51 találat a(z) értékcsökkenési leírás cimkére

Társaságiadó-alap módosítása 71-es bevallásban Kérdés

Egyéni vállalkozó kisvállalkozói kedvezménye. Kérdés

Szellemi termék vagy vagyoni értékű jog? Cikk

Néha gyakorlott szakember számára is nehézséget jelent annak eldöntése, hogy egy számítógépes program megvásárlása vagyoni értékű jog vagy szellemi termék lesz-e. Majd meg kell határozni, hogy elszámolható-e terv szerinti értékcsökkenés, és ha igen, akkor azt hány évre kell elosztani. Olvasói kérdésre Szolnoki Béla adószakértő, okleveles könyvvizsgáló válaszolt.

Tárgyi eszköz leltárt követő módosítások Kérdés

Értékcsökkenési leírás helyesbítése Kérdés

Napelemrendszer-aktiválás Kérdés

Vagyonértékű jog Kérdés

Egyéni vállalkozók figyelem! Ezért érdemes fejlesztési tartalékot képezni Cikk

A fejlesztési tartalék képzése azzal az előnnyel jár az egyéni vállalkozók számára, hogy az e címen nyilvántartott összeg csökkenti az egyéni vállalkozó bevételét, a július 15-étől hatályos új rendelkezés pedig eltörölte az ezzel kapcsolatos 500 millió forintos korlátot.

Egyéni vállalkozó ingatlanértékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Áfás egyéni válalkozó ingatlant értékesít. Amennyiben az előző években nem érvényesítette minden évben az értékcsökkenési leírást ezen eszköz után, az értékesítéskor az eszköz fennálló nettó értéke csökkent(het)i a bevételét?

Értékcsökkenés elszámolása az szja-ban. Speciális szabályok Cikk

Az értékcsökkenési leírás elszámolásával kapcsolatosan fontos tudni, hogy egyes tárgyi eszközök esetében speciális szabályokat kell/lehet alkalmazni.

Új kormányrendelet: változtak a fejlesztési tartalék képzésére vonatkozó előírások Cikk

A május 1-jén hatályba lépett 171/2020. (IV. 30.) kormányrendelet a fejlesztésitartalék-képzésre megengedőbb feltételeket tartalmaz a beruházások ösztönzése érdekében. Cikkünk ezen kormányrendelet rendelkezéseit járja körbe.

Napelemes rendszer értékcsökkenési leírás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy a napelemes rendszert, ami tetőre építettek és áramfejlesztésre szolgál, milyen százalékban lehet értékcsökkenteni? A napelem a cég üzemcsarnokának tetőszerkezetén van elhelyezve. Köszönöm előre is választ.

Értékcsökkenési leírás ingatlannál Kérdés

Ha egy épületre – saját döntésünk szerint – nem számolunk el terv szerinti értékcsökkenést a számviteli törvény szerint, ettől függetlenül a társasági adóról szóló törvény szerint elszámolhatunk?

Vállalkozói osztalékalap önellenőrzése Kérdés

A 2017. évi jövedelemadó bevallást szeretném önellenőrízni. Az önellenőrzés a következők miatt lenne indokolt. A bevallásban nem szerepeltettem bevételcsökkentő tételként a kisvállalkozói kedvezmény elszámolható összegét (17SZJA-13-13 lap 36. sor). Továbbá szintén kimaradt az adózás utáni vállalkozói jövedelmet csökkentő, 2017-ben értékcsökkenési leírás alá vont tárgyi eszközök nettó értéke (17SZJA -13-05 lap 97 sor). Vagyis a fenti tételek figyelembevételével a vállalkozói osztalékalapot érintő tételeket lehet-e önellenőrizni? Várom megtisztelő válaszukat. Üdvözlettel: Gaál Károly

Családi gazdaság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy családi gazdaság épült egy állattartó telep. Az erre vonatkozó használatbavételi engedélyről szóló határozatot 2019. december 30-ai keltezéssel adták ki, minden szakhatósági engedély birtokában. Ezt követően 2020. január 21-ei keltezésű kísérőlevéllel ismételten megkapta a gazdálkodó az állattartó telepről ugyanazt a határozatot a családi gazdálkodó, azzal a kísérő szöveggel, hogy a „felépített telepre a használatba vételi engedély határozatom 2020. január 20-án véglegessé vált. A kérdésem az lenne, hogy az értékcsökkenés elszámolása szempontjából mikor helyezhető üzembe az állattartótelep, 2019. december 30., vagy csak 2020. január 20.? Köszönöm segítő válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close