68 találat a(z) válás cimkére

Válás után újra igényelhető a babaváró hitel – mutatjuk, mikor van erre lehetőség Cikk

A babaváró hitelnél komolyan szankcionálják a válást, ám a következmény súlyossága nagyban függ attól, hogy mikor történik a válás, illetve született-e addigra már közös gyerek. Sokan nem tudják, de van olyan konstelláció, amikor a válást követően az újraházosodó fél ismét igényelhet babavárót, sőt még arra is van lehetőség, hogy az új házasságban született gyerek után járó támogatást a volt feleséggel korábban felvett hitelnél érvényesítsék. Mutatjuk ezt a nem éppen egyszerű, ám annál trükkösebb megoldást – írja a Bankmonitor.hu.

Családi kedvezmény válást követően, új házasságban született újabb gyermek esetén Kérdés

Őstermelő, tárgyi eszköz térítés nélküli átadása Kérdés

Mi a teendő a csokkal és a Babaváróval válás esetén? Cikk

Sajnos amikor minden kötél szakad és válásra kerül a sor nem csak az érzelmi hátterével nehéz megküzdeni, hanem a vele járó pénzügyi következményekkel is. Kétségkívül az állami lakástámogatásoknak számos előnyei vannak, viszont egyes esetekben a negatív oldalával is kénytelenek vagyunk szembesülni. Ilyen eset lehet az is, amikor elválunk, de nézzük át mivel is jár ez a lépés – olvasható a Bankmonitor.hu szerdai összefoglalójában.

Szja-fizetés Kérdés

Ingatlan után fizetendő szja mértéke Kérdés

Adózás megállapítása Kérdés

Váláskor, vagyonmegosztással szerzett üzletrész szerzési értéke Kérdés

Ingatlanértékesítés Kérdés

Egyéni vállalkozó vagyonmegosztása Kérdés

Példák, amikor nagyon hasznos lehet igazságügyi adószakértőt bevonni Cikk

Cikksorozatunk első részében az igazságügyi adószakértők által végzett tevékenységet, annak jogrendszerünkben betöltött szerepét és a magánszakértői véleménnyel történő bizonyítást tekintettük át. A második részben a szakértői munka gyakorlati oldalát nézzük meg, olyan példákon keresztül, amelyek során igazságügyi adószakértő bevonása segítette az ügy szakszerű és összességében költséghatékony megoldását, elkerülendő a jogvita időbeli elhúzódását.

Ingatlan értékesítéséből származó jövedelem megállapítása Kérdés

Esetek, amikor adómentes az ingatlanértékesítés Cikk

Ingatlan átruházásakor vannak olyan esetek, amikor nem kell figyelemmel lenni az idő múlására, mivel a kapott bevételből származó jövedelem részben vagy egészben adómentes az szja-törvény alapján.

Szja-visszatérítés Kérdés

Adózási kérdések házastársi vagyonközösség megszüntetésekor Cikk

Egy bt.-ben a férj beltag, a feleség kültag, 25-25 százalékos tulajdonrésszel. A házastársak válni készülnek, folyamatban van a házassági vagyonközösség megszüntetése. A megosztandó vagyon egy ingatlan, 36 millió forint/fő értékű. A társaság utolsó zárómérlegében kimutatott saját tőke értékének 25 százaléka 60 000 ezer forint, melyből a jegyzett tőke 18 ezer forint, az eredménytartalék 59 982 ezer forint. A vagyonmegosztás során az üzletrész és az ingatlan értékének különbözete az szja-törvény 1. számú mellékletének 7.6. pontja szerint adómentes bevételnek tekintendő mindkét fél részéről? – kérdezte olvasónk. Horváthné Szabó Beáta adószakértő válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szekrényzár fordított áfával?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink