113 találat a(z) ukrán válság cimkére

Kamatstop a diákhitelekre is Cikk

A kormány döntése alapján a diákhitelekre is kiterjesztik a kamatstopot; a Diákhitel1 változatlanul 4,99 százalékos kamattal lesz elérhető 2023 januárjától, a Képzési hitelt és a Diákhitel2-t pedig továbbra is kamatmentesen vehetik fel a felsőoktatásban tanulók – jelentette be ma Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a kormány Facebook-oldalán.

A covid miatti bezárásoktól tartanak a cégvezetők, így védekeznének a recesszió ellen Cikk

A koronavírus-járvány visszatérésétől, még tovább növekvő geopolitikai feszültségektől és az inflációtól tartanak leginkább a vezérigazgatók – derül ki az EY 760 CEO megkérdezésével készült nemzetközi kutatásából. Minden második vezető cégfelvásárlást tervez egy éven belül. Két kulcsterületet is kiemeltek, ami kritikus fontosságú lesz a versenyképesség fenntartásához.

210 nappal meghosszabbította a kormány a veszélyhelyzetet Cikk

A mai naptól 210 napra meghosszabbította a kormány a veszélyhelyzetet.

Megint meghosszabbodik a veszélyhelyzet, szabadon módosítgathat törvényeket a kormány Cikk

Az Országgyűlés lehetőséget adott arra, hogy a kormány 180 nappal meghosszabbíthassa az ukrajnai háború miatt november 1-jétől harminc napra bevezetett veszélyhelyzetet. Az erről szóló előterjesztést 133 igen szavazattal, 40 nem ellenében és 14 tartózkodás mellett szavazta meg a parlament, amely a felhatalmazást bármikor visszavonhatja.

Németország készen áll a cseppfolyósított földgáz fogadására Cikk

Elkészült az első németországi tengeri kikötő, ahol cseppfolyósított földgáz (LNG) fogadására alkalmas terminál működhet.

Energiaválság: az Európai Parlament az energiaszegénység felszámolására szólít fel Cikk

Jobban oda kell figyelniük az uniós energiaszegénység felszámolására, elsősorban a rászoruló háztartásokra, a mikro-, kis- és középvállalkozásokra a nemzeti tervek energiával foglalkozó fejezeteinek az EP-képviselők szerint.

Gyármentő garancia- és hitelprogram indul Cikk

A már bejelentett Gyármentő programon túl, újabb segítségként 200 milliárd forintos keretösszegű Gyármentő garancia- és hitelprogram megindításáról döntött a kormány, szem előtt tartva a gazdasági recesszió elkerülését, valamint a teljes foglalkoztatottság megőrzését. A két részből álló program 2023. január 1-jén indul – jelentette be mai közleményében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

Nyitva maradhatnak a budapesti fürdők, ez az ára Cikk

Nem tervezi a budapesti fürdők bezárását a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH). Energiaválság-forgatókönyvvel készülnek a télre, és mindent megtesznek, hogy egyetlen fürdőt se kelljen bezárni a magas energiaárak miatt – írja a Turizmus.com mai cikkében.

Szorítóban a hazai autóipari beszállítók Cikk

A begyűrűző energiakrízis vethet véget a magyar autóipari beszállítók növekedésének – hívja fel a figyelmet az EY. A hosszú távú közüzemi szerződések lejártával az év végére a piaci szereplők nagy része szembesülhet a 8-10-szeres áremelkedés valódi hatásával. A fenntartható energiaforrások biztosítása mellett az ellátási láncok megerősítése és a rugalmasabb gyártás kialakítása is kulcskérdés a hatékony működéshez.

Energiaár-plafont vezet be a vállalkozásoknak a szlovák kormány Cikk

Szlovákiában jövőre maximálná az energiaárakat a kormány a vállalkozók számára – jelentette a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség Eduard Heger, szlovák miniszterelnök közlésére hivatkozva.

Könnyítéseket sürget a napkollektor szövetség Cikk

Szakmai javaslatokat tett a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSZ) a napelemes rendszerek által termelt villamos energia hálózati betáplálását felfüggesztő korlátozás lazítására.

Energiaár-limitet vezetne be a kisvállalatok és az önkormányzatok számára a lengyel kormány Cikk

Megawattóránkénti 69 ezer forintnak megfelelő árkorlátot tervez bevezetni a lengyel kormány a kisvállalatok, a helyi önkormányzatok, valamint az érzékenynek minősülő intézmények által fizetendő energiaárakra – jelentette be mai sajtóértekezletén Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

Leállítja az áramexportot Ukrajna Cikk

Ukrajna leállítja az európai országokba irányuló áramexportját az energetikai létesítmények ellen hétfőn végrehajtott nagyszabású orosz rakétatámadás miatt – közölte az energetikai minisztérium.

Elbocsátások válsághelyzetben: mire figyeljen a munkáltató? Cikk

A gazdasági válság okozta helyzetben előfordulhat, hogy egyes vállalkozások létszámcsökkentésre kényszerülnek. Fontos, hogy ezt megfelelően tegyék, mivel a jogellenes munkaviszony-megszüntetésnek komoly következményei vannak. Cikkünkben fontos szempontokat mutatunk be, melyeket ajánlott figyelembe venni.

Fel kell gyorsítani az energiafogyasztás csökkentését Cikk

Az energiafogyasztás csökkentésének felgyorsítása kulcsfontosságú az energiaárak stabilizálásához és az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség csökkentéséhez – jelentették ki az euróövezet pénzügyminiszterei hétfői, luxembourgi tanácskozásukat követően.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tanulószerződés esetén törvényes távollét

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Közvetítő által kiállított vevői számla

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Tagi kölcsön utáni kamat

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs