baklövései miatt mentegetőzik a miniszter. Cikk

Varga Mihály miniszter nemrég azt nyilatkozta, hogy minden idők legbonyolultabb adóbevallását töltötte ki a 2011-es évre. Emellett azt is hallottuk, hogy az adózók 25 százaléka hibásan tölti ki a személyi jövedelemadó bevallását. A hibák az adóhatóság szakmai baklövéseiből fakadnak. Angyal József kommentárja.

Huszonötmillió forintba is kerülhet a cégnek az elhagyott számlatömb Cikk

Albert Einstein mára már szállóigévé vált frázisa, miszerint „két biztos dolog van az életben: a halál és az adó” talán a jelenkori Magyarországon aktuálisabb, mint ezelőtt bármikor. Minden év első harmadában világot látnak az adóhatóság ellenőrzési és egyéb irányelvei, melyekben oldalakon keresztül taglalja a jelenkori adóigazgatási eljárás ügyfélbarát jellegét, valamint az adóhivatal „szolgáltató” minőségét. Ezzel szemben a 2012-es adótörvény-változásokba belelapozva szigorodó bírságokról, növekvő számú adókról és adókötelezettségekről, valamint az adóhivatal bővülő jog- és hatásköréről tájékozódhattunk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nem katás bt. beltag üzletvezető járuléka

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

1971-es bevallás kivára áttéréskor

Pölöskei Pálné

adószakértő

Adónemváltás 2.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 március
H K Sze Cs P Sz V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close