16 találat a(z) weboldal cimkére

Weboldal előfizetési díjáról szóló számla áfakulcsa külföldi magánszemély esetén Kérdés

Gondok a weboldalakon közzétett fogyasztói értékelésekkel Cikk

A kereskedők által alkalmazott értékelési rendszerek nagy része nem tükrözi hitelesen a fogyasztói véleményeket az online térben – állapította meg az európai versenyhatóságok közös vizsgálata, amelyben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is részt vett – írja honlapján a GVH.

Járulékfizetés kifizetőnél Kérdés

Saját weboldal készítése értékének meghatározása és könyvelése Kérdés

Weboldal működésének támogatása Kérdés

Tárgyi adómentes tevékenység-e a gyógytornavideó értékesítése? Kérdés

Ellenőrizze a weboldalt internetes vásárlás előtt! Cikk

Nemcsak a karácsonyi időszakban, hanem egész évben érdemes odafigyelni arra, hogy megbízható weboldalról vásároljunk – hívta fel a figyelmet Bor Olivér, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének sajtóreferense az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Franciaország felszámolja a Black Hand nevű internetes kereskedői oldalt Cikk

Franciaország felszámolja a Black Hand (Fekete Kéz) nevű illegális, internetes kereskedői oldalt – jelentette be a pénzügyi tárca szombaton.

Két magánszemély – egy weboldal üzemeltetése. Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem weboldal üzemeltetésével kapcsolatos. Adott egy weboldal, amely kb. 25 millió forint árbevételt termel különböző tananyagok értékesítésével. Két magánszemély üzemelteti, egy kft.-n keresztül. A kérdés az lenne, hogy a két magánszemély egyenként katás vállalkozóként tudná-e üzemeltetni a weboldalt? Nyilván adóoptimalizálás a cél. A két katás vállalkozó számlázhatja-e megosztva a szolgáltatások értékesítését? A számlázás automatikus, fizetés után megy a számla. Lehet-e megállapodás alapján úgy számlázni, hogy egyik számlát A vállalkozó, a másik számlát B vállalkozó állítja ki? Így mindketten 50-50 százaléknyi bevételre tennének szert? Köszönöm.

Dropshipping termékértékesítés számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nagykereskedelmi cég vagyunk, akik szeretnénk, hogy termékeinket közvetve is tudjuk értékesíteni, úgynevezett dropshipping keretén belül. Az lenne a kérdésem, hogy a vevő megrendeli a weboldalt üzemeltető cég oldaláról a kívánt terméket, mi pedig postázzuk a raktárkészleten lévő terméket, termékeket. Ki köteles a vevő felé számlát kiállítani a termékértékesítésről? Mi, akié a termék, vagy a weboldalt üzemeltető cég? Várom mielőbbi válaszukat. Üdvözlettel: Karóczkai Enikő

Kezelőszemélyzet nélküli automata berendezés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Pár éve komoly vita folyt arról, hogy a weboldalak, amelyek digitális letöltési lehetőségeket kínálnak (zenei tartalmak, szoftverek), kezelőszemélyzet nélküli automata berendezésnek minősülnek-e. Abban kérném a segítségét, hogy az ilyen oldalaknak milyen elvárásoknak kell megfelelni, milyen ügyletek esetében mentesülnek a számla- és nyugtaadási kötelezettség alól, és az adófizetési kötelezettség (áfa, stb.) milyen nyilvántartás felel meg. Segítségét előre is köszönöm!

Kata harmadik országbeli partner számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közösségen kívül (harmadik országban) gazdasági tevékenységet végző vállalkozás számára kata (másodállású) egyéni vállalkozó "Weblap tervezése (webdizájn)" szolgáltatást (ÖVTJ kód: 620103) nyújt. 620103 Weblap tervezése (webdizájn): – a weblap megalkotásához és kivitelezéséhez szükséges struktú́ra- és tartalomtervezés és/vagy programírás – a weboldal látványtervének, grafikájának tervezése, készítése – a weblap szerkesztés (a kész tartalmak elhelyezése a weblapon) – a weblaptervezés üzemeltetés nélkül A munka végzése az egyéni vállalkozó telephelyén és eszközein történik, nem más eszközein, önálló munkavégzésről van szó. Az elvégzett munkáról havonta a katás vállalkozó számlát állít ki a harmadik országbeli partnere számára. Kérdésem a következő: Hogy kell kiállítani a számlát? A katás vállalkozás alanyi mentes 6 M Ft-ig. Ebben az esetben is áfa nélkül állítja ki a számlát? Kell valamilyen áfa utalás a számlára? Rá kell írni a számlára, hogy kisadózó vállalkozás magyarul és angolul is? Áfa bevallást kell készíteni? Ha igen ezeket a tételeket az áfa bevallás mely sorain kell szerepeltetni? Mi történik akkor, ha ezt a szolgáltatást közösségen belüli adóalany részére nyújtja, szintén áfa, számla és áfabevallás szempontjából? A törvényeknek megfelelően, helyesen kívánunk eljárni. Mivel bizonytalanok vagyunk, szeretnénk kérdéseinkre egyértelmű választ kapni. Válaszát előre is köszönöm: Turner Tiborné

Fizetési rendszer II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Korábbi kérdésemet egészíteném ki. Egy belföldi weboldalon termelők, kisiparosok hirdethetik meg termékeiket. A weboldalon a termékeket a vevők megvásárolhatják, melyeket a vevőknek az eladó közvetlenül juttat el. A weboldal üzemeltetője a teljes díjat saját számlájára gyűjti be, ehhez az eladók a jóváhagyásukat megadják, és a szolgáltatási díj levonása után a vételár fennmaradó részét továbbutalják a termelő kisiparosnak. Helyesen értelmezzük-e, hogy mivel a weboldal üzemeltetője nem szerez az árun tulajdonjogot, ezért a kisiparos (aki minden számlázási adatot megkap) köteles számlát kiállítani a vevő felé, és a weboldal üzemeltetője a számláját a kisiparos felé álltja ki a jutalékról. A szerződésben a kisiparos elfogadja, hogy az őt illető vételár és jutalék kompenzálásra kerüljön. A vételár tehát nem része a weboldal üzemeltetője árbevételének, csak a jutalék. Válaszát előre is köszönöm!.

Angliai székhelyű egyesületet magyarországi cég üzemeltet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy angliai székhelyű egyesület, amelyet egy magyar cég alapított, és egy másik magyar cég az üzemeltetője. Az üzemeltető feladata a tagtoborzás, egyesület weboldalának elkészítése, karbantartása, üzemeltetése, esetleges programok szervezése. Az üzemeltető magyar cég az alapító magyar cégnek számláz havonta üzemeltetési díjat, áfásan. A kérdésem az lenne, hogy az üzemeltető cég helyesen számláz-e, vagy neki közvetlenül az angliai egyesületnek kellene számláznia áfa hatályán kívüli szolgáltatásként? (Ebben az esetben a magyar alapító cégnek (amíg az egyesületnek nincs bevétele) kellene az angliai egyesületnek pénzt küldenie, aki onnan elutalná az üzemeltető cégnek a díjat.) A másik kérdésem, hogy amikor már lesznek tagok, az üzemeltető szervezné nekik a programokat, amit szintén leszámlázna az egyesületnek. A számlát ebben az esetben milyen áfával kell majd kiállítania? Áfa területi hatályán kívüli lesz a szolgáltatás, vagy ha azt más országban nyújtja, akkor ott be kell majd jelentkeznie az adóhatósághoz, és az ottani áfával kell majd számláznia? Válaszát előre is köszönöm.

Ekáer: bajba juthat, ha nem a NAV hivatalos oldalát használja! Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felhívja az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszert (ekáer) használó adózók figyelmét, hogy bejelentésekre, valamint tájékozódásra kizárólag a NAV hivatalos ekáer weboldalát használják.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Katás vállalkozó iparűzési adója

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs