25 találat a(z) árfolyamveszteség cimkére

Devizás rulírozó kölcsön árfolyam-különbözete Kérdés

Külföldre számlázás Kérdés

Egyéni vállalkozó, árfolyamkülönbözet Kérdés

Árfolyamveszteség – mikrogazdálkodói beszámoló Kérdés

Részvény adásvétel zrt. esetében Kérdés

Árfolyamveszteség elhatárolása Kérdés

Katabevétel Kérdés

Árfolyamveszteség számlázása anyacég felé Kérdés

Kiva – előző évet érintő költség adóalapnövelő-e? Kérdés

Árfolyamveszteség NYESZ számlán Kérdés

Tisztelt Szakértők! A 2019. évben értékpapírszámláimon történő tőkepiaci ügyleteken nyereséget értem el. Ugyanakkor a NYESZ számlámon lévő részvények eladása során árfolyamveszteséget realizáltam. Érdeklődöm, hogy a NYESZ számlán realizált árfolyamveszteség összege levonható-e az egyéb értékpapírszámlákon elért részvények eladása során realizált árfolyamnyereség összegéből a 2019. évi bevallás elkészítése során.

Adóalap-korrekciók bejelentett részesedésnél Cikk

Hogyan hat a bejelentett értékvesztéshez kapcsolódó árfolyamnyereség, illetve -veszteség, továbbá az értékvesztés-leírás és -visszaírás az adóalapra? Példákkal segítünk a szabályok értelmezésében.

Árfolyamveszteség személyi jellegű egyéb kifizetésként Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. saját üzletrészét a nyilvántartási érték alatt, névértéken adja el egy független magánszemélynek. A NAV ezt a különbséget a számviteli törvényre hivatkozva olyan árfolyamveszteségnek tekinti, amely a 3. § (7) bekezdés 3. pontja szerint személyi jellegű egyéb kifizetésnek minősül. Adóztatását a Tao. tv. 3. számú melléklet, B/3. pont értelmében rendeli. Én az Szt. adott helyén az árfolyamveszteséget nem találom. A pont végén homályos utalás van a statisztikai besorolás szerinti egyéb munkajövedelmekre, szociális költségekre. Én a saját üzletrész fentiek szerinti értékesítése esetében keletkezett árfolyamveszteséget az Szt. 85. § (3) a) szerinti árfolyamveszteségnek tekintem. Mi az ön tisztelt álláspontja? Ha ez mégis jövedelem, akkor hogy adózik a kft., illetve a magánszemély milyen adókötelezettséget visel? Köszönettel: Kertész Béla

Saját üzletrész értékesítésének árfolyamvesztesége Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. saját üzletrészét (25%) nyilvántartási érték (15 M Ft) alatt, a jegyzett tőke arányos értékén (750 e Ft) értékesíti egy éven belül, jogszabály alapján. A keletkező különbözet (veszteség), 14 250 e Ft, a tao szempontjából milyen adókötelezettséget jelent, hogyan hat az adóalapra? Köszönettel: Kertész Béla

Árfolyamveszteség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni, az alábbiban: Magyar kft. szlovák cég felé kiállított egy számlát 2018.08.31-én, összege 110 245 ft, és a vevő kérte hogy a forint összeg mellé az EURO összegét is tüntesse fel (338,3 EURO). A bankba megérkezett összeg 2018.10.26-án 109 186 ft, a különbözet 1059 ft. A különbözet árfolyamvesztesége 876 ft? (A kft. nem választotta az MNB árfolyamát, számvitel politikájában a választott bank árfolyam szerepel.) Köszönöm.

Árfolyamveszteség elhatárolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk devizakölcsön, illetve devizafolyószámla-hitel visszafizetéséhez kapcsolódóan jelentős árfolyamveszteséget mutat ki, van-e lehetőség ennek az árfolyamveszteségnek az elhatárolására? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Beruházási költségek utólagos aktiválása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Tb-audit és adatvédelem

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Átálányadó és munkaviszony csed, gyed

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs