97 találat a(z) ukrán cimkére

Korrupcióval gyanúsítanak egy ukrán minisztert Cikk

Az ukrán parlament csütörtökön támogatta azt a határozatot, amelynek értelmében menesztik Mikola Szolszkij mezőgazdasági és élelmezésügyi minisztert, akit állami földek illegális megszerzésével vádolnak. Erről Jaroszlav Zseleznyak ellenzéki parlamenti képviselő számolt be.

Az elmúlt évek legnagyobb illegális lerakata – négymilliárdos cigarettafogás Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményük szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel.

Egyetlen szem ukrán gabona sem marad Magyarországon, az Orbán-kormány megint nem létező veszéllyel riogat Cikk

Az ukránok idehaza csak veszteséggel tudnák eladni a termésüket. Az exportstop pedig csupán fantomokkal való hadakozás – írja a nepszava.hu.

Ukrán kiberbiztonsági vezető: súlyos károkat okozott a legnagyobb ukrán távközlési cég ellen tavaly indított orosz hackertámadás Cikk

Katasztrofális károkat okozott és feltehetően már több hónapja teljes hozzáféréssel bírt a legnagyobb ukrán távközlési vállalat, a Kyivstar rendszerében egy orosz hackercsoport, amelynek december 12-én végrehajtott túlterheléses kibertámadása több napra leállította a mintegy 24 millió előfizetőt kiszolgáló cég szolgáltatásait – mondta Ilja Vityjuk, az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) kiberbiztonsági osztályának vezetője.

A tavalyinál némileg nagyobb lehet idén az ukrán gabonatermés Cikk

Az APK-Inform ukrán agrárgazdasági tanácsadó vállalat rontotta ugyan Ukrajna idei gabonatermésére vonatkozó előrejelzését, de a mennyiség így is szerényen meghaladja majd a múlt évit – közölte az MTI.

Ukrán-magyar-horvát értékesítési lánc áfa Kérdés

Ukránok érkezése Magyarországra Cikk

Magyarország területére 2023. szeptember 20-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6707 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5271 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

Szeptember 15-én lejár az importtilalom az ukrán mezőgazdasági termékekre Cikk

A szlovák és a magyar agrárminiszter is egyetért abban, hogy az év végéig meg kell hosszabbítani az ukrán gabona behozatali tilalmát. Nagy István tárcavezető Pozsonyban tárgyalt Jozef Bíres szlovák mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszterrel – közölte az Agrárminisztérium kedden az MTI-vel.

16 ezernél többen érkeztek Ukrajnából szerdán Cikk

Az ukrán-magyar határszakaszon 7139-en léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 9415-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.

Az ukrán baromfihús- és tojásimport megállítását sürgeti a NAK és a baromfitanács Cikk

Az ukrán baromfihús- és tojásimport megállítását sürgette közös közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Baromfi Termék Tanács (BTT) arra figyelmeztetve, hogy az Európai Unióba korlátlan mennyiségben érkező termékek nemcsak az uniós termelés jövőjét, Európa önellátóképességét veszélyeztetik, hanem élelmiszerbiztonsági szempontból is aggályosak.

Összesen több mint 13 ezren érkeztek tegnap Ukrajnából Cikk

Az Ukrajnából tegnap érkezettek száma meghaladta a 13 ezret, közölte az ORFK.

Ukrán partnernek adott előleg Kérdés

64 százalékkal nőtt az EU-ban menedéket kérők száma Cikk

Tavaly mintegy 881 200 menedékkérő nyújtott be első alkalommal nemzetközi védelem iránti kérelmet az Európai Unió valamely tagállamában, ami az előző év 537 400-et is meghaladó adataihoz képest 64 százalékos emelkedést jelent – közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön.

Külföldi munkaerő: elvándorolnak az ukránok, jönnek a Fülöp-szigetekről Cikk

Annak ellenére, hogy Magyarországon 2023-ban előreláthatólag nagyobb mozgás nem várható a munkaerőpiacon, bizonyos szektorokban továbbra is jelentős a munkaerőhiány. A versenyképesség biztosítása és megtartása érdekében idén is kiemelt szerepet kap a külföldi munkaerő behozatala, különösen azokban a szektorokban, amelyek tartós munkaerőhiánnyal küzdenek – írja hírlevelében a Jobtain HR Szolgáltató Kft.

Nemzetközi lapszemle: ukrán menekültek foglalkoztatására buzdítják a cégvezetők a vállalatokat Cikk

Pontosan egy évvel azt követően, hogy Oroszország ukrajnai inváziója kirobbantotta Európa második világháború óta legnagyobb menekültválságát, a cégvezetők az ukrán munkavállalók foglalkoztatására, integrálására buzdítják a vállalatokat. Véleményük szerint ez az erkölcsi kötelességen túl az üzleti életnek is jót tesz, a jogszabályi környezet pedig lehetőséget biztosít a menekültek legális foglalkoztatására – írja az Euronews.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Garantált bérminimum vagy minimálbér

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Ingatlan-bérbeadás adózása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Mérlegbeszámoló tipusa

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink