120 találat a(z) ukrán válság cimkére

Gabonapiaci krízis: lenyomták az árakat az olcsó ukrán termények, munkacsoport vizsgálja a helyzetet Cikk

Kamarai munkacsoport alakul az ukrán gabona okozta terménypiaci krízis vizsgálatára – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Zuhanórepülés a nyugdíjpénztáraknál, a jövő biztatóbb Cikk

Átlagosan 6,8 százalékot veszítettek értékükből 2022-ben a nyugdíjpénztári befektetések. A beszakadás okai a gyors kamatemelések miatti kötvénypiaci leértékelődés, illetve az energiakrízis és az orosz-ukrán háború miatti részvénypiaci pesszimizmus. A megtakarítók abban bízhatnak, hogy a legtöbb portfólió hosszú távon – a tavalyi veszteségek és az extrém infláció ellenére – képes reálhozamot felmutatni – írja elemzésében a Bankmonitor.hu.

Első taj igénylése Kérdés

Oroszország is felkerült az EU adózási feketelistájára Cikk

Felülvizsgálta és frissítette az adózási szempontból nem együttműködő országok és területek uniós jegyzékét az Európai Unió illetékes tanácsa: több országot törölt, ugyanakkor felvette Oroszországot, Costa Ricát, a Brit Virgin-szigeteket és a Marshall-szigeteket; a listán tizenhat joghatóság található.

Jelentősen csökkenti az energiaárakat egy több százezer fogyasztót ellátó német szolgáltató Cikk

Jelentős mértékű árcsökkentést jelentett be Németország nyugati részének egyik legnagyobb városi közműszolgáltatója, a több százezer ügyfelet kiszolgáló Entega.

Emelné az EU az üzemanyagok jövedéki adóját, Magyarország derogációt kér Cikk

Literenként 32,5 forinttal szeretné emelni az üzemanyagok jövedéki adóját az Európai Bizottság, Magyarország 2023 végéig felmentést kér az uniótól – értesült a Világgazdaság.

Gázárplafon: megállapodtak az uniós tagállamok energiaügyi miniszterei Cikk

Az európai uniós tagállamok energiaügyi miniszterei hétfőn Brüsszelben politikai megállapodást kötöttek a holland gáztőzsde, a TTF határidős piacára vonatkozó árplafon bevezetéséről.

Kamatstop a diákhitelekre is Cikk

A kormány döntése alapján a diákhitelekre is kiterjesztik a kamatstopot; a Diákhitel1 változatlanul 4,99 százalékos kamattal lesz elérhető 2023 januárjától, a Képzési hitelt és a Diákhitel2-t pedig továbbra is kamatmentesen vehetik fel a felsőoktatásban tanulók – jelentette be ma Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a kormány Facebook-oldalán.

A covid miatti bezárásoktól tartanak a cégvezetők, így védekeznének a recesszió ellen Cikk

A koronavírus-járvány visszatérésétől, még tovább növekvő geopolitikai feszültségektől és az inflációtól tartanak leginkább a vezérigazgatók – derül ki az EY 760 CEO megkérdezésével készült nemzetközi kutatásából. Minden második vezető cégfelvásárlást tervez egy éven belül. Két kulcsterületet is kiemeltek, ami kritikus fontosságú lesz a versenyképesség fenntartásához.

210 nappal meghosszabbította a kormány a veszélyhelyzetet Cikk

A mai naptól 210 napra meghosszabbította a kormány a veszélyhelyzetet.

Megint meghosszabbodik a veszélyhelyzet, szabadon módosítgathat törvényeket a kormány Cikk

Az Országgyűlés lehetőséget adott arra, hogy a kormány 180 nappal meghosszabbíthassa az ukrajnai háború miatt november 1-jétől harminc napra bevezetett veszélyhelyzetet. Az erről szóló előterjesztést 133 igen szavazattal, 40 nem ellenében és 14 tartózkodás mellett szavazta meg a parlament, amely a felhatalmazást bármikor visszavonhatja.

Németország készen áll a cseppfolyósított földgáz fogadására Cikk

Elkészült az első németországi tengeri kikötő, ahol cseppfolyósított földgáz (LNG) fogadására alkalmas terminál működhet.

Energiaválság: az Európai Parlament az energiaszegénység felszámolására szólít fel Cikk

Jobban oda kell figyelniük az uniós energiaszegénység felszámolására, elsősorban a rászoruló háztartásokra, a mikro-, kis- és középvállalkozásokra a nemzeti tervek energiával foglalkozó fejezeteinek az EP-képviselők szerint.

Gyármentő garancia- és hitelprogram indul Cikk

A már bejelentett Gyármentő programon túl, újabb segítségként 200 milliárd forintos keretösszegű Gyármentő garancia- és hitelprogram megindításáról döntött a kormány, szem előtt tartva a gazdasági recesszió elkerülését, valamint a teljes foglalkoztatottság megőrzését. A két részből álló program 2023. január 1-jén indul – jelentette be mai közleményében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

Nyitva maradhatnak a budapesti fürdők, ez az ára Cikk

Nem tervezi a budapesti fürdők bezárását a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH). Energiaválság-forgatókönyvvel készülnek a télre, és mindent megtesznek, hogy egyetlen fürdőt se kelljen bezárni a magas energiaárak miatt – írja a Turizmus.com mai cikkében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Készletlopás elszámolása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Üzemanyag-elszámolás egyesületnél

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Adomány, támogatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs