51 találat a(z) álláskeresési járadék cimkére

Őstermelő jogosultsági ideje Kérdés

Nők 40 éves szolgálati ideje Kérdés

Szochokedvezmény munkaerőpiacra lépő után Kérdés

Megbízási szerződéshez kapcsolódó dokumentumok Kérdés

Szünetelő katás vállalkozónak megszűnt a munkaviszonya Kérdés

Alkalmi munkavállalás, álláskeresési járadék: így számítanak nyugdíjazáskor Cikk

Szolgálati időnek minősül-e az alkalmi munkavállalás, illetve az álláskeresési járadék folyósításának időtartama a nyugdíj megállapításánál, az így szerzett jövedelmet, juttatást figyelembe veszik-e a nyugdíjszámításnál? – kérdezte olvasónk. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Társadalombiztosítási kérdések. Kérdés

Az LMP javaslatokat tett a gazdasági és szociális károk enyhítésére Cikk

A táppénzszabályok átalakítását, az álláskeresési járadék folyósítási idejének növelését és közalkalmazotti béremelést is szorgalmaz az LMP a koronavírus-járvány okozta gazdasági és szociális károk enyhítése érdekében.

Alkalmi munkavállalás, álláskeresési juttatás Kérdés

Járadékhosszabbítást, 5 százalékos élelmiszeráfát javasol az ellenzéki párt Cikk

Az LMP számos javaslatot tesz az Országgyűlés őszi ülésszakának kezdetén a járvány okozta válság kezelése érdekében. Frakcióvezetőjük a pénteki online sajtótájékoztatóján ezek közül az álláskeresési járadék folyósítási idejének meghosszabbítását nevezte a legfontosabbnak.

Így kaphat csedet és gyedet az álláskeresési járadékban részesülő kismama Cikk

Milyen összegű egészségbiztosítási pénzbeli ellátásokra számíthat az az anya, akinek gyermeke születésekor nincs munkaviszonya vagy egyéb jogviszonya, de álláskeresési járadékra jogosult? Ismertetjük a feltételeket és az ellátás mértékét.

Egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése Kérdés

Többszöri álláskeresési járadék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kolléganőnk 2015 óta alkalmazásban (6 órás) állt, de 2020. március 30-val elvesztette munkáját. Álláskeresési járadékot kap jelenleg is, valószínűleg a 90 nap leteltéig. Július 01-jétől ismét szeretné a cég alkalmazni. Amennyiben úgy adódik a helyzet, hogy például 1 hónap foglalkoztatás után ismét el kell bocsájtani, ismét 3 hónapig kaphatja majd az álláskeresési járadékot? Előre is köszönettel.

Ezért nem növeli a kormány az álláskeresési járadék összegét és időtartamát Cikk

Hétről hétre tízezrekkel nő az álláskeresők száma, áprilisi adatok szerint meghaladja a 330 ezret azok száma, akik elveszítették állásukat, ellenzéki képviselők minden fórumon – köztük a mai parlamenti ülésen Burány Sándor (Párbeszéd) – azonnali intézkedéseket sürgetnek, szorgalmazzák az álláskeresési járadék összegének felemelését és időtartamának 3-ról 9 hónapra növelését. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma az Országgyűlésben válaszolt a felvetésre.

Így hat a fizetés nélküli szabadság a végkielégítés mértékére és az álláskeresési járadékra Cikk

Veszélyhelyzetben sok munkáltató igyekszik fizetés nélküli szabadsággal áthidalni a járvány alatti időszakot. Mégis előfordul, hogy ez az intézkedés is kevés, és a munkáltató kénytelen megválni a munkavállalójától. Olvasónk azt szerette volna megtudni, hogy az állásidő miként hat a végkielégítésre és az álláskeresési járadékra. A kérdésre dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi beszerzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Levonható áfa önrevíziója

Bunna Erika

adótanácsadó

Fuvarozás láncügylet esetén

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close