77 találat a(z) ukrán válság cimkére

Korlátozza a kormány a tűzifa kivitelét Cikk

Kontroll alá helyezte a kormány az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét, szükség esetén korlátozni is tudja azt, és elővásárlási jogával is élhet az állam – foglalta össze közleményében Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlöny 134. számában kedd este megjelent, erről szóló kormányrendelet szabályait.

Kőolajmizéria: cseh értesülések szerint napokon belül helyreállhat a szállítás a Barátság-vezeték déli szakaszán Cikk

Napokon belül helyreállhat az orosz kőolajszállítás a Barátság-vezetéken – fogalmazott a csehországi kőolaj-vezetéket üzemeltető MERO cseh cég mai közleményében, anélkül, hogy további részleteket közölt volna.

Elzárták a Barátság vezeték déli szárnyát, nem szállít olajat Magyarországra Cikk

Leállította az Ukrtransznafta a kőolaj tranzitját a Barátság olajvezetékrendszer déli ágán keresztül Magyarország, Csehország és Szlovákia irányába – közölte Igor Gyomin, az orosz Transznyefty gázszállítmányozási vállalat szóvivője.

Rosszul mérte fel a cég az osztalékfizetési lehetőségeit? Visszavonható, módosítható a határozat Cikk

A szomszédunkban zajló háború vagy például a kedvezőtlen inflációs környezet negatívan befolyásolhatja a korábban jól prosperáló cégek helyzetét. Ezzel összefüggésben – egyebek mellett – felmerül a kérdés, hogy visszavonhatja vagy módosíthatja-e év közben egy társaság az osztalékról szóló határozatot?

Döntöttek az uniós miniszterek: 15 százalékkal kell faragni a gázfelhasználást – Magyarország nemmel szavazott Cikk

Elfogadták az Európai Unió tagállamainak energiaügyekért felelős miniszterei az Európai Bizottság gázmegtakarítást célzó javaslatát, melynek értelmében a tagországok kötelezettséget vállalnak arra, hogy a tél folyamán 15 százalékkal csökkentik a gázfelhasználást Európa energiaellátása biztonságának növelése érdekében – közölte az uniós tanács. Magyarország nemmel szavazott.

Ukrán válság: jelentősen leértékelte a hrivnyát a jegybank, 30 százalékos az infláció Cikk

Azonnali hatállyal 25 százalékkal leértékelte a hrivnyát a dollárral szemben ma reggel az ukrán jegybank, a hivatalos dollárárfolyam 29,2549 hrivnyáról 36,5686 hrivnyára változott.

Háborús veszélyhelyzet: kell-e állásidőt fizetni, ha nem tud munkát adni a cég a dolgozóknak? Cikk

Sokan ki sem lábaltak még a koronavírus okozta gazdasági nehézségekből, máris újabb problémával kell szembesülniük. Az infláció magas, az árnövekedés követhetetlen, ezek hatását egyre több munkáltató is érzi. Könnyedén megeshet, hogy a munkáltató nem tud munkát adni, de egyelőre felmondást sem kell közölnie. Cikkünkben egy olvasói kérdés nyomán vizsgáljuk meg az állásidő szabályait.

Aki sokat fogyaszt, többet fizet: hétpontos terv a kormánytól az energiaválság mérséklésére Cikk

Világossá vált, hogy Európában nem lesz elég gáz az őszi-téli fűtési szezonra, éppen ezért a kormány hétpontos tervet fogadott el, amelyek augusztustól lépnek életbe – jelentette be a mai kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

200 milliárdos EU-s támogatás magyar kkv-knak az orosz invázió kivédésére Cikk

Jóváhagyta az Európai Bizottság azt a 200 milliárd forint (500 millió euró) összegű magyar programot, mely ágazatokon átívelően hivatott támogatást nyújtani a magyarországi kis- és középvállalkozásoknak az Ukrajna elleni orosz invázióval összefüggésben – írja a Telex.hu.

Varga Mihály az energiatározók feltöltéséről, a globális minimumadóról, az EU-s támogatásról Cikk

Az energiaellátás bizonytalanságai, a megemelkedett energiaárak és az infláció veszélyezteti az európai gazdaságok rendes működését, az energiatározók feltöltése ezért kulcskérdés lesz a következő hónapokban – jelentette ki a magyar pénzügyminiszter ma Brüsszelben.

Válságtámogatás igényelhető az orosz-ukrán háború hatásainak enyhítésére Cikk

Korlátozott összegű támogatással segíti a magyar állam az orosz-ukrán háború által hátrányosan érintett vállalkozásokat – derül ki a kormány nemrégiben közzétett rendeletéből.

Tömegesen mehetnek csődbe a vállalkozások a rezsicsökkentés megvonása miatt Cikk

Kizárólag lakossági fogyasztók maradhatnak a rezsicsökkentés rendszerében – derül ki a múlt hét szombaton kihirdetett 1281/2022. számú kormányhatározatból. Az eddig a rezsicsökkentés előnyeit élvező 30-40 ezer mikro- és kisvállalkozás emiatt jelentős áremelésre kényszerülhet, de Perlusz László VOSZ-főtitkár szerint így sem biztos, hogy elkerülhető a tömeges csőd – foglalta össze a Portfolio.hu a sajtóban megjelent nyilatkozatokat.

Óriási drágulás: 28,8 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak egy év alatt Cikk

Áprilisban az ipari termelői árak átlagosan 28,8 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. A belföldi értékesítés árai 42,6, az exportértékesítésé 21,8 százalékkal nőttek – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Háborús veszélyhelyzetet hirdetett a kormány Cikk

Az Ukrajnában zajló háború miatt hirdetett veszélyhelyzetet a kormány szerda 0 órától – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon megjelent videójában.

30-40 százalékkal drágul a magyar dinnye Cikk

A tavalyi árához képest 30-40 százalékkal drágulhat idén a magyar dinnye, kilónkénti ára várhatóan a főszezonban sem csökken 170-180 forint alá – közölte az Agroinform.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Főállású átalányadózó

Széles Imre

tb-szakértő

Katabevétel

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs