9 találat a(z) vállalkozás csed mellett cimkére

Egyéni vállalkozó csed alatti bevétele II. Kérdés

Tisztelt dr. Radics Zsuzsanna! Válaszát köszönettel megkaptuk. Az egyéni vállalkozónak folyamatosan termelnek az alatta lévő MLM-tagok, így a csed alatt is, tehát a csed alatt is ki kell állítania számlát. Így azt gondoljuk, akkor (hiába nincs) mégis van munkavégzés, és talán vissza kellene mondani a csedet a gyed folyósításáig. Ilyenkor a csed helyett is az első 6 hónapra gyest kellene igényelni, és onnan vissza lehet lépni gyedre, majd a gyermek 2 éves kora után újra gyesre? Köszönjük szépen a segítségét! :)

Ügyvezetés bt.-ben katásként, csed mellett cikkhez kérdés Kérdés

https://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Ugyvezetes_katas_btben_csed_mellett_R9IZSA Tisztelt Adózóna! a feltett kérdésben bt.-beltagról van szó és a válaszban javasolnak kiskapuként egyéni vállalkozás létrehozását, véleményem szerint ez nem megoldható a korlátlan felelősségek halmozása miatt, továbbá "Ugyanakkor vállalkozói jogviszonyára tekintettel kisadózóként folyamatosan nem főállásúnak minősülne" jelenlegi információim alapján főállású társas vállalkozói jogviszony mellett a katás vállalkozó főállásúnak minősül. Változott ez esetleg 2019-től? Válaszukat előre is megköszönve: Leitert Márton

Egyéni vállalkozó – járulékfizetés Kérdés

Heti 40 órás munkaviszonnyal rendelkező, mezőgazdasági tevékenységet végző egyéni vállalkozó, jelenleg cseden lévő kismamának (majd gyeden lévőként) kell-e valamilyen járulékot fizetnie? A mezőgazdasági tevékenységből adódóan mezőgazdasági tevékenység végzése történik, amit a férje, illetve – bérmunkában – külsősök végeznek.

Bevételszerzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó vagyok, jelenleg cseden, és nem folytatom a vállalkozói tevékenységemet. Gyermekem 2016. 04. 13-án született. Úgy tűnik, hogy lenne egy megrendelésem, csak nem tudom, elvállalhatom-e? Mennyit dolgozhatok és mikortól úgy, hogy az ellátásom megmaradjon? Mikortól kell járulékot fizetnem? Köszönöm.

Mellékfoglalkozású katás egyéni vállalkozó cseden Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mellékfoglalkozású katás egyéni vállalkozó a főfoglalkozásából csedre, majd gyedre megy. Mellette a vállalkozást folytatná, és fizetné az eddigi 25 ezer forint katát. Lehetséges ez? A főállásából a csedre és a gyedre jogosult, amit igénybe is venne. Köszönöm válaszát! Üdv: Angéla

Kft.-ügyvezető csed ideje alatt Kérdés

Egy kft.-ben több tag van, két tag látja el az ügyvezetői feladatokat (önállóan). Az egyik ügyvezető novembertől csedben részesül. Végezhet-e csed ideje alatt ezen ügyvezető ügyvezetői tevékenységet (például szerződés-aláírás, bevallás beadása, társaság képviselete), ha nem részesül díjazásban az ügyvezetői tevékenységéért? Ha nem, akkor ki kell-e jelenteni, vagy fel kell-e függeszteni az ügyvezetői jogviszonyát? Köszönettel.

Csed melletti tevékenység Kérdés

A csed melletti keresőtevékenységről szóló cikk alapján kérdezem: akadálya-e a csednek, ha az egyéni vállalkozói tevékenységet folytató magánszemély hivatalosan nem szünetelteti a vállalkozói tevékenységét, de bevételt eredményező tevékenységet nem folytat, költséget nem számol el?

Katás egyéni vállalkozó gyermek születése esetén Kérdés

A katás egyéni vállalkozó (a tevékenység folyamatos ruházati kiskereskedelem) 2015. május hónapban szült, tevékenységét alkalmazottal folytatja tovább. Kérdésünk: kell-e a katát tovább fizetni a csed alatt? (A bejelentés a NAV felé megtörtént.) A bejelentés vonzata-e, hogy a katás vállalkozást szüneteltetni kell-e, mivel jelenleg alkalmazott dolgozik? Hogyan adózik tovább a kata nem fizetése esetén, és lehetséges-e így tovább folytatni a tevékenységet, vagy milyen formában teheti ezt meg a csed és a gyed ideje alatt? Át lehet-e térni ilyen esetben katáról az szja szerinti adózásra? Köszönettel: Könyvelde Bt. Liker Judit

Kata és munkaviszony Kérdés

Katás egyéni vállakozót bt.-ben teljes munkaidőben foglalkoztatják, katásként megfizeti a havi 25 000 forintot. Szülni fog, a bt.-ből megy csedre, majd gyedre. Kérdésem: katás egyéni vállalkozóként a szülést követően is meg kell-e fizetni a havi 25 000 forintot? Válaszukat előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elszámolási időszak – áfa tv. 58. §

Kelemen László

adószakértő, jogász

Befogadott számlák a NAV-nál

Kelemen László

adószakértő, jogász

Számlakiállítás saját költség felhasználásról

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close