28 találat a(z) áfaemelés cimkére

Már megint elhalasztják az áfaemelést a japánok Cikk

Japánban harmadszor változtattak a tervezett áfaemelés időpontján, a legújabb, Abe Sindzó japán miniszterelnök által szerdán bejelentett elképzelés szerint 2019 októberétől vezetik be az intézkedést.

Három hónappal elhalasztották az áfaemelést Olaszországban Cikk

Az olasz kormány három hónappal elhalasztotta a korábban bejelentett áfaemelést, egyben adókedvezményt nyújt azoknak a cégeknek, amelyek munkanélküli fiatalokat alkalmaznak.

Szlovén akcióterv adóemeléssel Cikk

A szlovén kormány állami vállalatok privatizációját, adóemelést és megszorító intézkedéseket is tartalmazó akciótervet fogadott el csütörtökön, így próbálják elkerülni, hogy az ország uniós mentőcsomagot kérjen.

Áfa: emelés és csökkentés Horvátországban Cikk

Horvátországban két százalékkal 25 százalékra emelkedik csütörtöktől az általános forgalmi adó kulcsa, s ezzel egy időben 10 százalékra mérséklődik egyes élelmiszerek és a vízszolgáltatás áfája, a kereskedelemben azonban még zavarok vannak a kedvezményes kulcsba tartozó áruk körül - írja a fiumei (Rijeka) székhelyű Novi List napilap szerdai számában.

Áfát emelnének a horvátok is Cikk

A horvát kormány több adóügyi javaslatot fogadott el csütörtökön, amelyek a parlament jóváhagyása után várhatóan március 1-jén lépnek életbe; ezek között szerepel egyebek mellett, hogy az áfa-kulcs a jelenlegi 23 százalékról 25 százalékra emelkedik.

DK: az áfaemelés miatt romlik majd az életszínvonal Cikk

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint bár tavaly is jelentősen nőtt az alapvető élelmiszerek, az üzemanyagok és a gyógyszerek ára, a felső áfakulcs 27 százalékra emelésével az életszínvonal idén tovább romlik majd.

A kistelepülések lehetnek az áfaemelés vesztesei Cikk

A kisebb településeken az átlagosnál is nagyobb árnövekedésre lehet számítani a két százalékpontos áfaemelés miatt.

Emelkedik az áfa, nő az üzemanyagok ára Cikk

Az újév első napján a 2 százalékpontos áfa-emelés miatt drágulnak az üzemanyagok: a forgalmi adó 25-ről 27-százalékra növelése 6, illetve 7 forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj átlagárát a számítások szerint.

Áfa: mit rejteget a törvénymódosítás? Szakértői Kommentár

Az egyes adótörvényekről és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló újabb „salátatörvényt” a parlament november 21-én fogadta el, (Magyar Közlöny 140. szám). Ebben kihatását tekintve a legnagyobb változás az általános forgalmi adóban van, de szerencsére ennek rendszere nem módosul, „csak az adó mértéke emelkedik”.

Előre rendezett számla: mennyi lesz az áfa? Cikk

Az áfamérték változásával felmerül a kérdés: miként változtat a számlákona a 27 százalékos forgalmi adó.

Jövőre még drágább lesz a ruha és az élelmiszer Cikk

Bizonyos termékek ára akár az indokoltnál is nagyobb mértékben nőhet januártól az áfa-emelés eredményeként, az igen gyenge belső kereslet miatt azonban legtöbbször valószínűleg nem vezet jelentős mértékű automatikus dráguláshoz az adóváltozás. A kormányzat "csodafegyvere" tehát beválhat, szakértők szerint jó eséllyel befolynak a büdzsébe a várt milliárdok.

Csak szóbeli megállapodás van az áfakulcsról az EU-ban Cikk

Matolcsy György áfaemelésről szóló bejelentése után kisebb vita alakult ki arról, hogy a jelenleg alkalmazott 25 százalékos felső kulcsnál emelhetik-e magasabbra az adó mértékét, esetleg ez uniós szabályba ütközik.

Áfaemelés helyett tételes áfa-bevallásra szavaznak a könyvelők Cikk

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) szerint a tételes áfa-bevallás bevezetése kiválthatná a tervezett áfa-emelést - közölte a szervezet szombaton.

Áfaemelés a cseheknél Cikk

A cseh kormány azt tervezi, hogy megemeli az általános forgalmi adó kulcsát jövőre, ha a gazdasági növekedés üteme elmarad a várttól - mondta a cseh miniszterelnök egy lapinterjúban.

A cseh áfaemelésből nyugdíjreformot finanszíroznak Cikk

Csehországban 2012-től kezdve 14 százalékra emelkedik a kedvezményes áfakulcs, majd 2013-tól kezdve egységesen 17,5 százalékos lesz az áfa - a cseh kormány döntését Miroslav Kalousek pénzügyminiszter ismertette szerdán Prágában.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiskereskedelmiadó-előleg bevallása

Antretter Erzsébet

adószakértő, mérlegképes könyvelő

Niveus Consulting Group Kft.

Szabadság igazolt nem fizetett távollétkor

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szóbeli szerződéskötés

dr. Nagy András Zoltán

ügyvéd

Dr. Nagy András Zoltán Ügyvédi Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close