3 találat a(z) ügyintéző cimkére

Kft.-ügyfélnél végzett egyéb munka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Könyvelőirodánk egyik ügyfele jelezte, hogy a nagy munkaerőhiányra tekintettel legyek szíves hétvégén segíteni nekik egy egész más munkakörben. A kérdésem az, ha könyvelőiroda tagjaként – ahol heti 40 órás munkaviszonyban állok – személyesen végzem x ügyfélnél az ügyviteli feladatok ellátását, akkor az ezen kívüli alkalmi tevékenységet (például hétvégi mosogatás, csomagolás, pultos) milyen keretek között láthatom el? A könyvelőiroda kft. és az x ügyfél kft. között kell egy újabb megbízási szerződést kötni vagy esetleg elláthatom a tevékenységet magánszemélyként egyszerűsített foglalkoztatás keretében? Ha katás egyéni vállalkozó is vagyok, esetleg ez is szóba jöhet? Tudtommal a hatóságok nem nézik jó szemmel, ha több jogviszony keretében végzi tevékenységét valaki adott cégnél. Szíves válaszát előre is köszönöm!

Százezreket sikkasztott az okmányirodai ügyintéző Cikk

Üzletszerűen elkövetett csalássorozat miatt emeltek vádat a nagykanizsai kormányablak egyik autóátírásokat végző ügyintézője ellen, aki tucatnyi esetben tette el az ügyfelek által befizetett összegeket – közölte Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

Képviseleti jogosultság módositása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az EGYKE nyomtatványhoz kapcsolódik. Cégeim döntő többségére 10 évvel ezelőtt regisztráltam valamennyi adóügy elektronikusan történő intézésére. Az ÜCC tájékoztatója szerint ezek már nem érvényesek, be kell adnom az EGYKE nyomtatványokat. Azonban ebben az esetben is az adatlap első alkalommal történő beadásnak számít, ezért csak papír alapon lehet elküldeni. Azt még el tudom fogadni, hogy megújítom ezeket a régi regisztrációkat, de véleményem szerint módosításról van szó, és beadhatom elektronikusan, csatolva az új meghatalmazásokat. Kérdésem az lenne, hogy valóban újként/első alkalommal történő beküldésként kell kezelni, vagy pedig változásként, és akkor mehet elektronikusan? Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelőként termőföld értékesítése

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Áfaarányosítás őstermelő esetében

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Üzletrészeladás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close