63 találat a(z) végelszámoló cimkére

Egyszerűsített végelszámolásról áttérés normál végelszámolásra Kérdés

Végelszámoló személye Kérdés

Végelszámolás Kérdés

Végelszámoló díjazása – kata adózás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft.-ben az ügyvezető társasvállalkozói jogviszonyban látja el az ügyvezetői feladatokat. Mellette mellékállású katás egyéni vállalkozóként tevékenykedik. A kft. elveszítette vevőkörét, egyszerűsített végelszámolással kerül megszüntetésre 2020-ban. Szeretném megkérdezni, hogy a végelszámolási feladatokat elvállalhatja 0 forintért mint végelszámoló úgy, hogy a katás egyéni vállalkozásában megfizeti a havi 50 000 forintot? Köszönettel!

Végelszámoló és tagi jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bt.-nél egyszerűsített végelszámolás indult. A korábbi ügyvezető és egyben beltag automatikusan a végelszámoló. Az a kérdésem, hogy az egyszerűsített végelszámolás alatt fennmarad a tagi jogviszonya és ezzel együtt az adó- és járulékfizetési kötelezettsége (ha nincs máshol heti 36 órát elérő munkaviszonya), vagy mivel ő már nem ügyvezető, hanem végelszámoló, ezért rá már nem kell vonatkoztatni a tagi jogviszonyosokkal kapcsolatos szabályokat? Köszönettel: Jancsó Katalin

Egyszerűsített végelszámolás – végelszámoló Kérdés

Az egyszerűsített végelszámolás befejezésekor használatos 21/2006. IM rendelet 13. számú melléklete,ami a tagok gyűléséről szól. Tartalma szerkeszthető, de csak abban az esetben módosítható,ha azt kifejezetten engedi. A jegyzőkönyv napirendi pontként tárgyaltatja, és a tagok szavaznak például a végelszámolást záró beszámoló, bevallások elfogadásáról. Tehát értelemszerűen mivel a záróbevallások, beszámolók már rendelkezésre állnak, ezen jegyzőkönyv dátuma csak a végelszámolás napját követő napok egyike lehet, amikor már elkészült "minden". A végelszámoló feladatait részmunkaidőben, munkaviszonyban látta el. A végelszámolás utolsó napjával 04.28-án megkapta az utolsó munkabérét a végelszámolói teendőit illetően. Kérdéseim a következőek: 1. A munkaviszonya a végelszámolás befejező napjával megszűnik? Mert a kötelezően alkalmazandó jegyzőkönyv azt tartalmazza, hogy a cég TÖRLÉSÉVEL egyidejűleg menti fel a végelszámolói tisztség alól. Ez a dátum azonban előre nem ismert. Én úgy értelmeztem, hogy a munkaviszony megszűnik a végelszámolás utolsó napjával 2. A végelszámolás utolsó napján kifizetheti a bt. a végelszámolónak járó munkabért? 3. Ha kifizette, mit kell jelölni a jegyzőkönyv azon napirendi pontján, ahol a végelszámoló díjazását tárgyalják? Napirendi pont a) díjazásra igényt tart, amelynek kielégítéséhez szükséges összeg rendelkezésre áll. b) díjazásra nem tart igényt, azt ingyenesen látta el. Hiszen ezek közül egyik sem igaz. Nem ingyenesen látta el, és nem is most ÁLL rendelkezésre, hanem csak állt.

Egyszemélyes kft. egyszerűsített végelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. végelszámolást szeretne egyszerűsített módon. Csak az alapító tag van bejelentve. Nincs külön tisztségviselő. Lehet-e ő a végelszámoló, vagy bízza meg a könyvelőjét a végelszámolással? A kötelezően kitöltendő formanyomtatvány szerint a végelszámoló által előkészített iratok alapján ő hoz határozatokat. Lehet a saját maga által előkészített iratokból döntéseket hozni, vagy kötelező egy másik személy közbeiktatása? Köszönöm a válaszát! Takácsné Anci

NAV-tájékoztató a végelszámolási eljárásról Cikk

Információs füzetet tett közzé honlapján a Nemzeti adó- és Vámhivatal (NAV) a végelszámolási eljárásra vonatkozó általános tudnivalókról.

Nyugdíjas végelszámoló jogviszonyának megszűnése Kérdés

A tb-jogviszonyokkal kapcsolatos cikkükben azt írják, hogy a végelszámoló jogviszonya a cég törlésekor szűnik meg, ha nem nyugdíjas. Mikor szűnik meg a jogviszony, ha a végelszámoló nyugdíjas? Ebben az esetben meddig kell küldeni a 08-as bevallást, ha a végelszámoló egyébként egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére kötelezett? Köszönettel: Semsey György

Végelszámoló gyeden Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyeden lévő kismama egy kft. ügyvezetője is. A társaságot végelszámolással kívánják megszüntetni, és a kismama a kijelölt végelszámoló. Van-e bejelentési, valamint adó- és járulékfizetési kötelezettsége? Válaszát előre is köszönöm: Kálmánné

Végelszámoló egészségügyi szolgáltatási járuléka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Saját jogú nyugdíjas (70 éves) a társaságában munkaviszonyban ügyvezető és munkaviszonyban személyesen közremüködő is. Havonta a megállapított bér után csak szja-kötelezettség van, egészségbiztosítási szolgáltatási járulékot – ha jól tudom – nem kell fizetni utána. Kérdésem, hogy ha a társaság elhatározza végelszámolással történő megszűnését, és a végelszámoló a társaság ügyvezetője, a végelszámolás alatt is lehet munkaviszonyban végelszámoló, vagy nem lehet, és kell utána fizetni a 7500 forintos egészségügyi szolgáltatási járulékot?

Végelszámoló járuléka Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Az alábbi kérdésre kérem szíveskedjenek választ adni. Adott egy 2019. január 1-jével egyszerűsített végelszámolás alatt álló kft. Ebben az esetben a végelszámoló az ügyvezető. Az ügyvezető saját jogú nyugdíjas, aki után az elmúlt évben a 7320 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot fizették. Kérdés: mit kell fizetni január 1-je után? Válaszukat megköszönve. Üdvözlettel:

Végelszámolás alatti jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértők! Az alábbiakban kérnénk segítségüket: Egyszemélyes kft. elhatározta a társaság jogutód nélküli megszűnését végelszámolási eljárás keretében, melynek kezdete 08.31. A végelszámoló maga a tag, a kft. ügyvezetője, aki ezidáig társas vállalkozás tagjaként volt bejelentve és ennek megfelelően fizette a járulékokat. Végelszámolóként tevékenységéért díjazásban nem részesül az alapítói határozat szerint. Kérdésünk, hogy meg kell-e szüntetnünk a társas vállalkozói jogviszonyát (18T1041-es nyomtatvány beadásával) a végelszámolás kezdetét megelőző nappal, ha máshol semmilyen jogviszonnyal nem rendelkezik, és nem fizet a továbbiakban járulékot, vagy az eljárás lefolytatásáig nem jelenthetjük ki a cégből, és továbbra is fizetnie kell a járulékokat? Az ügyvédjétől kapott információ szerint ebben az esetben nincs járulékfizetési kötelezettsége, de véleményünk szerint ez csak a végelszámolói tevékenységgel összefüggésben igaz, mivel azért juttatást nem kap. Segítségüket köszönjük!

Végelszámoló vállalkozási szerződéssel – katás egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem egy három tulajdonos által tulajdonolt kft., melynek végelszámolása szeptember 1-jén fog megkezdődni. A végelszámoló a jelenlegi ügyvezető és résztulajdonos lesz. Azt szeretném megkérdezni, hogy végelszámolási tevékenységét a jelenlegi ügyvezető elláthatja-e kata adózású egyéni vállalkozásából, vállalkozási szerződés alapján, és a végelszámolói díját kiszámlázhatja-e ebből a kata vállalkozásból? Segítségüket előre is köszönöm

Katás bt. megszüntetése: mérlegek, bevallások, járulékok Kérdés

Tisztelt Szipszer Tamás Szakértő! Egy 2017.05.14-ei cikkhez szeretnék kiegészítést kérni, katás bt. végelszámolásával kapcsolatosan. Ha nem a bt. beltagja, hanem a kültag (aki főállású egyéni vállalkozó) lesz a végelszámoló megbízási jogviszonyban, akkor a bt. beltagja mentesül a minimálbér járulékai alól és a végelszámoló pedig elláthatja nulla forintért is a végelszámolási teendőket? Köszönöm szépen a válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi gazdálkodó szocho elszámolása

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan ajándékozása utáni szja

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close