97 találat a(z) özvegyi nyugdíj cimkére

Nyugdíjemelés 2014 Cikk

Január 1-jétől a 2014-es költségvetési törvényben előirányzott infláció mértékének megfelelően, 2,4 százalékkal emelkednek majd a nyugdíjak. A januári emelést a hatályos törvények szerint nem csak a nyugdíjaknál, hanem más nyugdíjszerű és egyéb ellátásoknál is végre kell hajtani.

Ezeket a nyugdíjakat és ellátásokat kellene emelni Cikk

Hivatalosan már többször is bejelentették a kormány prominensei, hogy január 1-jétől a 2014-es költségvetési törvényben előirányzott infláció mértékének megfelelően, 2,4 százalékkal emelkednek majd a nyugdíjak. A januári emelést a hatályos törvények szerint nem csak a nyugdíjaknál, hanem más nyugdíjszerű és egyéb ellátásoknál is végre kell hajtani.

Ennyiből élnek a nyugdíjasok, ez lesz januártól Cikk

Csaknem havi kétezer forinttal több nyugdíjat kapnak a nők a 40 év jogosultsági idő alapján az öregségi nyugdíjasoknak járó átlagos összegnél. Az utóbbit viszont havi 84 ezer forinttal meghaladja a korhatár alatti volt fegyveresek havi 197 ezer forint feletti ellátása.

Nyugdíjkérelem: elutasítva Cikk

Majdnem minden negyedik nyugdíjra, illetve más nyugdíjszerű ellátásra vonatkozó lezárt kérelmet elutasítottak az év első felében a nyugdíjbiztosítási szervek.

Özvegyi nyugdíj együttfolyósítása saját jogú ellátással Cikk

Milyen esetben milyen mértékű az özvegyi nyugdíj és milyen más tb-ellátásokkal folyósítható együtt?

Özvegyi nyugdíj feléledése Kérdés

A kérdésem a következő lenne: idén augusztusban lejár egy ismerősöm ideiglenes özvegyi nyugdíja. A jelenlegi szabályozás szerint 2014 áprilisában (60 évesen) mehet a nők 40 éves nyugdíjába. Feléled akkor az özvegyi nyugdíja, vagy csak ha betölti a nyugdíjkorhatárt 63,5 évesen (1954-es születésű)?

Özvegyi nyugdíj feléledése Kérdés

Tisztelt Szikszai Anikó! Férjem 1997 januárjában halt meg, két kiskorú gyermekre tekintettel kaptam ez év március 16-ig özvegyi nyugdíjat. 2011. december 30-cal 40 év szolgálati idővel csökkentés nélküli előrehozott nyugdíjba mentem. 1952-ben születtem. Jól értem, hogy nekem járna az özvegyi nyugdíj, mert férjem halálakor 55 év volt az irányadó öregségi nyugdíjkorhatár? Válaszát megköszönöm. Jenteticsné Sárkány Ágnes

Özvegyi nyugdíj feléledési szabályai Szakértői Kommentár

Cikkünkben konkrét eset kapcsán szeretnénk olvasóink figyelmét felhívni az özvegyi nyugdíj feléledésének szabályaira. Kevesen tudják ugyanis az ezzel kapcsolatos jogaik érvényesíthetőségének feltételeit.

Özvegyi nyugdíjak: mi okozta a visszás helyzetet? Szakértői Kommentár

Mi okozta a 2011. december 31-én rendszeres szociális járadékban, illetve átmeneti járadékban és másfelől özvegyi nyugdíjban részesülők egy részénél kialakult visszás helyzetet? Cikkünkből kiderül.

Özvegyi nyugdíj: kinek marad változatlan, s ki kap csökkenetett mértékűt? Cikk

A megváltozott munkaképességűek új ellátórendszerének bevezetésével változatlan összeget vagy akár többet is kaphatnak azok, akiknek az özvegyi nyugdíjuk mellett járó szociális járadékát még tavaly állapították meg. Akiknek viszont már 2012-ben állapították meg a rokkantsági, rehabilitációs ellátását, azok csak csökkentett mértékű özvegyi nyugdíjat kaphatnak.

Nyugdíj és jogorvoslat: mikor lehet fellebbezni és mikor bírósághoz fordulni? Cikk

Fellebbezés és bírósági eljárás - milyen jogorvosltai eljárások vannak, s mikor nem tehet az ügyfél semmit? Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Magyar Nemzet: nem csökken az özvegyi nyugdíj Cikk

Nem csökken az özvegyi nyugdíj, mert a kormány kezdeményezi a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény módosítását - írta csütörtöki számában értesülését a Magyar Nemzet.

Magánnyugdíj: mi jár, kinek, mikor? Cikk

Összefoglaló cikkünkben áttekintjük, hogyan alakul, alakult a társadalombiztosítási nyugellátás a magánnyugdíjpénztári tagság esetén.

Soltész: senki nem akarja elvenni az özvegyi nyugdíjat Cikk

A novemberi nyugdíjkifizetéssel mindenki megkapja az infláció emelkedése miatt járó kiegészítést, és az özvegyi nyugdíjakat sem akarja senki elvenni - jelentette ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán a Zala Megyei Türjén.

MSZP: veszélyben vannak az özvegyi nyugdíjak Cikk

Az MSZP szerint veszélybe kerültek az özvegyi nyugdíjak azzal, hogy a jövőben szociális ellátássá alakulhatnak, s így a kormány akár csökkentheti és meg is szüntetheti őket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Láncügylet – áfastátusz

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Katás bt. eszközbérbeadást végezhet-e

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close