15 találat a(z) 25 év alattiak cimkére

Utólag is érvényesíthetők az szja-kedvezmények Cikk

A személyijövedelemadó-kedvezmények utólag, az szja-bevallásban is érvényesíthetők, amennyiben az érintettek 2023-ban nem kérték azok év közbeni érvényesítését – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

Szja-módosítások, üzemanyag-elszámolás, mentességek, kedvezmények Cikk

A 2023. évi központi költségvetés megalapozásáról szóló T/360. számú törvényjavaslat 11. fejezete az szja-törvény tekintetében számos hiánypótló, korrekciós módosítást tartalmaz, amelyek különböző időpontokban már az idén hatályba lépnek. A változások az üzemanyag-elszámolást, a kedvezményeket és a mentességeket érintik.

A nap kérdése: adómentes-e a 25 év alattiaknál a lakásbérbeadásból származó jövedelem? Cikk

A 25 éves életkor alatti magyar magánszemélyek hazai ingatlan-bérbeadására is vonatkozik az szja-mentesség? – kérdezte olvasónk. Lepsényi Mária adószakértő válaszolt.

25 év alattiak szja-mentessége Kérdés

Itt vannak a részletes szabályok a 25 éven aluliak adókedvezményéről Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a 25 év alatti fiatalok adókedvezményéről.

Parlament előtt a 2022-es költségvetési törvényjavaslat Cikk

A 2022-es költségvetés tervezetének leghangsúlyosabb eleme a gazdaság újraindítása, mindemellett a családok védelmére, a gyermeket nevelők támogatására, az idősek megbecsülésénere helyezi a hangsúlyt – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, miután az Országgyűlés elé terjesztette a 2022-es költségvetési törvényjavaslatot.

Elfogadták a törvényjavaslatot – jövő januártól nem kell szja-t fizetni a 25 év alattiaknak Cikk

Ma az országgyűlésben elfogadták a 25 év alatti fiatalok személyijövedelemadó-mentességét lehetővé tevő törvényjavaslatot – tette közzé Facebook-oldalán Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

A 2021. évre kifizetett, utólagosan elszámolt jövedelemre is alkalmazható lesz a 25 év alattiak szja-mentessége Cikk

A korábban meghirdetetteknek megfelelően a kormányzat megtette a szükséges jogalkotási rendelkezéseket a 25 éven aluli fiatalok szja-mentességére vonatkozóan. A rendelkezések értelmében 2022-től a fiatalok éves nettó jövedelme maximum mintegy 720 ezer forinttal növekedhet, olvasható a BDO Magyarország elemzésében.

Novák Katalin: szerdán nyújtják be a 25 év alattiak szja-mentességéről szóló törvényjavaslatot Cikk

Szerdán nyújtják be az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi 2022-től a 25 év alatti fiatalok személyijövedelemadó-mentességét – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter közösségi oldalán szerdán.

Szja-mentesség 25 év alatt – a visszatérítések értelmüket veszíthetik Cikk

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég bejelentette, hogy 2022-től személyijövedelemadó-mentességet terveznek biztosítani a 25 éven aluliak számára az átlagfizetés mértékéig. A Bank360.hu korábban megvizsgálta: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján 269 ezer fő lenne érintett, akiknek a jelenlegi átlagbérrel számolva 59 610 forinttal maradna több a zsebükben havonta, ha most lépne hatályba az intézkedés.

25 év alattiak szja-mentessége – Mi várható? Cikk

Orbán Viktor miniszterelnök nemrégiben egy rádióinterjúban jelentette be, hogy 2022. január 1-jétől a 25 évnél fiatalabb munkavállalók esetében a kormány teljes személyijövedelemadó-mentességet ad. Bár a részletek egyelőre nem ismertek, a rendelkezésre álló információk alapján a témával kapcsolatban Radnai Károly, az Andersen Adótanácsadó Zrt. vezérigazgatója a Trend FM Rádió reggeli műsorában nyilatkozott.

Szociális hozzájárulás adókedvezménye Kérdés

Hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákokat (2 főt 4-4 órában, 22 évesek, 2013 októberétől dolgoznak nálunk) foglalkoztatok cégemben. Államvizsga előtt állnak, és egy kis kiegészítés miatt nekik is segítség a havi bevételeik növeléséhez, illetve nekünk is, mivel a leendő munkaerő keresése folyik. Kérdésem: a munkába állás előtt nem kérték ki a 25 év alatti munkavállaló után érvényesíthető adókedvezményről szóló igazolást, mivel rengeteg munkánk volt. Ha már alkalmazottak, és jelenleg nincs 180 napnál hosszabb munkaviszonyuk, így kiadja-e a NAV a kedvezményre (szociális hozzájárulási adóhoz) jogosító igazolást, és igénybe tudjuk-e venni a kedvezményt? Ha nem, milyen megoldást javasol, hogy igénybe tudjunk venni valamilyen kedvezményt rájuk? Fontos az is, hogy 2013. 12. 31-ig szóló határozott idejű munkaszerződéssel rendelkeznek, és eldől, hogy akarnak-e tovább maradni. Előre is köszönöm segítségüket, válaszukat.

Szocho-kedvzemény: ez jár 25 év alatt és gyes mellett Cikk

Szakértői cikkünkben már korábban ismertettük a 2013. január 1-jétől érvényesíthető, a munkahelyek megőrzését célzó foglalkoztatói kedvezmények körét, szabályait. Cikkünkben a szabályok gyakorlati érvényesülését - a lehetséges kedvezményezettek eligazodásának segítése érdekében - konkrét példákon keresztül mutatjuk be.

Ki jár jól a beterjesztett adókedvezményekkel? Cikk

T/7955 számon a Parlament elé került a hangzatos című törvényjavaslat: „A munkahely védelmi akciótervben foglaltak megvalósítása érdekében szükséges egyes törvények módosításáról.” A törvényjavaslat a foglakoztatás terheit hivatott csökkenteni. Valójában nem új ötletekről van szó. Jelenleg is működő célzott járulékcsökkentéseket próbál kicsit átalakítva eladni a kormány. Sajnos bekövetkezett az, amit jó lett volna elkerülni, nem az eddigi kedvezmények helyett, hanem az eddigiek mellett vezetik be 2013-tól a tervezett adócsökkentéseket. Emiatt komoly matematikai felkészültséget igényel annak eldöntése, hogy érdemes-e igénybe venni az új kedvezményeket. Ebben próbálunk segíteni.

Rogán a Munkahelyvédelmi akcióról: százezreket spórolhatnak a munkaadók Cikk

Jelentős összegeket spórolhatnak meg a munkáltatók a miniszterelnök által meghirdetett tízpontos munkahelyvédelmi akciótervvel - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, aki bízik abban, hogy e megtakarítások egy részét béremelésre fordítják majd a foglalkoztatók.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Táppénzjogosultság kiszámolása

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Gyed melletti részmunkaidős munkavégzés

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Kedvezményszabály csed

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink