18 találat a(z) terven felüli értékcsökkenés cimkére

Felmondási időre számlázott összeg Kérdés

Parkoló automaták karbantartására vonatkozó szerződést felmondták, s az automatákat is üzömkörön kivül helyezték. A szerződésben 6 hónap felmondási időt kötöttek ki, melyet 3 hónapra módosítottak. A 3 hónap alatt a vállalkozó már nem végzett munkát. A szerződéses összeg kifízetésre került, és elszámoltuk a vállalkozás érdekében felmerült költségnek, az áfa is visszaigénylésre került. Az üzemkörön kívül helyezett automatákra terven felüli értékcsökkenést számoltunk el, és adóalapot növeltünk vele. Kérdés, hogy helyesen járt-e el a cég?

Terven felüli értékcsökkenés Kérdés

Kedves Szakértő! Cégünknél 4 darab nagyértékű teherautó van, fuvarozással is foglalkozunk. Úgy ítéljük meg, hogy a tehergépkocsik jobban elhasználódtak 3 év alatt, mint ahogy az értékcsökkenési kulcs szerint számoljuk. Kérdésünk erre vonatkozóan az lenne, hogy mik a terven felüli értékcsökkenés feltételei, milyen esetekben számolhatunk el rendkívüli értékcsökkenést, mivel kell dokumentálni, hogy a törvényi előírásoknak megfeleljünk? Köszönöm válaszukat.

14EB-06 kitöltése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A segítségét szeretném kérni a 14EB-06 kitöltésével kapcsolatban. A kérdéses rész a bevallás 2. oldalán (Mérleg elnevezésű ) az 5.,6.,7. pont, itt az lenne a kérdésem, hogy kft.-k esetén ezt a részt nem kell kitölteni? És bt.-k esetén, ha élni kívánnak a terven felüli écs stb. alkalmazásának lehetőségével, akkor IGEN a válasz és ha nem szeretne terven felüli écs-t stb-t elszámolni, akkor NEM a válasz? Segítségüket előre is nagyon köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Pénzforgalmi elszámolás uniós számla

Nagy Norbert

adószakértő

Le nem vonható áfa könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Termékimportáfa

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink