14 találat a(z) turista cimkére

A túl sok turista sem jó, terv kell az áradat kezeléséhez Cikk

Magyarországra egyelőre nem jellemző a helyiek életminőségét és a természeti értékeket veszélyeztető túlzott turistaáradat (overtourism), de jelei már vannak, ezért időben fel kell készülni a megelőzésére, kezelésére – hangsúlyozza tanulmányában a KPMG könyvvizsgáló és tanácsadó cég.

Megszállták Horvátországot a magyar turisták Cikk

Több mint 7 százalékkal nőtt a magyar turisták száma Horvátországban az év első hét hónapjában a tavalyi hasonló időszakhoz képest – tájékoztatta az MTI-t Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője.

Új uniós szabályok lépnek életbe a turisták védelmére Cikk

A július elsejétől hatályba lépő új uniós szabályok hatékonyabb védelmet biztosítanak a turisták számára, a szervezett utazásokat foglaló nyaralók érdekeit szigorúbb fogyasztói jogok fogják védeni – közölte pénteken az Európai Bizottság.

Drága mulatság lesz Amszterdamban zajongani és szemetelni Cikk

A hollandiai Amszterdam kampányt indított, arra kérve a városba érkező turistákat, hogy tartsák tiszteletben a város nyugalmát, ellenkező esetben magas bírságot fizethetnek – közölte a helyi sajtó csütörtökön.

Tovább nő a kínai turisták száma Cikk

A külföldre utazó kínaiak száma 200 millió lesz 2021-re – vélik szakértők, akiket a Daily Mail című brit lap idéz.

Köszönőlevelet kapnak a Bulgáriában nyaraló turisták Cikk

Turisták százezreinek köszöni meg a bolgár kormány, hogy a balkáni országban nyaralt az idén.

Kemény bírságot fizethetnek a lakáskiadók a spanyol szigeteken Cikk

A Baleár-szigeteken akár 40 ezer eurós (12 millió forintos) büntetést is kaphat az az ingatlantulajdonos, aki társasházi lakását turisztikai céllal adja ki – ismertette a kedden életbe lépett új szabályozást Biel Barceló, a helyi kormányzat turizmusért felelős tanácsosa Palma városában tartott sajtótájékoztatóján.

Horribilis összegeket számláztak a turistáknak Cikk

Turisták fogyasztásának túlszámlázása miatt hajtottak végre akciót a belvárosi rendőrök egy pubban, 13 embert előállítottak. Az elmúlt másfél évben legalább 19 külföldi sértettet károsított meg a bűnszövetségben működő csoport, hárommillió forinttal károsították meg őket – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.

Különadóból mentenék meg a keát, a ferdecsőrű lilét és a karimáscsőrű récét Cikk

Idegenforgalmi különadó bevezetése lehet az egyik módja a csak Új-Zélandon honos ritka madarak megmentésének – áll a szigetország madárvilágának „kétségbeejtő helyzetéről” szerdán közzétett parlamenti jelentésben.

Brutálisan emeli a turisták adóját Róma. Cikk

Rómában mostantól duplájára nő a turisták által a szálláshelyeken fizetendő idegenforgalmi adó mértéke – írja a turizmusonline.hu.

A NAV-os turista sem kapott számlát Cikk

Tegnap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei az idegenforgalmi szempontból kiemelt fővárosi helyszíneket, a foghíjtelkeken kialakított parkolókat, a nyári szezonhoz köthető turistaszolgáltatásokat vizsgálták. A folyamatos ellenőrzések dacára még mindig magas a mulasztások aránya. A revizorok a számlaadási fegyelem betartása mellett azt vizsgálták, hogy a vállalkozások bejelentették-e alkalmazottaikat, illetve a kereskedők a forgalmazott termékek eredetéről számot tudtak-e adni.

Nyaralótulajdonosok figyelem! Ezekre figyeljünk bérbeadásnál! Cikk

Itt a nyár, cikksorozatunk első részében a nyaralóknak, turistáknak alkalmi szállást adó magánszemélyek számára foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat.

Bevallás: akik nem fordulhatnak az adóhatósághoz Szakértői Kommentár

A fizető-vendéglátók tételes átalányadóját adóhatósági közreműködés nélkül elkészített bevallásban kell bevallani. A nyaralóknak, turistáknak szállást adó fizető-vendéglátók számára választható adózási mód a tételes átalányadózás, amelyet a befolyt bevételtől függetlenül, kiadott szobánként kell fizetni. Cikkünk a választás feltételeit és szabályait foglalja össze.

Rendkívüli forgalmi adó Rómában Cikk

Az olasz főváros pénzügyi helyzetének megszilárdítása érdekében rendkívüli idegenforgalmi adót vezetnek be Rómában.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kata – kapcsolt felek

Szipszer Tamás

adószakértő

Kata – felvásárlási jegy

Szipszer Tamás

adószakértő

Tulajdonos munkavégzése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close