97 találat a(z) ügyvezetés cimkére

Egyszemélyes kft. Kérdés

Kft. tulajdonos, járulékfizetés alsó határa Kérdés

Ügyvezetés megbízási díjjal Kérdés

A-ban többségi, B-ben cégvezető, C-ben 50 százalékos Kérdés

Ügyvezetés és személyes közreműködés Kérdés

Sajátjogú nyugdijas ügyvezető javadalmazása Kérdés

Kiegészítő tevékenységű társas vállalkozó kivétje Kérdés

Ügyvezetés, saját közreműködés Kérdés

Ügyvezetés gyed alatt Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egyszemélyes kft.-ben az alapító a párját kívánja ügyvezetési feladatokkal ellátni, aki jelenleg gyeden van. Van-e ennek hátránya a gyeden lévő személy számára, aki utána a gyest is igényli? Ha az ügyvezető megbízási jogviszonyban ingyenesen látja el az ügyvezetési feladatát, milyen járulékokat kell fizetnie? Köszönöm

Az ügyvezetés jogköre, testületek működése veszélyhelyzet idején Cikk

Fontos, hogy a veszélyhelyzet idején a jogi személy döntésképes maradjon, abban az esetben is, ha a döntéshozó szerv döntéshozatalára nem kerül sor vagy arra, nincs lehetőség. Továbbá fontos az is, hogy a jogi személy ügyvezetése és más testületei is működőképesek maradjanak. A következőkben ennek szabályait foglaljuk össze.

Katás egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi ügyben kérném segítségét. Egy társaság ügyvezetését a tulajdonos munkaviszonyban látta el. Jelenleg a kft. nem működik, bevétele nem keletkezik, megszüntetni nem tudja. Munkavégzés a katás egyéni vállalkozásában történik. Itt fizeti meg az 50 ezer forintot, még a társas vállalkozásában napi 2 órás munkaviszony után fizeti a járulékokat. Kérdésem, hogy jól jártunk-e el? Köszönettel:

Tagi viszony-munkaviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy kétszemélyes kft., ahol mindkét tag ügyvezetésre jogosult (önállóan) és mindketten tagi viszonyban látják el a munkájukat. A cég zenei koncerteket szervez illetve zenélnek. A jelenlegi helyzetben ők az érintett szektor, ahol a kormányrendelet alapján nem kellene a munkavállalók utáni közterheket megfizetni. Ezt a tagi viszony miatt nem érvényesíthetik. Van-e rá lehetőség, hogy mindketten munkaviszonyban lássák el a feladataikat? Ha igen, akkor milyen heti munkaidőben tehetnék ezt meg? Melyik naptól? Köszönöm!

Kapcsolt vállalkozás közös ügyvezetés alapján Kérdés

Magyarországon bejegyzett társaságnak 50-50 százalékban tulajdonosa két német családi alapítvány. A családi alapítványok alapítói személyükben megegyeznek a magyar társaság ügyvezetőivel. A társaság ügyvezetői önállóan jogosultak döntéshozatalra. A családi alapítványok alapítói életükben önálló és teljeskörű képviseletre jogosultak, és mentesülnek a német Ptk. 181. §-ának korlátozása alól. Kérdés: a Tao törvény 4. § 23. f. pontja alapján fennáll-e a kapcsolt vállalkozási jogviszony az ügyvezetés egyezőségére tekintettel a tulajdonos alapítványok és a magyar társaság között?

Egészségügyi szolgáltatási járulék Kérdés

Tisztelt Szakértő! A nyugdíjas társas vállalkozók egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettségét miként befolyásolják a 2020.07.01-től életbe lépő változások? Például: idén nyugdíjkorhatárt betöltő társas vállalkozóknál érdemes volt módosítani a társasági szerződést, amennyiben abban az szerepelt, hogy megbízás alapján látja el ügyvezetői tevékenységét. Ha úgy módosítottuk, hogy munkaviszonyban lássa el a továbbiakban, akkor el tudta kerülni az egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetését a társas vállalkozó. Jövő július 1-jétől a megbízási jogviszony is járulékmentes lesz. Érinti ez a egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettséget? Szükséges-e módosítani a társasági szerződést a 2020. július 01-jét követően nyugdíjba vonuló társas vállalkozók esetében, hogy munkaviszonyban látja el az ügyvezetést, vagy maradhat a megbízás is, anélkül, hogy eszo-t kellene fizetnie? Segítségét előre is köszönöm!

Egyszemélyes kft. ügyvezetése melletti munkaviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyszemélyes kft. tagja az ügyvezetést megbízás alapján látja el. További feladatok végzésére köthet-e a társasággal munkaszerződést? Köszönettel: Gódor Erzsébet

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Csalásból eredő kár könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Catering szolgáltatás adó és járulék vonzata

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kismama munkaviszonyának megszüntetése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs