31 találat a(z) önkéntes cimkére

Önkéntesek juttatásai Kérdés

Katás egyéni vállalkozó – önkéntes foglalkoztatás Kérdés

Tovább javultak a nyugdíjpénztári hozamok, egyre népszerűbbek az egészségpénztárak Cikk

Az idei harmadik negyedévben folytatódott a hozamok növekedése és ezzel párhuzamosan az önkéntes nyugdíjpénztárakban kezelt tagi megtakarítások emelkedése, az egészség- és nyugdíjkasszák összesített taglétszáma pedig 2,06 millió fő fölé nőtt. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) várakozásai szerint az év egészét tekintve a nyugdíjpénztárakba beérkező új megtakarítások meghaladhatják a 126 milliárd forintot a tavalyi 120 milliárdot követően, az egészségpénztári befizetések összértéke pedig 71 milliárd forint fölé gyarapodhat a 2022-es 59,3 milliárdról – derül ki az ÖPOSZ friss szektorelemzéséből.

GVH: korlátozzák önkéntesen a profitjukat a bankok! Cikk

„A kereslet beindítása elengedhetetlen a befagyott hitelezési piacon” – így reagált a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke a kormány és a Bankszövetség közötti tárgyalásokra. Rigó Csaba Balázs aláhúzta: az önkéntes kamatplafonok kimozdíthatják a hitelpiacot a jelenlegi állapotából. A hitelfelvevők jobban járnának, ha egy alacsonyabb kamatszint alatt versenyeznének egymással a pénzintézetek. A GVH az önkéntes kamatplafonok alatti, tényleges piaci verseny jelentőségére hívja fel a figyelmet – írja honlapján a versenyhivatal.

Önkéntes nyugdíjpénztár Kérdés

Önkéntes programban résztvevő magánszemély díjazása Kérdés

Adomány vagy támogatás, zarándokok ellátása Kérdés

Önkéntesek honoráriuma Kérdés

Hétfőn megkezdődött az országos tesztelés az oktatási intézményekben Cikk

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban a hét nagy védekezési akciójának nevezte a tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését, olvasható a kormany.hu oldalon.

Könyvutalvány adózása Kérdés

Közterhek önkéntesek foglalkoztatása esetén Cikk

Munkajogi, adózási szempontból egyaránt külön kategória a közérdekű önkéntes tevékenység keretében végzett önkéntes munka, amelyre nézve a közteherfizetést is speciális rendelkezések határozzák meg.

Nonprofit kft. önkéntest alkalmazna ügyvezetőként és szakmai munkára Kérdés

Az ügyfél non-profit kft. alapítására készül (az alapító személye más lesz, mint az ügyvezetőé), aminek a keretében egy fő önkéntes munkást (alkalmazottat?) szeretne foglalkoztatni, aki fizetést, ellátást nem fog kapni, semmi egyebet sem, saját maga fedezi az itt-tartózkodásának költségeit. Ez a személy lesz az ügyvezető is, és ő végzi egyúttal a szakmai munkát is. Ez a személy ukrán állampolgár lenne, aki önkéntes vízummal tartózkodna Magyarországon, külföldön nincs biztosítási jogviszonya ezen idő alatt. Kérdésünk, hogy milyen módon kell kitölteni a szükséges bejelentkezési űrlapokat, és hogy kell-e bármilyen járulékot, adót fizetni az alkalmazása után? Ha van szabályos lehetőség arra, hogy ne kelljen járulékot fizetni, most még a cégalapítás előtt vannak, így a megfelelő kialakítást még meg tudják tenni. Köszönöm.

Önkéntes alkalmazása nem nonprofit eseményen Kérdés

Kft. egy nem nonprofit sportverseny lebonyolításához a verseny céljával egyetértő önkéntesek segítségét venné igénybe. Egynapos közreműködésről van szó, az elvégzett feladatokért cserébe logózott pólót és egy főre szóló nevezést adnak a segítőknek. (A póló és a nevezés együttes értéke kb. 20 ezer forint). Kérdésem, hogy milyen jogviszonyban és milyen terhek megfizetése mellett van lehetőség a segítők szabályszerű jelenlétére a versenyen? (A cég munkavállalói létszáma nem teszi lehetővé egy naptári napon a szükséges számú önkéntes egyszerűsített foglalkoztatás keretében történő alkalmazását.)

Juttatások fesztiválszezonban Cikk

A rendezvényszervezők élénk érdeklődése kíséri a különböző fesztiválokhoz kapcsolódó juttatások adózási következményeit.

Önkéntes tevékenység Kérdés

Tisztelt Hunyadné Szűts Veronika! Köszönöm a válaszát: https://adozona.hu/kerdesek/2019_1_30_Onkentes_foglalkoztatas_yob A kft. nem közérdekű tevékenységet végez, ezért nem vonatkozhat rá a Köt. Egyéb módon tud foglalkoztatni önkénteseket a rendezvényein, edzésein? Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alvállalkozó egyéni vállalkozó és munkaviszony

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Fiatalkorú családtag beállna dolgozni

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink