21 találat a(z) tanulmány cimkére

Szellemi termék apportja Kérdés

Ajánlott-e, és ha igen, hogyan és mi a menete, ha jegyzett tőkét szeretnénk tanulmány mint immateriális javak apportálásával emelni? Milyen az erre megfelelő tanulmány? A tanulmány lehet a kft. tagjai által készített tanulmány is, amelynek forgalmi értekét a könyvvizsgáló határozza meg?

A skót gazdaság sokat nyer a külföldi EU-s munkavállalók foglalkoztatásából Cikk

A skót kormány számításai szerint évente több milliárd font hasznot hajtanak a skót gazdaságnak a Skóciában dolgozó külföldi EU-munkavállalók.

Visszavont tanulmány – kivégzett elítéltek szerveit is vizsgálhatták Kínában Cikk

Visszavonta kínai kutatók májátültetésekről szóló tanulmányát egy nemzetközi orvosi szaklap, mert fennáll a gyanú, hogy kivégzett elítéltek szerveinek átültetését rögzítő adatokat is felhasználtak a kutatásban.

Szolgálati idő: így kell figyelembe venni a tanulmányokat Cikk

A társadalombiztosítási szervek másként vették figyelembe a tanulmányi időszakot, mint amire a nyugdíjjogosult számított. Per, majd a Kúriánál felülvizsgálati kérelem lett az ügyből.

Alapítás-átszervezés aktivált értéke Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy informatikai fejlesztéssel foglalkozó kft. a jelenlegi mellett új tevékenységet indítana. A váci önkormányzati bérleményben falmászó termet létesítene. A 2015. évben erre magasabb összegű fejlesztési tartalékot képzett. A mászóteremhez készülne egy piacra jutási stratégia. Ugyanis arról van szó, hogy az egész Dunakanyarban nem ismert a sport, ez lesz az első terem, páran vannak, akik Budapestre bejárnak. Fel kell építeni egy marketingtervet, benne piacelemzéssel, potenciális ügyfélkör profillal, megközelítési csatornákkal, költségvetéssel stb. Mindezt nem csak a teremre, hanem a termékforgalomra is (webshop is lesz), illetve lesz némi felszerelés-kölcsönzés (via ferrata), illetve születésnapi helyszínül is szolgálni fog. A tanulmány terjedelme 40-50 oldal körül lenne, ára 2 millió forint plusz áfa. Ezt a tanulmányt az immateriális javak között az alapítás-átszervezés aktivált értékeként szeretnénk kimutatni, és a hasznos élettartamot pedig 2 évben megállapítani, mivel egy ilyen tanulmány relatíve gyorsan aktualitását veszti 24 hónap alatt. Ez így helyes? Továbbá jól gondolom, hogy fejlesztési tartalék terhére nem használható fel, mert nem minősül beruházásnak? Köszönöm!

Mezőgazdaság: fontos változások az adókedvezményekben Cikk

2014. július 1-jétől, az új uniós költségvetéshez igazodva változtak a vállalkozásoknak nyújtott támogatások feltételei. Cikkünk a társasági adó és az szja keretében a kis- és közepes vállalkozások számára adható, állami támogatásnak minősülő, az elsődleges mezőgazdasági termelést szolgáló beruházásokhoz kapcsolódó kedvezményeknek a közösségi támogatási rendeletek változásával kapcsolatos feltételeinek változását taglalja.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély megbízása oktatásra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Biztosítási díj

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Alapítvány megszűnés bevallásai

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1