8 találat a(z) válságkezelés cimkére

Európai Bizottság: a válságkezelésre szánt eszközök és szolgáltatások legyenek áfamentesen beszerezhetők Cikk

Az Európai Bizottság javaslatot tett arra, hogy a válsághelyzetekben az általa, valamint az uniós szervek és ügynökségek által beszerzett, majd a tagállamok és a lakosság rendelkezésére bocsátani kívánt termékek és szolgáltatások áfamentességet kapjanak – közölte az uniós bizottság hétfőn.

Koronavírus-járvány: a gazdaságvédelmi alap alig negyedét költötte a kormány valódi válságkezelésre Cikk

A gazdaságvédelemre szánt pénzeknek legfeljebb a negyede mehetett válságkezelésre – derül ki a hvg.hu mai cikkében közölt összesítésből.

Szja-mentesség a háromgyermekes és a részmunkaidőben dolgozó anyáknak? Itt az MNB válságkezelő javaslatcsomagja Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 50 pontos javaslatcsomagot tett közzé honlapján, amellyel a kormány válságkezelő és gazdaságélénkítő munkáját kívánja támogatni a koronavírus-járvány második hulláma által okozott rendkívüli helyzetben.

Gyógyulóban Portugália Cikk

A portugál pénzügyminisztérium csütörtökön ismertetett adatai szerint jól halad a portugál válságkezelés, a gazdaság helyzete javul, a bankrendszerben nem fenyeget likviditási válság.

Eljött az offshore alkonya: Bajnai szigorításai a gyakorlatban Cikk

Az adóelkerülés visszaszorítása érdekében adót vetnek ki az adóparadicsomokba menekített jövedelmekre és vagyonra. A Bajnai-kormány válságkezelő programja szerint egyrészt forrásadót vezetnének be az olyan országokba történő kifizetésekre, amelyekkel hazánk nem kötött kettős adóegyezményt, másrészt szigorítanák a társasági adóról szóló törvényben az ellenőrzött külföldi társaság fogalmát és megadóztatnák a hozzájuk utalt jövedelmeket.

A táppénz-szabályok módosításával járulékot emel a kormány Cikk

A válságkezelő program nyomán benyújtott törvényjavaslat előnyösebb átmeneti rendelkezéseket határoz meg egyes áfaügyletekre vonatkozóan, viszont a táppénz-szabályok módosítása például lényegében csökkenti a befizetett járulékokért járó szolgáltatás összegét, ami kvázi járulékemelésnek is felfogható. Mi változik a szakképzési hozájárulásnál, az szja-nál és az adókedvezményeknél?

Adóemelés, kiadáscsökkentés: mi lenne, ha elmaradnának? Cikk

Fájni fog a válságkezelés, de még jobban fájna, ha elmaradna – ez a Bajnai-csapat filozófiája. Az állami újraelosztás mérséklése érdekében jócskán megcsappannának a jóléti juttatások és kedvezmények, ám cserébe nagyobb eséllyel maradhatnak meg a munkahelyek. Kiket nem ér hátrány?

Van-e összefüggés: évközi adóváltozások és a szomszédos adópolitika Cikk

A déli szomszédos országok erős adójogi vonzerőt gyakorolnak a magyar vállalkozókra – erősíti meg Gerendy Zoltán, a BDO Forte könyvvizsgáló cég ügyvezető partnere, aki külföldi kollégáival nemrég csokorba szedte a régió országainak adómértékét. Az adóreform csak a második lépés lehet a jelenlegi helyzetben – mondja a válságkezelésről. Mi legyen az első?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi ügyvezető magyar cégben

Széles Imre

tb-szakértő

Ingatlaneladás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Személygépkocsi – áfa

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs