40 találat a(z) álláskeresési járadék cimkére

Egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése Kérdés

Többszöri álláskeresési járadék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kolléganőnk 2015 óta alkalmazásban (6 órás) állt, de 2020. március 30-val elvesztette munkáját. Álláskeresési járadékot kap jelenleg is, valószínűleg a 90 nap leteltéig. Július 01-jétől ismét szeretné a cég alkalmazni. Amennyiben úgy adódik a helyzet, hogy például 1 hónap foglalkoztatás után ismét el kell bocsájtani, ismét 3 hónapig kaphatja majd az álláskeresési járadékot? Előre is köszönettel.

Ezért nem növeli a kormány az álláskeresési járadék összegét és időtartamát Cikk

Hétről hétre tízezrekkel nő az álláskeresők száma, áprilisi adatok szerint meghaladja a 330 ezret azok száma, akik elveszítették állásukat, ellenzéki képviselők minden fórumon – köztük a mai parlamenti ülésen Burány Sándor (Párbeszéd) – azonnali intézkedéseket sürgetnek, szorgalmazzák az álláskeresési járadék összegének felemelését és időtartamának 3-ról 9 hónapra növelését. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma az Országgyűlésben válaszolt a felvetésre.

Így hat a fizetés nélküli szabadság a végkielégítés mértékére és az álláskeresési járadékra Cikk

Veszélyhelyzetben sok munkáltató igyekszik fizetés nélküli szabadsággal áthidalni a járvány alatti időszakot. Mégis előfordul, hogy ez az intézkedés is kevés, és a munkáltató kénytelen megválni a munkavállalójától. Olvasónk azt szerette volna megtudni, hogy az állásidő miként hat a végkielégítésre és az álláskeresési járadékra. A kérdésre dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő válaszolt.

Orbán: az állam adna munkát az álláskeresési segély nélkül maradóknak Cikk

Nem tervezi a jelenleg három hónapos álláskeresési járadék időtartamának emelését a kormány, helyette az állam biztosítana munkát azoknak, akik nem tudnak a versenyszférában elhelyezkedni – derült ki ma az Orbán Viktor miniszterelnök által az Országgyűlésben parlamenti képviselők kérdéseire adott válaszaiból.

Álláskeresési járadék bt.-kültagnak Kérdés

https://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Allaskeresesi_jaradek_feltetelei_es_igenyle_NAVFXW Tisztelt Adózóna, tisztelt Czeglédi Bernadett! "Nem lehet tehát álláskeresési járadék iránt folyamodni, amennyiben bármilyen keresőtevékenységet folytat az álláskereső – legyen szó munkaviszonyról, vagy akár egyéni vagy társas vállalkozásról. Nem jár továbbá a járadék, ha csecsemőgondozási, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozást segítő ellátásban részesül az igénylő." Kérdésem, hogy mi a helyzet akkor, ha az érintett álláskeresésijáradék-kérelmező bt. (cégjegyzésre jogosult) kültagja. Előre is köszönöm szíves válaszát! Üdvözlettel: K.G.

Fizetés nélküli állásidő végkielégítésre és álláskeresési járadékra gyakorolt hatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A fizetés nélküli állásidő végkielégítésre és álláskeresési járadékra gyakorolt hatásairól szeretnék kérdezni: Több mint 8 éve dolgozom jelenlegi munkáltatómnál. A kijárási korlátozásra és a csökkent forgalomra hivatkozva jelenleg fizetés nélküli állásidőt rendelt el a munkáltatóm. Ezt tervei szerint addig tartaná fenn, amíg a bevételből nem tudja újra kifizetni a költségeket. Tehát akár őszig is. Viszont elég nagy az esély arra, hogy nyár végén, vagy ősszel végleg bezárunk és akkor fog megszűnni a munkaviszonyom hivatalosan. Amennyiben hónapokat (például 3-4 hónapot) töltök fizetés nélküli állásidőn és utána szűnik meg a munkaviszonyom, az mennyiben befolyásolja az álláskeresési járadék összegét? (Bruttó bérem idén 226 600 forint volt eddig) Mennyi fizetés nélküli állásidőn töltött idő nem befolyásolja még? A végkielégítés összegét befolyásolja, ha hónapokat (például 3-4 hónapot) fizetés nélküli állásidőn töltök? Köszönettel: Zsolt

Álláskeresési járadék feltételei, igénylése járvány idején Cikk

A friss számokat még nem ismerjük, de sajnos sokan veszítették el munkájukat az elmúlt hetekben a kényszerű bezárások, leállások, a csökkenő munkahelyi feladatok miatt. Ennek következménye, hogy egyre nagyobb számban regisztrálják magukat a munka nélkül maradottak, hogy álláskeresési járadékban részesüljenek. Nézzük, milyen feltételek megléte szükséges az álláskeresési járadékhoz, illetve a jelenlegi körülmények között hogyan zajlik a regisztráció!

A munkaviszony megszűnése után utólag kifizetett bér Kérdés

2020 közepén leszek nyugdíjas. Kérdésem a munkaviszony megszűnése után a felszámolótól kapott összesen 2 millió forint „Elmaradt bér részbeni”-t mely időszakra kell jövedelemként beszámítani? A tb rendszere a munkaviszonyom utolsó hónapjára könyvelte le. Ha nem csinálok semmit, akkor a tb-től származó, 2016., 2017. évre a mellékelt táblázatból számítanak a nyugdíjszámításhoz beszámítható jövedelmet. Arra gondoltam, ha azt kérném a tb-től, hogy az utólag „Elmaradt bér”-ként kapott 2 millió forintot ne a munkaviszonyom utolsó hónapjára könyveljék le, hanem osszák szét azokra a hónapokra, amikor nem kaptam bért, akkor a 2 millió forint legnagyobb része 2016-ra kerülne, ezáltal növelné a 2016-ban figyelembe vehető bért, és csökkentené a 2017-re esőt. A 2016.12. hóban a Bérgarancia Alapból kifizetett 1,2 millió forintot is szétosztva, az „Elmaradt bérek” szétosztását követően a 2016. évre 2,7 millió forint, a 2017. évre 500 ezer forint jutna. Ezek után a 2016-ra figyelembe vehető „Járulékköteles jövedelem” 4 millió forint, a 2017. évre figyelembe vehető „Járulékköteles jövedelem” 500 ezer forint lenne. (Úgy tudom, de lehet hogy tévedek, hogy a munkaügyi központtól kapott álláskeresési járadék [talán ez igen?] és a NYES nem számít ide[?].) Kérdés: – a nyugdíj összegének kiszámítása során jobban járnék-e akkor, ha az „Elmaradt béreket” szétosztanák azokra a hónapokra, amikor nem kaptam fizetést. ..Sajnos nem fért ide a kérdésem. E-mailt írtam az ü[email protected] -ra….Segítségét, válaszát nagyon szépen .KÖSZÖNÖM: Szabó György:203929-144

Kft. ügyvezető tulajdonosa bevételszerző tevékenység nélkül Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft., amely megszüntette a tevékenységét, egyetlen bevétele a korábban a tevékenységéhez használt ingatlan bérbeadásából származó bevétel. A kft. tagja és egyben ügyvezetője ezidáig Ausztriában dolgozott, ott volt biztosított. Most azonban elvesztette a munkáját, megszűnt a biztosítása. Az lenne a kérdésünk, hogy heti egyórás munkaviszonyban foglalkoztatható-e, vagy esetleg van-e lehetőség arra, hogy ne legyen bejelentve egyáltalán a kft.-be, mivel nem tevékenykedik a kft.? Az ügyvezető szeretne bejelentkezni a magyar álláskeresési járadékra, hogy legyen valamennyi bevétele, ezzel azonban – úgy gondoljuk – ütközne a heti egyórás jogviszony.

Szüneteltető katás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó szünetelteti a vállalkozását. Jogosult-e álláskeresési járadékra, mint ahogy máshol biztosítási jogviszonnyal nem rendelkező egyéb egyéni vállalkozó is jogosult? Válaszát köszönöm! Németné T. Krisztina

Jogviszonyok és járulék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy társas vállalkozó heti 36 órát elérő munkaviszony mellett, aki a vállalkozásban megbízási jogviszonyban végzi az ügyvezetést ingyen. Egy másik cégben is ügyvezetést lát el ingyen megbízási jogviszonyban, de ott nem tag. Amennyiben megszűnik a munkaviszonya (ahol most fizetik utána a járulékokat), hogyan alakul a járulékfizetési kötelezettsége? Illetve a munkaviszony megszűnését követően jogosult-e álláskeresési járadékra?

Tisztelt Szakértő! Kérdés

A munkavállaló munkaviszony megszűnt. Álláskeresési járadékot igényelt, amit meg is kap. Az álláskeresési járadék folyósítása alatt alkalmi munkát vállal heti 1-2 napra. Az alkalmi munka nem biztosításban töltött idő. Ezekre a napokra meg kell fizetnie az az egészségügyi szolgáltatási járulékot?

Kft.-tag járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft.-nek vagyok nem személyesen közreműködő tagja, volt 8 órás munkaviszonyom, ami megszűnt, ezután álláskeresési járadékban részesültem, és jelenleg is regisztrált munkanélküli vagyok. A kérdésem az, hogy mivel a kft.-ben tag vagyok (még ha nem személyesen közreműködő, és nem én vagyok az ügyvezető) keletkezik-e valamilyen adó- és járulékköteles jövedelmem, kell-e valamilyen jogviszonyban engem bejelenteni? Válaszát köszönöm.

Tb Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ausztráliában élő magyar állampolgárnak nincs munkahelye, de maga után fizeti a biztosítást az adott országban. Itthon álláskeresési támogatásban részesült, addig a tb-je is rendezett volt. Milyen bejelentési kötelezettsége van? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elszámolási időszak – áfa tv. 58. §

Kelemen László

adószakértő, jogász

Befogadott számlák a NAV-nál

Kelemen László

adószakértő, jogász

Számlakiállítás saját költség felhasználásról

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close