8 találat a(z) ültetvénytelepítés cimkére

Már elérhetők az ültetvénytelepítésre kiírt pályázatok Cikk

Május 24-e óta benyújthatók a Kertészet – ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatási kérelmek. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 15 milliárd forint – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Tudnivalók ültetvénytelepítési támogatásra pályázóknak Cikk

2021. április 20-án megjelent a „Kertészet, -ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása” című pályázati kiírás. Ebből a forrásból csak olyan földterületen támogatható az ültetvény telepítése, amely a Gyümölcs Termőhelyi Kataszterben a telepítendő gyümölcsfaj vonatkozásában legalább „termesztésre alkalmas” minősítést kapott. A támogatási kérelem benyújtásával kapcsolatos tudnivalókat, valamint az előzetes teendőket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) foglalta össze.

Hamarosan megnyílnak a pályázati lehetőségek ültetvények telepítésére Cikk

Az Agrárminisztérium (AM) tizenötmilliárd forintnyi forrással hirdet pályázatot a Vidékfejlesztési program keretében az ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatására – jelentette be Nagy István agrárminiszter a tárca szerdai közleménye szerint.

Megnyílt a legkisebb gazdálkodókat segítő vidékfejlesztési pályázat Cikk

Az Agrárminisztérium (AM) a legkisebb mezőgazdasági termelők számára, tevékenységük támogatása és lehetőségeik bővítése érdekében a Vidékfejlesztési programban 15 000 eurónak megfelelő forintnyi, 5 évre nyújtott, egyösszegű átalány támogatást biztosít termelő tevékenységük fejlesztésére – közölte az AM szerdán az MTI-vel.

Ültetvénytelepítés, társaságiadó-csökkentés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kertészeti termeléssel foglalkozó társaság az ültetvénytelepítés költségét elszámolhatja-e a társaságiadó törvény 7. § (zs)pontja alapján adózás előtti eredményt csökkentő tételként? Köszönettel: Németh Zoltán

Fiatal gazda – ültetvény telepítése Kérdés

Fiatal gazda ültetvénytelepítésre kapott előre folyósított támogatást. Helyesen számolom-e el, ha a kapott 10 millió Ft-ból az első évben felhasznált 1 millió Ft-ot, a II. évben a felhasznált 9 millió Ft-ot elszámolom a beruházással szemben, melyet az abban az évben 53-as bevallásban szerepeltetek? Az összes beruházás 15 millió Ft, igy az 5 millió Ft után a termőre fordulást követően fogok értékcsökkenést elszámolni.

Fiatal gazda ültetvénytelepítése Kérdés

Fiatal gazda támogatás elszámolásánál a támogatásból megvalósított ültetvénytelepítés költségével egyező összegben került elszámolásra bevételként a támogatás. Az ültetvénytelepítés költségeit egy összegben elszámolhatom ebben az esetben költségként (értékcsökkenés)?

Ültetvénytelepítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az ültetvény létrehozása olyan földterületen történik, amit magánszemélytől bérelnek. Kérdésem hogy a termőre fordulásig felmerült haszonbérleti díj is az ültetvény beruházási költsége?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szolárkezelő egyéni vállalkozó támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Kapott támogatás katabevétel-e?

Szipszer Tamás

adószakértő

Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close