192 találat a(z) visszaigénylés cimkére

Színlelt értékesítésre alapozták az áfa visszaigénylését Cikk

Az ügyészség szerint 890 millió forint kárt okozott a költségvetésnek egy 26 tagból álló bűnszervezet, amelynek tagjai ellen vádat emeltek Szegeden – tájékoztatta Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Áfa utólagos visszaigénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem áfával kapcsolatos. Ha egy számla, aminek a teljesítése az előző időszakra vonatkozott volna, de áfabevallási határidő után érkezik, akkor minden esetben csak önrevízióval lehet korrigálni az áfabevallást, vagy lehet a következő időszakban figyelembe venni? (Visszaigénylésről van szó.) Válaszukat köszönöm. Asbóth Istvánné

Mentesség, visszaigénylés és új szabályok a termékdíjban Cikk

A környezetvédelmi termékdíjról szóló cikkünk második részében a mentesség, a visszaigénylés szabályait tekintjük át, valamint kitérünk a díjjal kapcsolatos speciális előírásokra. Ladi Zsuzsanna és Mladonyicki Balázs blogjában összefoglalta a július 1-jétől hatályos változásokat is.

Áfa-visszigénylés: lejár a határidő Cikk

Szeptember 30-áig kérhetik vissza külföldről az áfát azok a vállalkozások, amlyek nem telepedtek le az adott országban.

Szakképzési hozzájárulás évközbeni visszaigénylése - példával Cikk

Olvasói kérdés kapcsán elemezzük a túlfizetett szakképzési hozzájárulás évközbeni visszaigénylésének lehetőségeit.

Kényszerintézkedések a NAV-nál: a java csak most jön Cikk

A kényszerű költségvetési kiigazítás, az idei és jövő évi adótörvény-változások, de még egy európai bírósági ítélet is egy halom pluszmunkát ad a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), amelyre a Nemzetgazdasági Minisztérium hű fegyverhordozójaként tekint.

Mit tehet, aki az államháztartási hiány miatt nem igényelhette vissza az áfát? Cikk

Azok a vállalkozások, amelyek 2004-2005-ben EU-s támogatást kaptak, ám az államháztartási hiány miatt az áfa levonására nem volt lehetőségük, fellélegezhetnek. A Legfelsőbb Bíróság – Az Európai Unió 6. számú irányelve alapján – egy magyar adózó számára kedvező ítéletet hozott: jogosan vonhatja le a 2004-2005-ben arányosított áfát.

Sürgős bejelentések: visszaigénylés és csoportos adóalanyiság Cikk

Az új áfatörvény kapcsán a negatív elszámolandó adó visszatérítésének igénylése és a csoportos adóalanyiság bejelentése kapcsán is érdemes tekintettel lenni a határidőkre év végén és év elején - figyelmeztet a PricewaterhouseCoopers hírlevele.

Adóellenőrzést kaptak a regadósok Cikk

Az érdekképviselet furcsállja, hogy több mint száz olyan állampolgárral szemben rendeltek el vagyonosodási vizsgálatot, akik az állam által tévesen beszedett regisztrációs adót igényeltek vissza gépkocsijuk után; az adóhivatal cáfolja, hogy a két dolog között ok-okozati összefüggés lenne - írta a szerdai Magyar Hírlap.

Regisztrációs adó: hétfőn éjfélig nyitva a fővámhivatalok Cikk

A fővámhivatalok hétfőn éjfélig nyitva tartanak, ahol még személyesen be lehet nyújtani a regisztrációs adó részleges visszatérítésére irányuló kérelmeket, mivel a benyújtási határidő hétfőn 24 órakor lejár - mondta el Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője .

Hétfőig lehet visszaigényelni a regisztrációs adót Cikk

A regisztrációs adó részleges visszatérítésére irányuló kérelmek benyújtási határideje hétfőn éjfélkor lejár.

Jövedéki és energiaadó bevallás elektronikus úton Cikk

A jövedéki és az energiaadó területén július 1-jétől lehetőség nyílt a 2007. június 30-át követően keletkezett adókötelezettség és adóvisszaigénylés elektronikus úton történő bevallására – írja a PricewaterhouseCoopers (PwC) adó- és jogi hírlevelében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlabefogadás

Nagy Norbert

adószakértő

Közösségen belüli szolgáltatás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close