17 találat a(z) vállalkozás csed mellett cimkére

Heti 36 órát meghaladó munkaviszonnyal rendelkező egyéni vállalkozás csed, gyed mellett Kérdés

Egyéni vállalkozó tevékenysége táppénz alatt Kérdés

Katás egyéni vállalkozó csed alatt Kérdés

Csed mellett vállalkozó, illetve ingatlan-bérbeadás Kérdés

Csed katás vállalkozó Kérdés

Egyéni vállalkozó csed mellett Kérdés

Munkaviszony melletti egyéni vállalkozás és csed Kérdés

40 órás munkaviszony melletti katás egyéni vállalkozás csed mellett Kérdés

Egyéni vállalkozó csed alatti bevétele II. Kérdés

Tisztelt dr. Radics Zsuzsanna! Válaszát köszönettel megkaptuk. Az egyéni vállalkozónak folyamatosan termelnek az alatta lévő MLM-tagok, így a csed alatt is, tehát a csed alatt is ki kell állítania számlát. Így azt gondoljuk, akkor (hiába nincs) mégis van munkavégzés, és talán vissza kellene mondani a csedet a gyed folyósításáig. Ilyenkor a csed helyett is az első 6 hónapra gyest kellene igényelni, és onnan vissza lehet lépni gyedre, majd a gyermek 2 éves kora után újra gyesre? Köszönjük szépen a segítségét! :)

Ügyvezetés bt.-ben katásként, csed mellett cikkhez kérdés Kérdés

https://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Ugyvezetes_katas_btben_csed_mellett_R9IZSA Tisztelt Adózóna! a feltett kérdésben bt.-beltagról van szó és a válaszban javasolnak kiskapuként egyéni vállalkozás létrehozását, véleményem szerint ez nem megoldható a korlátlan felelősségek halmozása miatt, továbbá "Ugyanakkor vállalkozói jogviszonyára tekintettel kisadózóként folyamatosan nem főállásúnak minősülne" jelenlegi információim alapján főállású társas vállalkozói jogviszony mellett a katás vállalkozó főállásúnak minősül. Változott ez esetleg 2019-től? Válaszukat előre is megköszönve: Leitert Márton

Egyéni vállalkozó – járulékfizetés Kérdés

Heti 40 órás munkaviszonnyal rendelkező, mezőgazdasági tevékenységet végző egyéni vállalkozó, jelenleg cseden lévő kismamának (majd gyeden lévőként) kell-e valamilyen járulékot fizetnie? A mezőgazdasági tevékenységből adódóan mezőgazdasági tevékenység végzése történik, amit a férje, illetve – bérmunkában – külsősök végeznek.

Bevételszerzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó vagyok, jelenleg cseden, és nem folytatom a vállalkozói tevékenységemet. Gyermekem 2016. 04. 13-án született. Úgy tűnik, hogy lenne egy megrendelésem, csak nem tudom, elvállalhatom-e? Mennyit dolgozhatok és mikortól úgy, hogy az ellátásom megmaradjon? Mikortól kell járulékot fizetnem? Köszönöm.

Mellékfoglalkozású katás egyéni vállalkozó cseden Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mellékfoglalkozású katás egyéni vállalkozó a főfoglalkozásából csedre, majd gyedre megy. Mellette a vállalkozást folytatná, és fizetné az eddigi 25 ezer forint katát. Lehetséges ez? A főállásából a csedre és a gyedre jogosult, amit igénybe is venne. Köszönöm válaszát! Üdv: Angéla

Kft.-ügyvezető csed ideje alatt Kérdés

Egy kft.-ben több tag van, két tag látja el az ügyvezetői feladatokat (önállóan). Az egyik ügyvezető novembertől csedben részesül. Végezhet-e csed ideje alatt ezen ügyvezető ügyvezetői tevékenységet (például szerződés-aláírás, bevallás beadása, társaság képviselete), ha nem részesül díjazásban az ügyvezetői tevékenységéért? Ha nem, akkor ki kell-e jelenteni, vagy fel kell-e függeszteni az ügyvezetői jogviszonyát? Köszönettel.

Csed melletti tevékenység Kérdés

A csed melletti keresőtevékenységről szóló cikk alapján kérdezem: akadálya-e a csednek, ha az egyéni vállalkozói tevékenységet folytató magánszemély hivatalosan nem szünetelteti a vállalkozói tevékenységét, de bevételt eredményező tevékenységet nem folytat, költséget nem számol el?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szja értékcsökkenés módszerei

Lepsényi Mária

adószakértő

Egyéni vállalkozó ekho

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31