27 találat a(z) trafik cimkére

Rablásra csábító arculat - változtatnának a trafiktörvényen Cikk

Egy megtámadott trafikos akár órákig fekhet boltja padlóján anélkül, hogy észrevennék. A sorozatos rablások miatt változtatnak a trafiktörvénynek a boltok arculatát meghatározó részén.

Dohánybolt pénztárgép Kérdés

Egy dohánybolt működik egy kiskereskedelmi egységben, kisboltban, külön részben. Egy vállalkozás neve alatt. A dohányboltnak kell külön pénztárgép?

Mégis lehet trafik a hipermarketekben Cikk

Bár korábban kormányzati források ilyesmit szivárogtattak ki, most mégis letettek arról, hogy bezárassák a hipermarketek trafikjait. Fellélegezhetnek a Tescóval és Auchannal szövetkező dohányboltosok, például a felcsúti polgármester.

Áfa arányosítása Kérdés

Azt szeretném kérdezni, hogy annak a trafikkal foglalkozó cégnek, amelyik forgalmaz a cigi mellett "áfás" terméket is, kell-e arányosítani a levonható áfáját? A bolt berendezése miatt nagyobb összegű áfa-visszaigénylésre lehet számítani, de elbizonytalanodtam, hogy egyáltalán visszaigényelhető-e ez az áfa.

Minden üzemeltető igyekezett kinyitni július elsején Cikk

Mindenki igyekezett teljesíteni a nemzeti dohánybolt megnyitására vonatkozó vállalását, de voltak, akik még nem tudtak megnyitni - mondta Légrádi Petra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. marketing és kommunikációs vezetője.

NAV: nyithatnak a trafikok július 1-jén Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságai szinte valamennyi engedélykérőnek kiadták a trafikok nyitásához szükséges működési engedélyeket, így a vámhatóság részéről nincs akadálya a trafikok július elsejei nyitásának.

Ellenőrzi nyitás előtt a trafikokat a NAV Cikk

Csaknem ötszáz trafikos kapott már rendelkezik NAV-engedéllyel, az adóhatóság minden trafikot szemléz, de, ha nincs minden rendben, attól még kiadhatja az engedélyt.

Trafikok: eddig 467 engedélyt adott ki a NAV Cikk

Küszöbön áll a dohánybéke, még ezen a héten aláírhatják a főbb állami és piaci szereplők a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. által előkészített szándéknyilatkozatot - írja a Világgazdaság keddi számában.

MSZP: "trafikmutyi" után itt a "szeszmutyi" Cikk

Az MSZP szerint úgy látszik, hogy a "trafikmutyi" után itt a "szeszmutyi", hiszen a kormány egy tanulmány szerint az égetett szeszek forgalmazását is koncesszióba adná - mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kevés trafikos fordult a NAV-hoz Cikk

Keddig 671 dohánytermék-kiskereskedelmi engedély iránti kérelem érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) illetékes megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságaihoz, ami a várható kérelmek számára tekintettel alacsonynak mondható - tudta meg a Világgazdaság az adóhatóságtól.

A NAV várja a trafikosokat Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pest-megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága kiadta az első működési engedélyeket a „Trafiktörvénynek” megfelelően. A törvény alapján a már koncessziós szerződéssel rendelkezők a területileg illetékes Igazgatóságokon adhatják be kérelmeiket, amelyek alapján a NAV Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságai az engedélyeket kiadják.

"Elfogadhatatlan, hogy titkolóznak a trafikpályázatok adataival" Cikk

A Demokratikus Koalíció (DK) elfogadhatatlannak tartja, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium titkolja a kiskereskedelmi trafikpályázatok adatait – jelentette ki a párt villámcsődülettel egybekötött szerdai fővárosi sajtótájékoztatóján Molnár Csaba alelnök.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Teljesítésigazolás

Nagy Norbert

adószakértő

Számla kérés cég nevére

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close