10 találat a(z) 25 év alattiak cimkére

Parlament előtt a 2022-es költségvetési törvényjavaslat Cikk

A 2022-es költségvetés tervezetének leghangsúlyosabb eleme a gazdaság újraindítása, mindemellett a családok védelmére, a gyermeket nevelők támogatására, az idősek megbecsülésénere helyezi a hangsúlyt – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, miután az Országgyűlés elé terjesztette a 2022-es költségvetési törvényjavaslatot.

Elfogadták a törvényjavaslatot – jövő januártól nem kell szja-t fizetni a 25 év alattiaknak Cikk

Ma az országgyűlésben elfogadták a 25 év alatti fiatalok személyijövedelemadó-mentességét lehetővé tevő törvényjavaslatot – tette közzé Facebook-oldalán Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

A 2021. évre kifizetett, utólagosan elszámolt jövedelemre is alkalmazható lesz a 25 év alattiak szja-mentessége Cikk

A korábban meghirdetetteknek megfelelően a kormányzat megtette a szükséges jogalkotási rendelkezéseket a 25 éven aluli fiatalok szja-mentességére vonatkozóan. A rendelkezések értelmében 2022-től a fiatalok éves nettó jövedelme maximum mintegy 720 ezer forinttal növekedhet, olvasható a BDO Magyarország elemzésében.

Novák Katalin: szerdán nyújtják be a 25 év alattiak szja-mentességéről szóló törvényjavaslatot Cikk

Szerdán nyújtják be az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi 2022-től a 25 év alatti fiatalok személyijövedelemadó-mentességét – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter közösségi oldalán szerdán.

Szja-mentesség 25 év alatt – a visszatérítések értelmüket veszíthetik Cikk

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég bejelentette, hogy 2022-től személyijövedelemadó-mentességet terveznek biztosítani a 25 éven aluliak számára az átlagfizetés mértékéig. A Bank360.hu korábban megvizsgálta: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján 269 ezer fő lenne érintett, akiknek a jelenlegi átlagbérrel számolva 59 610 forinttal maradna több a zsebükben havonta, ha most lépne hatályba az intézkedés.

25 év alattiak szja-mentessége – Mi várható? Cikk

Orbán Viktor miniszterelnök nemrégiben egy rádióinterjúban jelentette be, hogy 2022. január 1-jétől a 25 évnél fiatalabb munkavállalók esetében a kormány teljes személyijövedelemadó-mentességet ad. Bár a részletek egyelőre nem ismertek, a rendelkezésre álló információk alapján a témával kapcsolatban Radnai Károly, az Andersen Adótanácsadó Zrt. vezérigazgatója a Trend FM Rádió reggeli műsorában nyilatkozott.

Szociális hozzájárulás adókedvezménye Kérdés

Hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákokat (2 főt 4-4 órában, 22 évesek, 2013 októberétől dolgoznak nálunk) foglalkoztatok cégemben. Államvizsga előtt állnak, és egy kis kiegészítés miatt nekik is segítség a havi bevételeik növeléséhez, illetve nekünk is, mivel a leendő munkaerő keresése folyik. Kérdésem: a munkába állás előtt nem kérték ki a 25 év alatti munkavállaló után érvényesíthető adókedvezményről szóló igazolást, mivel rengeteg munkánk volt. Ha már alkalmazottak, és jelenleg nincs 180 napnál hosszabb munkaviszonyuk, így kiadja-e a NAV a kedvezményre (szociális hozzájárulási adóhoz) jogosító igazolást, és igénybe tudjuk-e venni a kedvezményt? Ha nem, milyen megoldást javasol, hogy igénybe tudjunk venni valamilyen kedvezményt rájuk? Fontos az is, hogy 2013. 12. 31-ig szóló határozott idejű munkaszerződéssel rendelkeznek, és eldől, hogy akarnak-e tovább maradni. Előre is köszönöm segítségüket, válaszukat.

Szocho-kedvzemény: ez jár 25 év alatt és gyes mellett Cikk

Szakértői cikkünkben már korábban ismertettük a 2013. január 1-jétől érvényesíthető, a munkahelyek megőrzését célzó foglalkoztatói kedvezmények körét, szabályait. Cikkünkben a szabályok gyakorlati érvényesülését - a lehetséges kedvezményezettek eligazodásának segítése érdekében - konkrét példákon keresztül mutatjuk be.

Ki jár jól a beterjesztett adókedvezményekkel? Cikk

T/7955 számon a Parlament elé került a hangzatos című törvényjavaslat: „A munkahely védelmi akciótervben foglaltak megvalósítása érdekében szükséges egyes törvények módosításáról.” A törvényjavaslat a foglakoztatás terheit hivatott csökkenteni. Valójában nem új ötletekről van szó. Jelenleg is működő célzott járulékcsökkentéseket próbál kicsit átalakítva eladni a kormány. Sajnos bekövetkezett az, amit jó lett volna elkerülni, nem az eddigi kedvezmények helyett, hanem az eddigiek mellett vezetik be 2013-tól a tervezett adócsökkentéseket. Emiatt komoly matematikai felkészültséget igényel annak eldöntése, hogy érdemes-e igénybe venni az új kedvezményeket. Ebben próbálunk segíteni.

Rogán a Munkahelyvédelmi akcióról: százezreket spórolhatnak a munkaadók Cikk

Jelentős összegeket spórolhatnak meg a munkáltatók a miniszterelnök által meghirdetett tízpontos munkahelyvédelmi akciótervvel - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, aki bízik abban, hogy e megtakarítások egy részét béremelésre fordítják majd a foglalkoztatók.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánszemély termékbeszerzése EU-ból

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi autó tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs