18 találat a(z) taokedvezmény cimkére

Energiahatékonysági beruházáshoz kapcsolódó társaságiadó-kedvezmény Kérdés

Osztalékfizetési korlát és taokedvezmény Kérdés

Taokedvezmény tv. 7. § (zs) pont – saját bérbe adott új lakás Kérdés

Így változtak a K+F minősítés eljárási szabályai Cikk

Írásunkban a K+F minősítési eljárással kapcsolatos, 2023. szeptember 1-jétől hatályos változásokra hívjuk fel a figyelmet.

Változtak a K+F minősítési eljárás szabályai Cikk

A kormány döntésének értelmében 2023. szeptember 1-jétől már a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) vizsgálja szakértői eljárás keretében a kutatás-fejlesztési (K+F) tevékenységek minősítésével kapcsolatos kérelmeket és megkereséseket – írja hírlevelében az Andersen.

Társaságiadó-kedvezmény Kérdés

Beruházás taokedvezménye Kérdés

Műemléki taokedvezmény igazolása Kérdés

Beruházási hitel és lízing kamata és a taokedvezmény Kérdés

Közúti árufuvarozással fogalakozó kft. beruházási (növekedési) hitelből és lízing keretében vásárolt úgynevezett Mercedes kisteherjárműveket. Kérdés: a beruházási hitel és a lízing kamata jelen esetben adókedvezményként levonható a társasági adóból? Köszönettel: Négyökrüné

Tao-felajánlás elutasítása Kérdés

A társaság a 2018. évről szóló 1829-es bevallásában tao-felajánlást tett sportszervezetnek, a tao-kedvezmény maximális mértékéig. A NAV elutasította a felajánlás átutalását az egyesületnek, mivel a társaság az adófizetési kötelezettségének határidőben nem tett eleget. Bár június 4-én teljes egészében megfizette a taót a társaság (tehát a 15 napos határidőn belül), viszont nem nyújtott be határidőn belül igazolási kérelmet a NAV-hoz pótlólagos teljesítés iránt. A kérdés, hogy ebben az esetben a társaság elvesztette a lehetőségét, hogy a következő évben újra rendelkezhessen a taójáról, ugyanezen igazolással vagy felhasználhatja a 1929-es tao-bevallásában? Köszönöm a válaszukat! Tisztelettel!

Pályázati támogatásból vásárolt eszköz tao-kedvezménye Kérdés

Társaságunk a Széchenyi 2020 pályázaton tárgyi eszköz beszerzéseihez 50 százalékos vissza nem térítendő támogatást kapott. Kérdésem a kövekező: csökkenthetem-e ezen eszközök értékével a kkv-ra vonatkozó kedvezmény szerinti társaságiadó-alapot? Másik kérdés, hogy könyvitelileg helyesen járok-e el, ha a 2018. évben az ezen eszközökre elszámolt értékcsökkenés 50 százalékát veszem figyelembe a támogatásból tényleges bevételként, a többit időbeli elhatárolásként könyvelem? Válaszukat előre is köszönöm.

Adókedvezményeket érintő vhr.-módosítások jelentek meg Cikk

A 2018 őszén elfogadott adómódosítások között szerepelt az előadóművészeti szervezetek társasági adókedvezménnyel való támogatási lehetőségének megszüntetése, melyhez, továbbá a látványcsapatsport-támogatáshoz, illetve a filmgyártási támogatáshoz kapcsolódóan a december 27-én, a Magyar Közlöny 213. számában kihirdetett kormányrendeletek tartalmaznak előírásokat.

Szoftverfejlesztés tao- és iparűzésiadó-kedvezménye 2018-ban Kérdés

Létezik-e még ez a kedvezmény: a megrendelésre fejlesztett szoftverek után a bekerülési érték 50%-a volt levonható a társasági adóalapból, illetve az iparűzési adót is csökkenteni lehetett. A törvény szövege nem változott, mégis könyvelőktől azt hallom, hogy 2018-ban már nem élhet ezzel a kedvezménnyel a fejlesztő társaság.

Befektetés startup vállalkozásba: ilyen adókedvezmény jár Cikk

A startup (korai fázisú) vállalkozásba történő befektetés a társasági adó rendszerében jelentős előnyt jelenthet, négy év alatt összesen akár 80 millió Ft adóalap-csökkentő tételt érvényesíthet a befektető. 2017-től adóalap-kedvezményre jogosult az az adózó, amely ún. korai fázisú vállalkozásban részesedést szerez.

Így jár társaságiadó-kedvezmény energiahatékonysági beruházásra Cikk

Az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás adókedvezményének végrehajtási szabályairól szóló kormányrendelet szerint új adókedvezmény vehető igénybe energiahatékonysági célokat szolgáló beruházáshoz.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Pénzforgalmi elszámolás uniós számla

Nagy Norbert

adószakértő

Le nem vonható áfa könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Termékimportáfa

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink