64 találat a(z) továbbértékesítés cimkére

Ingatlan és jelzálog Kérdés

Egy ingatlan értékesítésével foglalkozó vállalkozás részére egy magánszemély 12 millió forint megbízási díjat utal, hogy részére megfelelő használt lakóingatlant találjanak.( A cég az általános szabályok szerint adózik, nem jelentkezett be az eltérő szabályok szerinti például bérbeadás, stb. tevékenység áfásan történő számlázásra.) Kell-e számlát kiállítani az átutalt megbízási összegről? Ha kell számlát kiállítani, az minek minősül? Előlegnek? Kell-e áfát számolni rá? „A cég” egy társaság felszámolási árverésén továbbértékesítési céllal egy új, lakáscélú ingatlant vásárol. A lakás 30 millió forint értékű, a kifizetett árverési ár 10 millió forint. „A cég” a 10 millió forint után fordított adózással megfizeti az áfát, majd jelzálogot vesz fel az ingatlanra 20 millió forint értékben. Ezután el szeretné adni az ingatlant „B cégnek” terhelten 10 000 (tízezer) forintért. Megteheti-e, és ha igen, milyen áfakötelezettség terheli az eladó „A céget” és a vevő „B céget”? Ha B cég az ingatlan után kifizeti a jelzálogot, és eladja 25 millió forintért, milyen adókötelezettsége fog keletkezni az áfában?

Kiskereskedő árubeszerzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozások értékesíthetnek-e más kiskereskedelmi egységből beszerzett árukat, ha nem, akkor milyen rendelkezés tartalmazza ezt a tilalmat?

Ingyen kapott termék továbbértékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő!Gumiszervíz ügyfelemnél sok magánszemély ingyen otthagyja használt gumiabroncsait, amelyek később értékesítik 3.fél részére. A kérdésem arra irányulna, hogy milyen dokumentumon és jogcímen tudom bevételezni az ingyen kapott gumikat, hogy azok a könyvelésben a készleten megjelenjenek? Esetleg vételi jegyen? De hogy állítom be a készletbe?köszönöm előre is,

Továbbértékesítésre vásárolt lakóingatlan értékesítése Kérdés

2007 évben továbbértékesítésre lakóingatlant vásárolt a kft. építési engedély alapján felújította, áfát visszaigényelte. Új használatba vételi engedély kiadására nem került sor mert az építési hatóság visszavonta az éptési engedélyt. 2012 ben értékesítésre került főszabály alapján adómentesen. Nem jelentkezett be áfásnak. Kérdéseim: A visszaigényelt áfát önellenőrzéssel kell-e rendezni vagy elegendő értékesítéskor fizetendő áfaként bevallani?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás csed és gyed számításának alapja

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Jövedelem piaci érték alatti bérleti díj miatt

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szövetkezet igazgatójának jogviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close