18 találat a(z) vagyonőr cimkére

Vagyonvédelmi munkaruha elszámolhatósága Kérdés

A készenléti jellegű munkakör előnyei és buktatói Cikk

A vállalkozások érthető módon keresik az olyan munkaidő-beosztási lehetőségeket, mely számukra jelentős mozgásteret biztosítanak. Különösképpen érvényes ez a jelen járványügyi helyzetben, amikor a munkaerő megszervezése komplex akadályokba (megbetegedés, munkaerőhiány stb.) ütközhet. Nézzük, mire is kell ügyelnünk a készenléti jellegű munkakörre vonatkozó szabályok alkalmazásakor:

Vagyonőr minimális órabére Kérdés

Munkaidőkeret készenléti munkakörben Kérdés

Éjszakai műszak pótlékai Kérdés

Vagyonőrzéssel foglalkozó cég takarítókat is foglalkoztat. A takarítók munkaideje állandó éjszaka 22-6 óráig szól. Milyen pótlékokat kell a bérük után fizetni?

Vagyonőr bérszámfejtése munkaidőkeretben Kérdés

Tisztelt Adózóna! Munkaidőkeret elszámolásában szeretnék segítséget kérni. Biztonsági őrök heti 60 órára vannak bejelentve. Ez helyes? Bruttó bérük 161 ezer forint; ez helyes? Az elszámolásuk, ha például veszem a július hónapot, akkor a kötelező munkaidő kiszámolása 21x12 óra=252 óra? Azt tudom, hogy a fizetett ünnepet ki kell venni a kötelező óra megállapításához. Ha szabadságon volt, azt is ki kell venni? Vagy az beleszámít a kötelezőbe? Ha a dolgozó a kötelezővel szemben (252 óra) 13 napot és 264 órát dolgozot, akkor a bérelszámolási lapon a 13 napot és a 264 órát tüntetem fel, és a 161 ezer forintot, és az analitikába feltüntetek 12 óra pluszt, melyet a háromhavi időkeret végén figyelembe veszek, hogy keletkezett-e túlmunka? Vagy a bérlapon feltüntetem, hogy 13 nap vagy 21 nap és 252 órát? És szintén analitikába viszem tovább a 12 órát? Szabadságra csak arra a napra mehet el, amikor dolgoznia kellene? A szabadságot órára számolom? Jelenleg napi 12 órával van számolva, ez helyes? Ha egy hónappal előtte kiadom a beosztást, és akinél tudom, hogy szabadságot kér, annál a szabadságot is feltüntetem a beosztáson? De ha kiadtam a beosztást, és menet közben szabadságot kér, akkor módosítani kell a beosztást, és a szabadságot fel kell tüntetni? Tisztelt Szakértő! Rengeteg mindent letöltöttünk a netről, de a gyakorlati megvalósítás során felmerülnek ezek a kérdések. Tisztelettel: Pánti Etelka

Készenléti jellegű munkakör Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vagyonvédelmi vállalkozás egyes őrhelyein készenléti jellegű munkakörben alkalmaznak vagyonőröket. A beosztásuk 24/48 órás időbeosztású. Amennyiben ilyen beosztás szerint alakul a munkarendjük, milyen feltételek mellett, jogszabályi előírások alapján lehet őket szabadságolni és a szabadságukat elszámolni? Hétvégén kivehetnek szabadságot, ha a beosztásuk alapján nekik hétvégén és ünnepnapokon is kell dolgozniuk? A szabadságok at órában kell-e nyilvántartani?

Vagyonőr bére, pótléka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésemre szeretnék választ kapni. Vagyonőröket szeretnék foglalkoztatni 24 óra szolgálattal, majd 72 óra pihenéssel folyamatosan, akár hétvége, illetve ünnepnapon, havi munkaidőkeretben. Órabért kapnának a garantált bérminimum alapján. Egy vagyonőr a beosztása alapján egy hónapban kb. 192 órát dolgozna. Kérdésem, hogy ilyen beosztás esetén milyen pótlékok járnak, ha járnak a 24 óra szolgálati időre, illetve ha vasárnapra vagy ünnepnapra esik a beosztás? Ha jól tudom, akkor az éves túlórakeret 250 óra, ezt semmilyen formába nem lépheti túl? Ha nem lépheti túl, akkor meg nem lehet jól megoldani a vagyonőrök fizetését. Ugyanis a vagyonőrök sokkal többet akarnak dolgozni. Köszönettel: Pánti Etelka

Garantált bérminimumra jogosultság Kérdés

Tisztelt Szakértő! 9231 FEOR számú munkakörben foglalkoztatott, személy- és vagyonőr végzettségű dolgozó (más, pl. érettségi, középfokú végzettség stb. a munkakör betöltésének nem feltétele) jogosult-e a kötelező bérminimumra? Köszönöm a segítségét!

Személy- és vagyonőr vállalkozó alkalmazottai Kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy amennyiben egy személy- és vagyonőr vállalkozó elnyeri egy telep őrzési lehetőségét, ahol a felügyeletet 24 órában kell megoldani, ebben az esetben minimum hány alkalmazott, és milyen munkarendben tudja ellátni ezt a feladatot, tekintettel a pihenőidőkre? Hogyan kell őket bejelenteni? Válaszukat előre is köszönöm!

Minimálbér vagy garantált bérminimum? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vagyonőr (Feor 5254) bérezésénél mi az elvárt, a minimum? Van valami különbség a fegyvertartási engedéllyel rendelkező és fegyvert viselő, illetve a nem fegyveres munkavállaló között? Válaszát előre is köszönöm!

Kamerával kukkol a munkáltató: hol, mikor, kit ellenőrizhet? Cikk

Milyen céllal használhat kamerarendszereket a munkáltató, hogyan kell ebbe beavatnia a munkavállalókat, meddig tárolhatók a felvételek, milyen szabályok vonatkoznak a vagyonőrökre? Ismertetjük.

Két és félmilliárdos csalást tárt fel a NAV Cikk

Őrzésvédelmi, vagyonőri és futárszolgálati feladatok ellátására szerződött az a munkaerő-kölcsönző bűnszervezet, amelynek irányítóit Budapesten őrizetbe vették a NAV pénzügyi nyomozói. 1,6 milliárd forintot spóroltak több mint ötezer munkavállalón, és 870 millió forint áfát csaltak el. Az irányítók előzetes letartóztatásban vannak.

Alkalmi munkavállaló 24 órában Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő lenne. Alkalmi munkavállaló (vagyonőr) 24 órás munkaidőben, reggel 7 órától következő nap reggel 7 óráig van foglalkoztatva. Ilyen esetben ez két napnak számít bejelentés szempontjából? Illetve az elszámolást a munkavállalónak egyszer 7-24 óráig, majd 0-7 óráig kell számfejteni, mint két különálló munkanapot? Vagy folyamatos munkaidőnek kell tekintenem a 24 órát és a 8 órán felüli részére meg kell adni a pótlékokat 24 óráig, mintha 1 napra lett volna Bejelentve? Válaszát köszönöm.

Vasárnapi munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy olyan üzletben, amely 200 négyzetméter alatti, és a tulajdonos dolgozik vasárnap, illetve éjszaka, másik vállalkozás által alkalmazott személy őrzési tevékenységet végezhet-e vasárnap, illetve éjszaka? Szerződéses viszonyban állna a két társaság. Olyan nagy a forgalom, hogy szükség lenne a lopások elkerülésére egy plusz ember. Köszönöm a segítséget.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés rendezése

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Kft. és katás vállalkozás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó szocho maximum

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs