27 találat a(z) önkéntes cimkére

Önkéntes nyugdíjpénztár Kérdés

Önkéntes programban résztvevő magánszemély díjazása Kérdés

Adomány vagy támogatás, zarándokok ellátása Kérdés

Önkéntesek honoráriuma Kérdés

Hétfőn megkezdődött az országos tesztelés az oktatási intézményekben Cikk

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban a hét nagy védekezési akciójának nevezte a tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését, olvasható a kormany.hu oldalon.

Könyvutalvány adózása Kérdés

Közterhek önkéntesek foglalkoztatása esetén Cikk

Munkajogi, adózási szempontból egyaránt külön kategória a közérdekű önkéntes tevékenység keretében végzett önkéntes munka, amelyre nézve a közteherfizetést is speciális rendelkezések határozzák meg.

Nonprofit kft. önkéntest alkalmazna ügyvezetőként és szakmai munkára Kérdés

Az ügyfél non-profit kft. alapítására készül (az alapító személye más lesz, mint az ügyvezetőé), aminek a keretében egy fő önkéntes munkást (alkalmazottat?) szeretne foglalkoztatni, aki fizetést, ellátást nem fog kapni, semmi egyebet sem, saját maga fedezi az itt-tartózkodásának költségeit. Ez a személy lesz az ügyvezető is, és ő végzi egyúttal a szakmai munkát is. Ez a személy ukrán állampolgár lenne, aki önkéntes vízummal tartózkodna Magyarországon, külföldön nincs biztosítási jogviszonya ezen idő alatt. Kérdésünk, hogy milyen módon kell kitölteni a szükséges bejelentkezési űrlapokat, és hogy kell-e bármilyen járulékot, adót fizetni az alkalmazása után? Ha van szabályos lehetőség arra, hogy ne kelljen járulékot fizetni, most még a cégalapítás előtt vannak, így a megfelelő kialakítást még meg tudják tenni. Köszönöm.

Önkéntes alkalmazása nem nonprofit eseményen Kérdés

Kft. egy nem nonprofit sportverseny lebonyolításához a verseny céljával egyetértő önkéntesek segítségét venné igénybe. Egynapos közreműködésről van szó, az elvégzett feladatokért cserébe logózott pólót és egy főre szóló nevezést adnak a segítőknek. (A póló és a nevezés együttes értéke kb. 20 ezer forint). Kérdésem, hogy milyen jogviszonyban és milyen terhek megfizetése mellett van lehetőség a segítők szabályszerű jelenlétére a versenyen? (A cég munkavállalói létszáma nem teszi lehetővé egy naptári napon a szükséges számú önkéntes egyszerűsített foglalkoztatás keretében történő alkalmazását.)

Juttatások fesztiválszezonban Cikk

A rendezvényszervezők élénk érdeklődése kíséri a különböző fesztiválokhoz kapcsolódó juttatások adózási következményeit.

Önkéntes tevékenység Kérdés

Tisztelt Hunyadné Szűts Veronika! Köszönöm a válaszát: https://adozona.hu/kerdesek/2019_1_30_Onkentes_foglalkoztatas_yob A kft. nem közérdekű tevékenységet végez, ezért nem vonatkozhat rá a Köt. Egyéb módon tud foglalkoztatni önkénteseket a rendezvényein, edzésein? Köszönöm.

Önkéntes foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. formájában működő sportvállalkozás alkalmazhat-e önkénteseket az egyes feladatokhoz kapcsolódóan? Milyen elszámolási, adózási kérdések merülnek fel önkéntes foglalkoztatás esetén? Köszönettel.

Közhasznúság igazolásának módja Kérdés

Tisztelt Szakértő! A közhasznúság megtartásának egyik feltétele 10 önkéntes igazolása. Milyen módon kell ezt igazolnom, és hova kell lejelentenem? Fogadhatunk önkénteseket, már regisztráltunk a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Társadalmi Párbeszéd és Civil Kapcsolatok Főosztályán. Az önkénteseknek kell-e vagy lehet-e valami tiszteletdíjat fizetnünk, és ha igen, ennek milyen járulékai vannak? Köszönöm!

Önkéntespénztári adomány Kérdés

A magánszemély által adott írásbeli felhatalmazás alapján van-e lehetőség arra, hogy az önkéntespénztár a magánszemély részére érkezett adományból levonja a magánszemély által fizetendő személyi jövedelemadó és az egészségügyi hozzájárulás összegeit? Ha az önkéntespénztárhoz érkező, pénztártagot illető adomány a pénztártag munkáltatójától származik, van-e arra lehetőség, hogy a munkáltató az adomány összegéből levonja a magánszemély által fizetendő személyi jövedelemadó és egészségügyi hozzájárulás összegeit, és az ezekkel csökkentett összeget utalja az önkéntes pénztár részére?

Útiköltség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nonprofit szervezet önkéntesként foglakoztat magánszemélyt. Az önkéntes nem kap a szervezettől bért, de útiköltség-térítést (vonat, busz) szeretnének adni a különböző városokban történő kiutazás miatt. Megoldható hogy útiköltség-támogatásban részesüljön az önkéntes, ha igen, adható neki 100 százalék térítés? Illetve a szervezetet milyen költségek, járulékok megfizetése terheli az útiköltség térítés után? Köszönöm válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó, költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

15 Ft/km vagy 30 Ft/km?

Lepsényi Mária

adószakértő

De minimis támogatás szja-bevallásban

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs