9 találat a(z) vállalkozóvá válási támogatás cimkére

Vállalkozóvá válási támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó támogatást kapott (Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló Ifjúsági Garancia munkaerőpiaci programban vállalkozóvá válás támogatás), 6 havi juttatást, vállalkozás indítására. Szerepeltetni kell ezt a katabevallásban? Ha 2019-ben is folyósítottak a részére, időarányosan kell meghatározni? Köszönettel

Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válását segítik a Nyugat-Dunántúlon Cikk

Mintegy 633 millió forintos uniós támogatásból álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válását segítik a nyugat-dunántúli régióban, a cél, hogy a vállalkozás indítását tervező, alkalmas szemlélettel rendelkező álláskeresőket és fiatalokat felkészítsék saját vállalkozásuk indítására – hívja fel a figyelmet a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.

Katás bevétel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó bértámogatásban részesül, a kapott támogatás a bevétel részét képezi? Amennyiben vállalkozóvá válást segítő támogatásban részesül, akkor a kapott támogatás része a bevételnek? Köszönettel.

Vállalkozóvá válási támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném segítségét kérni abban, hogy a katás egyéni vállalkozó vállalkozóvá válási támogatásban részesült 2018. évben, a kapott támogatás összegét a kata-bevételbe be kell-e számolni? Köszönöm .

Tudnivalók a vállalkozóvá válási támogatásról Cikk

Kinek nyújtható vállalkozóvá válási támogatás, milyen összegben és feltételekkel? Melyek a támogatásban részesülő kötelezettségei? Bevételnek minősül-e a vállalkozóvá válást elősegítő támogatás? Írásunkból megtudhatja.

Katás vállalkozó támogatásának elszámolása Kérdés

2017 áprilisában katás kezdő vállalkozó vállalkozása megkezdése előtt vállalkozóvá válási támogatást igényelt és kapott is. A megkapott összeggel szemben költséget nem tud elszámolni, mert az egész év folyamán katás vállalkozó volt. Ez esetben a kapott támogatást egyéb bevételként kell leadózni, és megfizetni utána az szja-t és az ehót?

Foglalkoztatási támogatás elszámolása Kérdés

Tisztelt Szipszer Tamás! Szeretném a tanácsát kikérni a korábban feltett kérdésem (2018. 01. 08.) második részével kapcsolatban is, azaz induló egyéni vállalkozó, aki a kata adózási módot választotta, kapott vállalkozóvá válási támogatást hat hónapra, akkor ebben az esetben a vállalkozóvá válási támogatást ki kell-e mutatni a kata-bevételek között, a bevételi határba beleszámít-e? (Itt nincs költségelszámolás.) Mielőbbi válaszát előre is köszönöm.

Katás vállalkozó bevétele Kérdés

Katás vállalkozó a Munkaügyi Központtól a minimálbérnek megfelelő összegű, vállalkozóvá válási támogatást kap 9 hónapon keresztül. Kérdésünk: ennek a támogatásnak az összege beleszámít-e a katás bevételi összeghatárba (a 12 millió forintba)? Ezen támogatási összeget be kell-e vallani a 17KATA bevallásban? Tisztelettel: Ecker Dániel

Katás bevétel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kezdő vállalkozó vállalkozóvá válási támogatást kap a munkaügyi központtól. Nyilatkozatot kell küldenie havonta arról, hogy nincs adótartozása, de konkrétan nem kell elszámolnia a támogatás összegével. A 2016. júniusi törvényváltozás nyomán, katás bevétel-e a vállalkozóvá válási támogatás? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalányadózó adó-, és járulékfizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Közösségi értékesítés / áfaregisztráció

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close