8 találat a(z) átterhelés cimkére

Kapcsolt vállalkozásra átterhelt költségek könyvelése Kérdés

Szerszámköltség-átterhelés EU-s kapcsolt vállalkozás felé Kérdés

Árbevétel vagy egyéb bevétel Kérdés

Céltartalékos kérdés Kérdés

Fióktelep, tao Kérdés

Cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019. évre, a megváltozott cafeteria szabályok alapján a SZÉP kártyákra juttatott összegek tételes átutalása után, a munkáltatóknak megnövekedett bankköltséggel kell számolniuk. Kérdésünk arra vonatkozik, hogy a munkáltató az ilyen címen felmerült bankköltségek átterhelését, megtérülését milyen formában oldhatja meg a leggazdaságosabban? Van-e lehetőség bankköltség átalánnyal számolni? Köszönettel: Arnóczki Istvánné

Banki költség átterhelése Kérdés

A Budapest Banknál egy cég nem kapcsolt vállalkozásban garanciát, illetve kezességet vállaltunk, a bank ezért költségeket számít fel, szeretnénk ezt a banki költséget átterhelni a cégnek hisz ezek a kezességvállalás miatt merülnek fel. Át lehet számlázni és áfásan vagy tárgyi mentesen lehet átszámlázni? Elég róla egy számviteli értesitö analitikával együtt, vagy számlát kell kiállítani?

Külföldi útdíj tovább számlázása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Nemzetközi árufuvarozással foglalkozó cég vagyunk, részünkre a tevékenységünk során felmerült német útdíjat az OMV International GmbH számlázza le áfamentesen, mivel az Németországban mentes az áfa alól. Az egyes autók használatarányos útdíját egy regisztráció alapján automatikusan számolják el és számlázzák ki nekünk. Technikai hiba miatt egy kapcsolt vállalkozásunk több autóját is a mi elektronikus rendszerünkbe regisztrálták be, így az útdíjakról a számlát az OMV nekünk állította ki. Mivel ezek a részünkre kiterhelt díjak nem minket terhelnek ezért megoldásként szeretnénk ezt a német útdíjat egy az egyben a jogosult cégnek átszámlázni. Az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben a belföldi partnerünk részére milyen áfakulccsal kellene a külföldi útdíjat átszámlázni? 27 százalékos áfakulccsal, vagy áfamentesen, esetleg áfa hatálya alá nem tartozó ügyletként? Az eset kapcsán egyéb szolgáltatást nem nyújtunk a vállalkozás részére, csupán a költséget szeretnénk átterhelni. Köszönöm szíves válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Új pedagógusbér, esélyteremtési illetmény

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Végkielégítés, gyod, tartósan beteg, gyes

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1